Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
Θέματα οικονομικής επικαιρότητας

ΘΕΜΑ: Φοροδιαφυγή και περιουσιολόγιο.

Φοροδιαφυγή και περιουσιολόγιο. 13 Ιαν 2013 16:42 #1

  • PERIS
  • Το Άβαταρ του/της PERIS
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Expert Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 107
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
  • Κάρμα: 0 (1)
Θεωρω τον εαυτο μου τίμιο φορολογούμενο,έχω καταβάλει τους φόρους στο κράτος και δεν θεωρω οτι εχω σκοπιμα κρυψει εισοδηματα.
Ομως με όλα αυτά που διαβάζω τελευταία περι φοροδιαφυγης ανησυχώ οτι μπορεί το κράτος με τις μεθοδεύσεις του (βλέπε τροικα),
μπορεί να με καλέσει σε ελενχο.
Και που ειναι το προβλημα θα μου πειτε αφου δεν εχω να φοβηθω τιποτα.!!
Ελα ομως που δεν ειναι τοσο απλο...θα πρεπει για τις καταθέσεις ετών που έχω εγω και η οικογένεια μου (γονείς παπουδες) οι οποίοι ήταν και είμαστε άνθρωποι της αποταμιευσης, να αποδειξουμε οταν ερθει η ωρα ( βλεπε περιουσιολογειο )απο που προερχονται τα ποσα των αποταμιευσεων μας.
Και εξηγουμε, θα θελα να δηλώσω ότι κάποια χρήματα περίπου το 1/6 του συνολου προέρχεται από διαφορα πωλησης ακινητου, αφου οταν εγινε πριν χρονια το συμβολαιο αναγραφηκε οπως (σε όλη την Ελλάδα γινόταν) η τιμη που το κράτος ειχε θεσπισει ως αντικειμενικη,
Και άλλο 1/10 από εισοδήματα που δεν όφειλα να δηλώνω πχ (χρήματα απο μικροποσά βοήθειας της οικογένειας μου, κέρδη απο μετατροπές νομισμάτων μπες βγες χρηματιστηριο και αλλά,οχι μαυρα, που δεν τα δήλωνα τόσα χρόνια γιατί και δεν ήταν και υποχρεωτική η δήλωση τους στις φορολογικές δηλώσεις,
Τα παραδείγματα δείχνουν κάποιες μορφές αποταμιευσεων που σιγουρα υπαρχουν και αλλες απο μικρό ποσά που με τα χρόνια μαζι και με τους τόκους, συγκεντρωνουν κάποια κεφάλαια στην τραπεζα.
Αυτα αλλωστε ειναι που με βοηθούν με το μισθό μου να συντηρω την οικογένεια μου και να μπορώ να ανταπεξερχομαι στην φορολογία και στην ακρίβεια που ζούμε...
Αν θεωρηθω φοροφυγας για τα ανωτέρω όταν γίνει το περιουσιολογειο ,σας ερωτω θα ερθει να μου πάρει το κράτος το 45% των καταθεσεων μου;
Ανησυχω ιδιαίτερα και φοβάμαι ότι μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά γιατί με την λογική που πανε να περάσουν ολοι θα τσουβαλιαστουν κατω απο τον μανδύα φοροφυγαδες και θα έχουν οριζόντια αντιμετώπιση, ιδια με τους κατεξακολουθηση απατεώνες...
Ετσι θαθελα να μοιραστώ τις ανησυχίες μου εδώ στον tsig στο χώρο που ένημερωνομαστε καθημερινά για τα επιτόκια των προθεσμιακων και να ανταλαξουμε απόψεις με όσους νιώθουν οτι η τακτική αυτή που μεθοδευουν ειναι για να τα πάρουν και απο τους νοικοκυρηδες αποταμιευτες,
Οι οποίοι θάγινουν και τα εύκολα θύματα κατι σαν τους ομολογιουχους .
Με το περιουσιολογειο, θα μπορουν οπως και με τα ακίνητα που υπαρχει κτηματολόγιο,να φορολογούν και να κλέβουν και τις καταθέσεις μας
εύκολα αφού κανείς δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει το ύψος των καταθεσεων του και συληβδειν θα θεωρείται φοροδιαφευγων.
Επισης κάτι που προέκυψε τελευταία, περιουσιολογειο σημαίνει ηλεκτρονικό φακέλωμα ετσι; εμπιστευεστε αυτό το κράτος που πωλούνται οι λίστες έναντι 3000 ευρώ; να ξέρει ο κάθε κατεργαρης την περιουσία μας;
Ευχαριστω εκ των προτέρων για ένα επικοδομητικό διάλογο και για ανταλλαγή απόψεων.
Τελευταία διόρθωση: 13 Ιαν 2013 18:41 από PERIS. Αιτία: λαθη
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross)

Φοροδιαφυγή και περιουσιολόγιο. 13 Ιαν 2013 19:56 #2

  • makper
  • Το Άβαταρ του/της makper
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Αποκλεισμένος
  • Δημοσιεύσεις: 1747
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 202
  • Κάρμα: -8 (-195)
Η πρόφαση για το περιουσιολόγιο είναι η φοροδιαφυγή. Από πίσω κρύβεται το στυγνό πρόσωπο του κράτους γκάγκστερ που δεν ανέχεται να μην ξέρει "πόσα έχουν στην μπάντα" οι υπήκοοι του. Τουλάχιστον αυτό το μοντέλο κράτους προσπαθεί να δημιουργήσει η εγκάθετη συμμορία που το παίζει κυβέρνηση. Διαβάστε τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ για να καταλάβετε τι σχεδιάζουν σε βάρος μας. Εκεί είναι όλα γραμμένα εντελώς ξετσίπωτα.
Φυσικά στην πρώτη ευκαιρία που θα προκύψει, θα γίνει "δέσμευση" ενός ποσοστού των καταθέσεων μας πχ υπέρ ανάπτυξης, έτσι θα βαφτίσουν την κατάσχεση που σχεδιάζουν υπέρ των δανειστών, ή και των εφάπαξ των ΔΕΗτζήδων. Επίσης πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το € (ακούσια ή εκούσια) ή διάλυσης του € ή αποχώρησης της χώρας που διατηρείς καταθέσεις στο εξωτερικό, θα σημάνει για τους γκάγκστερ την αυτόματη αποστολή νέων ραβασακιών, που θα γράφουν πόσα χρωστάς στο κράτος, αφού δεν θα έχεις βγει ζημιωμένος όπως οι καταθέτες του εσωτερικού, (ή μπορεί να έχεις βγει και κερδισμένος).
Όλα αυτά γίνονται τέλος πάντων για την αφαίμαξη, και χρήματα εντός της Ε.Ε θα δεσμευτούν αυτόματα άπαξ και χαρακτηριστείς φοροφυγάς, δηλαδή αν δεν συμφωνήσεις με την υποχρεωτική δωρεά υπέρ αυτών που ανέφερα. Οπότε, αν έχετε τις ίδιες ανησυχίες με εμένα, μεταφέρετε όλα τα χρήματα σας σε απόρρητους λογαριασμούς εκτός Ε.Ε και φροντίστε να παραμείνουν απόρρητοι.
Αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα, η σελίδα αυτή διαβάζει τα προσωπικά σας μυνήματα.
Τελευταία διόρθωση: 13 Ιαν 2013 19:57 από makper.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross), mankas, POTHEN (ESXES)

Φοροδιαφυγή και περιουσιολόγιο. 13 Ιαν 2013 23:14 #3

  • PERIS
  • Το Άβαταρ του/της PERIS
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Expert Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 107
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
  • Κάρμα: 0 (1)
Απο capital.gr

Νέο φόρο "πλούτου" φέρνει το περιουσιολόγιο
Οι φορολογούμενοι με οικογενειακή αξία περιουσίας άνω των 500.000 ευρώ από φέτος και για τα επόμενα τρία χρόνια θα καταβάλλουν ετήσια εισφορά «πλούτου» 1%. Πρόκειται για ένα μέτρο δίκαιο, καθώς επιβαρύνει τους "έχοντες και κατέχοντες".

Η παραπάνω ανακοίνωση αναμένεται να ακουστεί μετά το 2013, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία του ολοκληρωμένου περιουσιολογίου των φορολογουμένων. Αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν ότι το περιουσιολόγιο θα έχει πολλαπλή χρησιμότητα για τις φορολογικές Αρχές, με την κυριότερη από αυτές να είναι η φορολόγηση ίων πολιτών στη βάση της συνολικής αξίας της περιουσίας τους από κάθε είδους περιουσιακό στοιχείο και όχι κατακερματισμένα, στη βάση του εισοδήματος ή της αξίας των ακινήτων τους.

Το «Κ» αναλύει σήμερα όλο το σχέδιο για τη δημιουργία του περιουσιολογίου, το οποίο, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της νέας ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, θα «οικοδομηθεί» εντός του 2013. Το σχέδιο για το περιουσιολόγιο προβλέπει τα εξής:

- Μαζί με τη φορολογική δήλωση του 2013, όπου οι φορολογούμενοι θα δηλώσουν τα εισοδήματα που απέκτησαν φέτος, θα κληθούν να συμπληρώσουν και ειδικό έντυπο, στο οποίο θα αναγράψουν και όλα τα στοιχεία της κινητής τους περιουσίας. Έτσι, θα κληθούν να αναγράψουν το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων, μετοχών, ομολόγων και όλων των χρηματοοικονομικών προϊόντων που διαθέτουν. Μάλιστα, θα υποχρεωθούν να δηλώσουν τα παραπάνω περιουσιακά στοιχεία, είτε αυτά βρίσκονται στην Ελλάδα είτε εκτός συνόρων.
- Η συγκεκριμένη δήλωση θα υποβάλλεται κάθε χρόνο από τους φορολογουμένους, καθώς θα καλούνται να αναγράψουν τις μεταβολές που έγιναν στο ύψος των καταθέσεων και των υπόλοιπων κινητών περιουσιακών τους στοιχείων.

- Οι φορολογούμενοι που θα μπουν στον πειρασμό να αποκρύψουν στοιχεία που αφορούν τις καταθέσεις τους ή άλλα περιουσιακά στοιχεία θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο πολύ υψηλών προστίμων, τα οποία θα ισοδυναμούν ουσιαστικά με δήμευση.

Ειδικά για τις περιπτώσεις φορολογουμένων που διαθέτουν καταθέσεις στο εξωτερικό, θα ενεργοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι προβλέψεις αμοιβαίας συνδρομής που έχει υπογράψει η Ελλάδα με άλλες χώρες και θα λαμβάνονται στοιχεία για την πληρωμή τόκων στο εξωτερικό σε Έλληνες κάτοικους. Παράλληλα, θα παρακολουθούνται τα εμβάσματα προς την Ελλάδα αλλά και από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, προκειμένου να γίνονται διασταυρώσεις για τη δήλωση τραπεζικών καταθέσεων εκτός συνόρων.

- Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα δημιουργήσει ειδικό λογισμικό πρόγραμμα, στο οποίο θα ενοποιηθούν όλα τα στοιχεία για την περιουσία κάθε φορολογουμένου. Έτσι, στη βάση κάθε Αριθμού Φορολογικού Μητρώου θα συγκεντρωθούν τα εισοδήματα που δηλώνει ο φορολογούμενος με τη φορολογική δήλωση Ε1, τα ακίνητα που διαθέτει ο φορολογούμενος και έχει δηλώσει στο Ε9 και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία (καταθέσεις κ.λπ.) που θα δηλώσει το 2013 στο ειδικό έντυπο, το οποίο εξετάζεται να ονομαστεί Ε10.

- Κάθε φορολογούμενος θα έχει τη δική του ηλεκτρονική μερίδα στο περιουσιολόγιο. Στην ηλεκτρονική του μερίδα θα καταγράφεται η συνολική αξία της περιουσίας του. Η αξία αυτή θα αποτελέσει τη βάση για τη χάραξη φορολογικής και εισπρακτικής πολιτικής.

Πώς θα χρησιμοποιείται

Η δημιουργία του περιουσιολογίου θα επιτρέψει, επιτέλους, να γίνει πραγματικότητα η συνταγματική πρόβλεψη περί συμμετοχής των πολιτών στα φορολογικά βάρη με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες», λέει στο «Κ» ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. «Μετά τη δημιουργία του περιουσιολογίου, θα αποκτήσουμε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη δικαιότερη και πιο αποτελεσματική φορολόγηση, καθώς και για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής». Το περιουσιολόγιο θα έχει πολλαπλή χρησιμότητα. Ειδικότερα:

1. Θα χρησιμοποιείται νια την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
Τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων θα συγκρίνονται με τα εισοδήματα που δηλώνει. Στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται πολύ μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ της περιουσίας που διαθέτει ένας φορολογούμενος και του εισοδήματος που δηλώνει (π.χ., πολύ μεγάλη περιουσία, αλλά πολύ χαμηλά εισοδήματα), τότε θα μπαίνει σε πολύ υψηλή προτεραιότητα για τη διενέργεια ολοκληρωμένου φορολογικού ελέγχου. Για παράδειγμα, θα ανοίγουν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί κ.λπ.

2. Θα παρακολουθούνται οι μεταβολές στα περιουσιακά στοιχεία των Φορολογουμένων
Κάθε φορολογούμενος που απέκτησε ένα περιουσιακό στοιχείο θα καλείται να αποδείξει μέσω των εισοδημάτων του ή της μείωσης άλλου περιουσιακού στοιχείου, όπως είναι οι καταθέσεις ή η πώληση ενός ακινήτου, ότι απέκτησε το εισόδημα για τη σχετική δαπάνη.

3. Θα αποτελεί μέσο νια τον έμμεσο προσδιορισμό του εισοδήματος συγκεκριμένων κατηγοριών Φορολογουμένων, όπως είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες
Τα στοιχεία του περιουσιολογίου θα λειτουργούν συμπληρωματικά στην εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων υπολογισμού του εισοδήματος των επαγγελματιών.

4. Θα χρησιμεύει για την άσκηση εισπρακτικής και φορολογικής πολιτικής
Με βάση την αξία της περιουσίας κάθε φορολογουμένου, θα ανοίξει ο δρόμος για την επιβολή ενός μόνιμου ή έκτακτου φόρου «πλούτου», σύμφωνα με τον οποίο οι φορολογούμενοι θα
εισφέρουν στο δημόσιο ταμείο με βάση την αξία της συνολικής περιουσίας τους.

5. Θα είναι η βάση για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της υπηρεσίας εύπορων φορολογουμένων που έχει δημιουργηθεί στο υπουργείο Οικονομικών
Με βάση την αξία της περιουσίας τους, οι 1.000 πιο εύποροι φορολογούμενοι θα παρακολουθούνται στενά όσον αφορά την οικονομική και φορολογική τους συμπεριφορά, προκειμένου να εντοπίζονται πιθανές κινήσεις φοροδιαφυγής. Σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματική λειτουργία του περιουσιολογίου αναμένεται να παίξει και η σταδιακή ολοκλήρωση της μηχανοργάνωσης των κτηματολογικών γραφείων. Από την παρακολούθηση των συναλλαγών στα κτηματολόγια, καθώς και από τα αρχεία τους, θα εντοπίζονται αγοραπωλησίες ακινήτων που δεν δηλώνονται, όπως επίσης και ακίνητα που ανήκουν σε υπεράκτιες εταιρείες (offshore). Ο εύκολος εντοπισμός αυτών των ακινήτων και των συναλλαγών θα επιτρέπει τον ταχύτατο έλεγχο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που κρύβεται πίσω από αυτού του τύπου τις εταιρείες.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross)

Φοροδιαφυγή και περιουσιολόγιο. 13 Ιαν 2013 23:25 #4

  • PERIS
  • Το Άβαταρ του/της PERIS
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Expert Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 107
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
  • Κάρμα: 0 (1)
Σχετικα με το τι μας περιμενει ...που θα εμπιστευτουμε το κρατος να μας φακελωσει.
απο news it

Τουλάχιστον 30.000 πελάτες είχε η εταιρεία «Info C…..», κυρίως εισπρακτικές εταιρείες που λειτουργούν για λογαριασμό τραπεζών, ενεχυροδανειστήρια, επιχειρηματικοί όμιλοι και «τοκογλύφοι». Πως δρούσε το κύκλωμα που πωλούσε σε κάθε ενδιαφερόμενο λίστες με προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων Ελλήνων.

Το «τιμολόγιο» κυμαινόταν ανάλογα με τον αριθμό των στοιχείων που ήθελε ο «πελάτης» και το είδος. Για παράδειγμα, 4.000 ευρώ κόστιζαν τα πλήρη στοιχεία 1.000 ατόμων ή επιχειρήσεων, 1.500 ευρώ για 100 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι η δικογραφία που αφορούσε τον 35χρονο με τις 9.000.000 εγγραφές, που συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο, «φωτογράφιζε» 7-8 άτομα, υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, ως εκείνους που έδωσαν έναντι αμοιβής τα συγκεκριμένα στοιχεία που όπως φαίνεται δεν ήταν τα μόνα.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για σούπερ βάση δεδομένων με 67 εκατομμύρια εγγραφές, που περιείχαν όλα τα οικονομικά στοιχεία πολιτών και επιχειρήσεων, βρέθηκε στο τετραώροφο κτίριο της εταιρείας «Info C….» στο Μπραχάμι.

Τα στοιχεία δείχνουν το ίδια «πρόσωπα» μέσα από το υπουργείο Οικονομικών, και έχουν το ίδιο data και format αρχειοθέτησης με τα αντίστοιχα στοιχεία από 9 εκατομμύρια εγγραφές προσωπικών δεδομένων που είχαν βρεθεί στην κατοχή 35χρονου τον Νοέμβριο του 2011.

Η εταιρεία διαφημίζεται πως παρέχει υπηρεσίες «συμβούλου επιχειρήσεων», απασχολούνται 38 υπάλληλοι σε αυτή, ωστόσο αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υποστηρίζουν ότι η εταιρεία παρέδιδε όλα τα φορολογικά στοιχεία για οποιονδήποτε, προκειμένου αυτοί που τα αγόραζαν αφενός να εξετάζουν την πιστοληπτική ικανότητα του οποιουδήποτε με τον οποίο σκόπευαν να έρθουν σε εμπορικές ή άλλου είδους συναλλαγές και αγοραπωλησίες, αφετέρου να ξέρουν και τι ακίνητα υπάρχουν στ’ όνομα του.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «όλη η αγορά» ήταν στο πελατολόγιο της.

Στη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν μέχρι και καταστάσεις από το ΕΤΑΚ, με καταγραφές για το ποιοι το πλήρωσαν και ποιοι όχι, ποιοι και για ποια ποσά είχαν κάνει ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους, ενώ εντοπίστηκαν και η τελευταίας εκκαθάρισης ... εκλογικοί κατάλογοι.

Επίσης, διέθεταν Ε9, Ε1 και πολλά άλλα φορολογικά στοιχεία πολιτών και επιχειρήσεων όπως και καταχωρήσεις προσωπικών δεδομένων πολιτών, ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας, στοιχεία οχημάτων και ιδιοκτητών, αριθμοί τηλεφώνων, φορολογικά στοιχεία (π.χ. ΑΦΜ) κ.ά.

Σε τρεις διακομιστές της εταιρείας, υπήρχε ψηφιακή βάση δεδομένων (σε κωδικοποιημένους πίνακες) με πάνω από 67 εκατομμύρια εγγραφές φυσικών και νομικών προσώπων, πλην όμως ο ακριβής αριθμός δεν κατέστη δυνατό να μετρηθεί στην επιτόπια έρευνα λόγω δυσχέρειας συσχέτισης μεταξύ των πινάκων και της βάσης δεδομένων.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί ερευνούν τώρα τον τρόπο απόκτησης των στοιχείων αυτών, τα οποία προέρχονται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από το υπουργείο Οικονομικών και άλλες κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες και κατηγορίες σε άτομα που πιθανόν συνεργάζονταν με την εταιρεία.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ο 59χρονος γενικός διευθυντής της εταιρείας, ενώ αναζητούνται ο 31χρονος γιος του πρόεδρος- διευθύνων σύμβουλος και ο 35χρονος υπεύθυνος Πληροφορικής. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν δύο κεντρικοί διακομιστές (servers) με έξι σκληρούς δίσκους ο καθένας, συνολικής χωρητικότητας 870 GB, ένας κεντρικός διακομιστής με τρεις σκληρούς δίσκους συνολικής χωρητικότητας 218,4 GB, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και εννέα κασέτες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup tapes).

Η υπόθεση της Δάφνης συνδέεται με τη σύλληψη 35χρονου, στα τέλη Νοεμβρίου, στην κατοχή του οποίου είχαν βρεθεί τα προσωπικά στοιχεία εννέα εκατομμυρίων πολιτών. Ο 35χρονος διέθετε στα αρχεία του περισσότερα από 9 εκατομμύρια εγγραφές προσωπικών δεδομένων, όπως διευθύνσεις, τηλέφωνα, αριθμούς φορολογικών μητρώων, αριθμούς Ι.Χ. και άλλα στοιχεία, που υπάρχουν στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί αν τα είχε υποκλέψει από εκεί.

Ο 35χρονος φέρεται να πωλούσε τα δεδομένα σε εταιρείες ή άλλους ενδιαφερόμενους. Μερικές μέρες αργότερα είχε συλληφθεί και 45χρονος επιχειρηματίας που φέρεται να είχε δώσει αυτά τα δεδομένα στον 35χρονο, ενώ η δικογραφία που έδειχνε και τους αμειβόμενους «δούρειους ίππους» στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου ανακριτή.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross)

Φοροδιαφυγή και περιουσιολόγιο. 14 Ιαν 2013 06:52 #5

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Το Άβαταρ του/της Καράντη Μαρία (cross)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Δημοσιεύσεις: 13132
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1249
  • Κάρμα: -29 (-1)
Κάθε απαγωγέας, ληστής κι εκβιαστής των Βαλκανίων θα διαβάζει από του χρόνου το πλήρες περιουσιολόγιο που θα δηλώσουμε, σε μικρά στικάκια usb!
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Φοροδιαφυγή και περιουσιολόγιο. 14 Ιαν 2013 13:38 #6

  • makper
  • Το Άβαταρ του/της makper
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Αποκλεισμένος
  • Δημοσιεύσεις: 1747
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 202
  • Κάρμα: -8 (-195)
Διαβάζοντας τα παραπάνω σου περνάν από το νου διάφορα... Από τα περίεργα τηλεφωνήματα κάποιων που πάντα κάτι ήθελαν να σου πουλήσουν και ξαναρωτιόσουν πως πχ ξέρουν ότι έχεις παιδιά, μέχρι κάτι επιθέσεις ενόπλων στο ξεκάρφωτο, δηλαδή δυο τρεις που έμπαιναν με Καλάσνικοφ σε κάποιο σπίτι που δεν μπορούσες να φανταστείς γιατί, δηλαδή δεν ήταν ο τύπος γενικά λεφτάς. Κάποιοι μέσα στο ΚΕΠΥΟ έβγαζαν λεφτά από αυτό. Φανταστείτε τώρα τι θα κάνουν με τη λίστα με τα διαθέσιμα μετρητά του καθενός μας. Εγώ πιστεύω πως θα έρθουν μέχρι και συμμορίες από το εξωτερικό για να βγάλουν μεροκάματο εδώ.
Αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα, η σελίδα αυτή διαβάζει τα προσωπικά σας μυνήματα.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross)

Φοροδιαφυγή και περιουσιολόγιο. 14 Ιαν 2013 23:48 #7

  • soto51
  • Το Άβαταρ του/της soto51
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 7024
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2270
  • Κάρμα: 200 (94)
makper έγραψε:
Φανταστείτε τώρα τι θα κάνουν με τη λίστα με τα διαθέσιμα μετρητά του καθενός μας
Δε πρόκειται να υπάρξει ποτέ τέτοια λίστα ρε makper.
Πιστεύεις εσύ ότι πρόκειται να δηλώσει ποτέ κανείς τι έχει στην καβάτζα του? (εκτός τραπεζών, μετοχών, αξιογράφων κλπ καταγεγραμμένων πραγμάτων εννοώ)
ΔΕΝ πρόκειται.
Αυτά τα συστήματα δουλεύουν σε ευνομούμενες κοινωνίες, με ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ την ικανότητα των κρατών στη διαχείρηση του δημοσίου χρήματος, με εδραιωμένη την πεποίθηση της πλειοψηφίας ότι τα μέτρα που λαμβάνονται λαμβάνονται πράγματι για το καλό του και για τη βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών, σε τέτοια. Εδώ τι υπάρχει απ' αυτά?

Θα χρειαστούν δεκαετίες (να μην πω αιώνας) για να αλλάξει η κοινή πεποίθηση ότι οι κυβερνώντες (όποιοι κι αν είναι) δεν είναι σύμμαχοι, αλλά αντίπαλοι, ότι άλλο λένε ότι θα κάνουν, άλλο εννοούν ότι θα κάνουν, και άλλο θα κάνουν τελικά, και ότι αυτό που σκόπευαν να κάνουν δεν θα επιτευχθεί.
Κι αν επιτευχθεί, δεν θα είναι για το καλό μας.
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross)

Φοροδιαφυγή και περιουσιολόγιο. 15 Ιαν 2013 19:03 #8

  • makper
  • Το Άβαταρ του/της makper
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Αποκλεισμένος
  • Δημοσιεύσεις: 1747
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 202
  • Κάρμα: -8 (-195)
Μα Σωτήρη αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν έχουμε όλοι το χρήμα στα σεντούκια, και αρκετοί απο εμάς δεν θέλουν να έχουν το χρήμα στα σεντούκια. Εγω δεν αισθάνομαι ασφαλής με αυτόν τον τρόπο. Οπότε τι θα γίνει; Θα ανακαστούμε να το δηλώσουμε ή θα περάσομε στην παρανομία. Θα κάνουμε μαύρα τα λευκά μας χρήματα. Ετσι δεν είναι; Και οι τρόποι απόκρυψης γίνονται όλο και ακριβότεροι. Αν έχεις ασχοληθεί με το θέμα θα το ξέρεις. Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα. Οτι θα αναγκαστούμε να τα δηλώσουμε. Οπότε; Το θέμα είναι να μην περάσει το περιουσιολόγιο που θέλουν (δήλωση μετρητών). Απαξ και περάσει τελείωσε το παραμύθι... Και πρόσεξε. Δεν θα υπάρξει κανένα περιθώριο μη δήλωσης, όπως έχουν πχ οι Αμερικάνοι (τα 100Κ $ νομίζω). Οι γκάγκστερ θα απαιτήσουν δηλώσεις απο το πρώτο €. Για αυτό είμαι σίγουρος.
Αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα, η σελίδα αυτή διαβάζει τα προσωπικά σας μυνήματα.
Τελευταία διόρθωση: 15 Ιαν 2013 19:04 από makper.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross)

Φοροδιαφυγή και περιουσιολόγιο. 15 Ιαν 2013 19:07 #9

  • soto51
  • Το Άβαταρ του/της soto51
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 7024
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2270
  • Κάρμα: 200 (94)
makper έγραψε:
θα αναγκαστούμε να τα δηλώσουμε.
Διαφωνώ.
Ούτε εγώ έχω χρήμα σε σεντούκι.
Αλλά ό,τι έχω, και όπου το έχω, ΔΕΝ θα το δηλώσω.

Κι ας έρθουν να με βρούνε.
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross)
Συντονιστές: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.166 δευτερόλεπτα