Εκτύπωση

Winbank direct με επιτόκιο 5%

Από την Κυριακή 30 Μαΐου, οι πρώτοι 2.000 πελάτες της ηλεκτρονικής τράπεζας θα μπορούν να εξασφαλίσουν επιτόκιο 5% για κεφάλαια έως 20.000 ευρώ, τα οποία θα τοποθετήσουν στη νέα προθεσμιακή κατάθεση, χωρίς ελάχιστο όριο χρημάτων και για διάρκεια από μία εβδομάδα έως και 12 μήνες.

www.tanea.gr

Σημείωση: Οι 2.000 πρώτοι πελάτες μοιράζονται σε 1.000 πελάτες της Πειραιώς και 1.000 πελάτες που δεν είναι πελάτες της Πειραιώς.

Σχόλια (6)
6 Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2010 17:39
5555

Είμαι αρκετά χρόνια πελάτης της Τράπεζας Πειραιώς όπου διατηρώ και τον λογαριασμό μισθοδοσίας μου.

Την Πεμπτη 3 Ιουνίου, άνοιξα λογαριασμό Win bank Direct, αφού είχα δει την σχετική διαφήμιση στην τηλεόραση για προνομιακό επιτόκιο 5 %. Μίλησα με την Τράπεζα που με διαβεβαίωσε, άν κι όπως μου είπε το προιόν είναι νέο και δεν έχουν πολύ καλή πληροφόρηση, ότι μπορώ να κάνω τώρα έμβασμα μέσω διαδυκτίου κάποιο αρχικό ποσόν, αλλά η προθεσμιακή κατάθεση θα αρχίσει μόνο όταν πάω προσωπικά στο κατάστημα για την υπογραφή των σχετικών εγγράφων. Σε σχετικό μου αίτημα να καταθέσω επιπλέον ποσό μέχρι τις 20,000 Ευρώ (ανώτατο ποσόν για την προθεσμιακή αυτή κατάθεση) για να έχω σε όλο το ποσόν το προνομιακό επιτόκιο μου απάντησε θετικά. Επειδή όμως μου είχε πει οτι δεν είναι και απόλυτα κατατοπεισμενος για το προιόν - παρά τις συνεχείς διαφημίσεις στην τηλεόραση εκείνες τις μέρες, θέλησα να πάρω κι άλλη διαβεβαίωση και τηλεφώνησα στο ειδικό τηλέφωνο που δίνει η τράπεζα για αυτή την υπηρεσία, 18200 όπου και εκεί με διαβεβαίωσαν ότι η προθεσμιακή κατάθεση θα αρχίσει μόνο όταν υπογράψω τα χαρτιά και βέβαια θα μπορούσα τότε να προσθέσω και το ποσόν για να φθάσω στο επιθυμητό 20,000. Ξαναπήγα στην τράπεζα. Για άλλη μια φορά με διαβεβαίωσε ότι με την υπογραφή των απαραίτητων παραστατικών για την Winbank Direct και την κατάθεση της επιταγής με τα νέα χρήματα, η προθεσμιακή κατάθεση με το προνομιακό επιτόκιο 5% θα ξεκινούσε εντός το πολύ 7 ημερών όταν τα χρήματα απο το Cash Manager θα πήγαιναν στον Winbank Direct. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Απευθύνθηκα στην τράπεζα εγγράφως  και τηλεφωνικώς, δεν έχω πάρει καμμιά απάντηση. Με αγνοούν εντελώς.

5 Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 10:00
MaryG

Τελικά η ποινή προεξόφλησης αναγράφηκε στο site μετά το τέλος της προσφοράς:

"(*)Πρόωρη εξόφληση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο για ολόκληρο το ποσό της Προθεσμιακής Κατάθεσης. Το κόστος προεξόφλησης ορίζεται από το εκάστοτε ισχύον τιμολόγιο της Τράπεζας Πειραιώς και ισούται με το πάγιο κόστος προεξόφλησης (σήμερα €15) πλέον των χρεωστικών τόκων για την υπολειπόμενη διάρκεια της κατάθεσης, οι οποίοι δε μπορεί να υπερβαίνουν τους πιστωτικούς τόκους και να θίγουν το αρχικό κεφάλαιο της Προθεσμιακής Κατάθεσης"

Έγινε πιο απλός ο υπολογισμός και πιο δίκαιη η ποινή. Ωστόσο κατά τη γνώμη μου αυτό έπρεπε να ανακοινωθεί στο ξεκίνημα λειτουργίας του winbank direct.

4 Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 00:22
CM
Άνοιξα τον Direct στην Winbank, πήρα προχθές τους κωδικούς μου, έδωσα τα δικαιολογητικά.... όλα καλά μέχρι εδώ.

Σήμερα όμως μπαίνω για να δω το περιβάλλον και να διαχειριστώ τον λογαριασμό πριν καταθέσω τα χρήματα για την έναρξη της προθεσμιακής.

Και βλέπω επιτόκιο 3,3% για ετήσια προθεσμιακή.
Μα καλά, η αρχική προθεσμιακή δεν λέγανε ότι θα έχει επιτόκιο 5% για οποιαδήποτε περίοδο - από 1 βδομάδα έως 1 χρόνο - ενεργοποιηθεί;

Στις δικές σας προθεσμιακές είχε 5% ή 3,3% (για ετήσιο);
Να σημειώσω ότι είμαι μέσα στο 15ήμερο της (υποτιθέμενης;) προσφοράς.

Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.
3 Κυριακή, 30 Μαΐου 2010 16:30
nikosg
Για ποσά μέχρι 5000 δεν υπάρχει καλύτερο προιόν από το ΖΕΝΙΘ της Aspis με 3,5%. Χωρίς να είναι προθεσμιακός.
2 Κυριακή, 30 Μαΐου 2010 15:24
MaryG
Τελικά το προϊόν κατά την άποψή μου είναι ένας εξελιγμένος cash manager αμοιγώς σε ηλεκτρονική μορφή που στόχο έχει μικρά σχετικά ποσά (αφού τα τρέχοντα επιτόκια για μεγάλα ποσά είναι πολύ πιο ψηλά). Δηλαδή δίνει τη δυνατότητα να ελέγχει κανείς τις προθεσμιακές του καταθέσεις μέσω web επιλέγοντας διαστήματα από μια εβδομάδα μέχρι ένα χρόνο.
Σε επίπεδο διαχέίρισης πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή αναβάθμιση (άραγε θα συνεχίσει να υπάρχει ο cash manager?)
Ωστόσο σε επίπεδο επιτοκίων πέρα από την περίοδο της προσφοράς περίμενα ότι θα ήταν πιο ελκυστικά.
Για παράδειγμα το Live της Eurobank δίνει 3% για ποσά πάνω από 3.000 και τα χρήματα είναι διαθέσιμα συνέχεια. Στη winbank direct για να παρεις 2,90 πρέπει να τα κλείσεις για 2 μήνες και για 3,10% 3 μήνες. Περίμενα ότι το 3% θα το έδιναν για την 1 εβδομάδα.
Ακόμη το επιτόκιο του τρεχούμενου λογαριασμού (0,85%) δεν αφήνει περιθώρια για πάνω από 0,01 ευρώ διαθέσιμο αν έχει κανείς κάποιον άλλο λογαριασμό (πχ μισθοδοσίας).
Προσωπικά χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα τον cash manager για μικρά ποσά (μέχρι 15.000) για να τα έχω άμεσα διαθέσιμα. Τα χρήματα αυτά πλέον τα έβαλα στο Winbank Direct ωστόσο μετά την περίοδο της προσφοράς αν τα κανονικά επιτόκια μείνουν ως έχουν θα στραφώ προς Live της Eurobank.
1 Σάββατο, 29 Μαΐου 2010 18:17
adonis
Δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιον σοβαρό επενδυτή στρέφεται μερίδα τραπεζών που έχουν στο οπλοστάσιο προσελκυσης κεφαλαίων, κληρώσεις αντί για ένα αξιόλογο επιτόκιο προθεσμιακής. Αυτό πιστεύω, είναι πέρα από την φιλοσοφία ενός μικροεπενδυτή που θέλει να διαχειριστεί τους κόπους μιας ζωής και αγγίζει τα όρια του τζόγου.