Εκτύπωση

Άνοιξε η πλατφόρμα Market Pass

Τελευταία Ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 10:04 Συντάχθηκε απο τον/την Ο Τσιγκούνης Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 10:03

Από την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023, έως και την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023, η πλατφόρμα δέχεται αιτήσεις πολιτών για την περίοδο Αυγούστου – Οκτωβρίου 2023. Οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν από 22 - 42 ευρώ το μήνα, αναλόγως την σύνθεση νοικοκυριού (μονομελές - ζεύγος - παιδιά κ.λ.π)
https://vouchers.gov.gr/marketpass
 

Εκτύπωση

Εταιρικά ομόλογα

Τελευταία Ενημέρωση: Δευτέρα, 08 Φεβρουάριου 2016 10:18 Συντάχθηκε απο τον/την Ο Τσιγκούνης Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 13:30

Τελευταία παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για τα εταιρικά ομόλογα, ιδιαίτερα μετά την πτώση των επιτοκίων των προθεσμιακών καταθέσεων στην χώρα μας. Σε αυτό συμβάλλει και η μειωμένη εμπιστοσύνη των καταθετών στις τράπεζες μετά το "κούρεμα" των καταθέσεων στην Κύπρο.

Τι είναι το ομόλογο;

Είναι μια δανειακή σύμβαση με συγκεκριμένη διάρκεια και συγκεκριμένο επιτόκιο. Όταν αγοράζουμε ένα ομόλογο αξίας 1000 ευρώ, ουσιαστικά δανείζουμε χρήματα στον εκδότη του ομολόγου. Ο εκδότης έχει την υποχρέωση κάθε χρόνο να μας δίνει τον τόκο ("κουπόνι") που υποσχέθηκε και επιπλέον στην λήξη του ομολόγου να μας δώσει 1000 ευρώ. Υπάρχει δυνατότητα να πουλήσουμε σε κάποιον το ομόλογο που έχουμε στην κατοχή μας πριν την λήξη του, αλλά η τιμή μεταβάλλεται (ανάλογα με την προσφορά και την ζήτηση) οπότε υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε απώλεια μέρους του κεφαλαίου μας (πουλώντας σε τιμή χαμηλότερη από αυτήν που αγοράσαμε). Κατά την αγορά του ομολόγου (ή την πώληση πριν την λήξη) πληρώνουμε επιπλέον κάποια προμήθεια. Υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε τα χρήματά μας στην περίπτωση που ο εκδότης αδυνατεί να ξεπληρώσει το χρέος του.

Περισσότερα...

   

Εκτύπωση

Voip: φθηνή τηλεφωνία

Τελευταία Ενημέρωση: Τρίτη, 27 Φεβρουάριου 2018 13:02 Συντάχθηκε απο τον/την Ο Τσιγκούνης Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 14:28

Αν θέλουμε να μειώσουμε δραστικά το κόστος της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας η απάντηση λέγεται Voip (Voice Over IP), ειδικά αν έχουμε συχνές κλήσεις προς το εξωτερικό.

Voip με απλά λόγια σημαίνει να χρησιμοποιήσουμε τον υπολογιστή μας (ή το smart κινητό μας ή ειδικές συσκευές) για να καλέσουμε ένα τηλεφωνικό αριθμό μέσω internet.

Πόσο κοστίζει η κλήση;

Οι κλήσεις προς σταθερά τηλέφωνα στην Ελλάδα ξεκινάνε από 0,003 ευρώ αλλά και σε άλλες χώρες του εξωτερικού παρέχεται δωρεάν από κάποιες εταιρίες παροχής Voip, για ένα χρονικό διάστημα συνήθως τεσσάρων μηνών. Όταν περάσουν οι 4 μήνες χρειάζεται να ξαναβάλουμε ένα ελάχιστο ποσό και μας ανανεώνει τους δωρεάν προορισμούς. Τα ποσά που βάζουμε κάθε φορά μπορούμε να τα ξοδέψουμε σε κλήσεις προς κινητά ή sms. Σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, μερικές εταιρίες, εφαρμόζουν ένα ασαφές όριο δωρεάν κλήσεων (fair policy). Όταν το ξεπεράσουμε μας χρεώνουν για κάποιες κλήσεις αλλά μετά από λίγες μέρες έχει πάλι δωρεάν.

Περισσότερα...

   

Σελίδα 1 από 4

<< Αρχή < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>