Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: μοναξια .τι να κανω;

μοναξια .τι να κανω; 25 Dec 2011 00:40 #1

  • κωστης
  • κωστης's Avatar
τι κανει ενας ανθρωπος που δεν ειναι καλεσμενος,και γενικως η ζωη δεν του τα εχει φερει καλα;
The administrator has disabled public write access.

Απ: μοναξια .τι να κανω; 25 Dec 2011 01:28 #2

Φίλε μου Χρόνια σου πολλά και καλά με υγεία,
φαντασία να 'χεις και να ξέρεις οτι πολλοί θα
θέλανε να ήτανε στην θέση σου, γλυτώνοντας
την μουρμούρα....της , και τις μαλακίες ....των.
Μην ξεχνάς...... οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες μόνοι
τους την βγάζουν. Καλά Χριστούγεννα!
The administrator has disabled public write access.

Απ: μοναξια .τι να κανω; 25 Dec 2011 04:36 #3

  • anonymous
  • anonymous's Avatar
κωστης wrote:
τι κανει ενας ανθρωπος που δεν ειναι καλεσμενος,και γενικως η ζωη δεν του τα εχει φερει καλα;
κάνει υπομονή.. και χαλαρώνει.. Η ζωή είναι πολύ περίεργη και πολλές φορές εκεί που δε το περιμένεις αλλάζουν όλαΧρόνια πολλά και αφού υπάρχει υγεία.. όλα μπορεί να αλλάξουν..
The administrator has disabled public write access.

Απ: μοναξια .τι να κανω; 25 Dec 2011 11:53 #4

  • magnet
  • magnet's Avatar
Άλλη μέρα σήμερα, γιορτινή.....Βγες έξω, περπάτησε σε μέρη με πολύ κόσμο, αν θες να σκεφτείς, περπάτησε σε μια δασική περιοχή, ανάπνευσε καθαρό αέρα......τα κάτω, ακολουθούνται από τα πάνω ( η ζωή κύκλους κάνει)....όλα αλλάζουν, όπως ήδη ειπώθηκε....χαλάρωσε.....και χρόνια πολλά.
The administrator has disabled public write access.

Re: μοναξια .τι να κανω; 25 Dec 2011 12:43 #5

  • ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ
  • ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ's Avatar
ΣΚΕΨΟΥ ΘΕΤΙΚΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΟΜΟΡΦΑ, ΕΠΕΔΙΩΞΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ. ΘΑ ΣΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΙ.ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
The administrator has disabled public write access.

Απ: μοναξια .τι να κανω; 25 Dec 2011 13:36 #6

Μην τρελαίνεσαι! Νομίζεις ότι στα Χριστούγεννα περνάει ο κόσμος καλά; Τότε διογκώνονται όλα τα προβλήματα. Στατιστικές δείχνουν ότι τότε παρατηρείται το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών. Μόνο στις τηλεοράσεις είναι το τέλειο, όλοι στενοχωριόνται γιατί νομίζουν ότι έπρεπε να περνάνε καλύτερα και ευτυχισμένα. Καλά και σώνει δηλαδή πρέπει κάποιος να περάσει καλά επειδή είναι Χριστούγεννα; Και άμα έχουν χάσει και οι δύο στην οικογένεια τη δουλειά τους με τι θα ταΐσουν και με τι θα πάρουν δώρα στα παιδιά τους; Αν είναι άρρωστοι;
Το αν περνάς καλά εξαρτάται από τη χρονική συγκυρία αν σου πηγαίνει καλά και όχι από την γιορτή της Χριστιανοσύνης! Καλή και άγια ημέρα, αλλά τα δικά σου Χριστούγεννα θα είναι όταν θα έχεις βρει τον άνθρωπό σου και θα έχεις πάει εκδρομή σε μία τυχαία ημέρα. Βέβαια και αυτόν μπορεί να τον βαρεθείς μια ημέρα αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…
Όλα λοιπόν είναι σχετικά και εξαρτώνται από τη χρονική συγκυρία και όχι από τις γιορτές
The administrator has disabled public write access.

Απ: μοναξια .τι να κανω; 25 Dec 2011 20:14 #7

  • labeta
  • labeta's Avatar
Ο θεός σ'αγαπάει και σου δίνει σημασία. Θέλει να σε δυναμώσει.
Πως θα γίνει αυτό, Με τα σκαμπανεβάσματα . Τη μια στιγμή νοιώθεις πως έχει το Χριστό και την άλλη τον χάνεις. Τη μιά έρχεται και την άλλη φεύγει. Οπως ακριβώς ένοιωσαν και οι μαθητές του μετά την Ανάσταση, όταν περπάταγαν περίλυποι και χαμένοι στις σκέψεις τους προς Εμμαούς. Μόλις άρχισαν να νοιώθουν την καρδιά τους να φλέγεται κι άρχισαν να καταλαβαίνουν τον Κύριο. Εκείνος έφυγε πάλι μακριά τους . Γιατί : Για να τους κάνει πιο δυνατούς. Τους άφησε μόνο τη γλυκιά γεύση στην ψυχή τους, τη θερμότητα,την πίστη και τη δύναμη. Να πιστεύουν , ν'αγγίζουν και να νοιώθουν παρόντα τον αόρατο. Να νοιώθουν ότι κρατούν Αυτόν που όλο τους φεύγει, αφήνοντας όμως πίσω Του την ευωδία Του, τη γλυκύτητά του , το ζήλο και τον πόθο.

Ο χριστός θέλει να Τον αγαπάμε, χωρίς όμως να νοιώθουμε τη βεβαιότητα ότι Τον κρατάμε. Δε θέλει να μας δώσει σιγουριά, αλλά να μας αφήσει σ'ενα μετέωρο κενό, στο οποίο μπορούμε να κάνουμε τις ωραιότερες πτήσεις, τα ομορφότερα σχέδια στον ουρανό της αγάπης Του, στο πέλαγος της ζωής, αφημένοι στους κυματισμούς Του,. Μπορεί να μη ξέρεις που πας μεσα στο πέλαγος. Τοτε Εκείνος σου λέει "Ασε τον άνεμο , θα σε πάει αυτός", "Μα δεν έχω πυξίδα, νοιώθω ότι δεν ξέρω τίποτα. "Αφέσου και θα βγεί κάτι καλό"


Ενοιωσα και γω σήμερα μοναξιά και θλίψη και ας ήμουνα με κόσμο. Επιασα στα χέρια μου ένα βιβλίο "Δυνάμωσε τη ψυχή σου" εξ'ού το ανωτέρω απόσπασμα. Νομίζω αρχίζω να νοιώθω καλύτερα ... Ευχαριστώ
The administrator has disabled public write access.

Απ: μοναξια .τι να κανω; 26 Dec 2011 00:26 #8

  • ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ
  • ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ's Avatar
:( ΛΑΜΒΕΤΑ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ!ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ?ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΚΟΝΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ!
The administrator has disabled public write access.

Απ: μοναξια .τι να κανω; 26 Dec 2011 01:14 #9

  • makis
  • makis's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior Boarder
  • Posts: 45
  • Thank you received: 7
  • Karma: 0 (2)
Ίσως μια λύση στην μοναξιά μας θα ήταν να βοηθήσουμε κάποιους που δεν έχουν βοήθεια και στήριγμα από κανένα. Πιστεύω ότι αν προσφέρουμε θα λάβουμε. Αν τώρα στις γιορτές ξαφνικά συνειδητοποιούμε ότι είμαστε μόνοι, μήπως όλη την χρονιά είμαστε τόσο απασχολημένοι με τις δουλειές μας που δεν νοιαζόμασταν για τούς άλλους;
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: nikolakis (gallosn)
Time to create page: 0.098 seconds