Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Το ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας και επιπτώσεις www.tsig.gr/lang-el/banks/536-xreokopia-xoras
  • Page:
  • 1

TOPIC: ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ 12 May 2011 01:31 #1

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ!ΑΠ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ.Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΑΠΟΨΕΙΣ....ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΜΠΕΙΡΕΙΑ ΕΙΜΑΙ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ.ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΒΑΖΩ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ.
ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΜΗΘΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ?
ΚΑΙ 2ΟΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ...ΣΚΕΦΤΕΙΕΤΕ ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΛΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ,ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ...
ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΝΗΤΙΚΑ:
1)ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ(ΜΟΥΦΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ)
2)ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
3)ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΔΟΛΑΡΙΑ
ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΛΕΤΕ ΠΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ?
The administrator has disabled public write access.

Απ: ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ 12 May 2011 12:36 #2

  • FOTO MAN
  • FOTO MAN's Avatar
προσωπικά κάτι ψιλά που είχα τα έδωσα στο ebay κυρίως (γιατί εκεί έβρισκα μισοτιμής), αλλά και σε καταστήματα εγχωρια, για οτιδήποτε η τιμή δεν ήταν κουφή συγκριτικά με το εξωτερικο, και αγόρασα επαγγελματικό φωτογραφικό εξοπλισμό, κάτι που το είχα μεράκι από παιδί....B)

δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει κάποιον, αλλά πιστεύω πως η κατηγορία 100-300 χιλ. ευρώ, τους οποίους χαρακτηρίζω μεσαίους, θα την πατήσει χειρότερα από όλους....

οι πιο πλούσιοι σχεδόν στο σύνολο τους, έχουν απο χρόνια έτοιμες τις εξόδους κινδύνου και τους διαύλους εξασφάλισης των κεφαλαίων τους, οπότε ότι και να γίνει.... λίγο θα τους νοιάξει, εκτός και αν φάνε καμία μαγκουριά στο άσχετο περπατώντας στο δρόμο (κίνδυνος που ισχύει για ΟΛΟΥΣ, όχι ειδικά για τους πλούσιους, όπως φάνηκε και από τον άτυχο με την κάμερα)

οι πιο φτωχοί, έτσι κι αλλιώς φτωχούληδες είναι, και πιο σκληραγωγημένοι είναι, και πιο ετοιμοπόλεμοι να πορευθούν κάτω από τα ραντάρ σε μια μεταπτωχευτική ελλάδα και να επιβιώσουν και κυνικά αν το θέσουμε, πιο λίγα έχουν να χάσουν.

άρα, η μεσαία τάξη, οι πρώην φτωχούληδες των 70s που σήκωσαν κεφάλι την τελευταία τριακονταετεία, αγόρασαν σπιτάκι(α), στείλαν τα βλασταράκια τους στα κολέγια και τα εξωτερικά, μάθαν τιί πα να πει ψητό "μεγάλο" ψάρι στην ταβέρνα κλπ κλπ..... αλλά δεν έγιναν και λεφτάδες με κότερα και βιλάρες..... αυτοί λοιπόν θα την πατήσουν.... αυτοί τί να τα κανουν τώρα τα 100 χιλιάρικα που τα προόριζαν για ενισχυτικό σύνταξης, ή προίκα κόρης, ή για τις σπουδές των παιδιών? να τα βάλουν στο στρώμα? να τα στείλουν με έμβασμα στην κύπρου στην κύπρο? (μεγάλη βλακεία, αν και απτέλεσσε τον πιο διαδεδομένο τρόπο, διότι το έμβασμα είναι απολύτως ορατό στις φορολογικές "αρχές"), να κάνουν ταξιδάκια με τις τσάντες γεμάτες μετρητά και να τρώνε πόρτα από τις τράπεζες του εξωτερικού διότι δεν έχουν εκεί μόνιμη κατοικία και πόθεν έσχες? τί να τα κάνουν? να τα φάνε και ας τα να πάνε στο διάολο?

άν και νομίζω η εφορία θα δώσει τελικά τη λύση γιατί θα τα πάρει αυτή αργά ή γρήγορά μέσα από ελέγχους, περαιώσεις, εισφορές, νέους φόρους, παλαιούς φόρους κλπ.
The administrator has disabled public write access.

Απ: ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ 12 May 2011 13:06 #3

  • ψευτης
  • ψευτης's Avatar
Σε διεθνεις μετρησεις.........................
"Ο πιο δημοφιλής τρόπος για να επενδύσει σε περιόδους κρίσης": ακινήτων και γης 15,08%, το νόμισμα (δολάρια, ευρώ) 14,48%, δική του επιχείρηση 13,15% στα μισα τράπεζες και υπολοιπα κάτω από το στρώμα - 9,41%, τα προϊόντα Τρόφιμα 4,7%, το αυτοκίνητο και στην τέχνη με αντίκες που συλλέγονται κατά 2,17%, ίση με την εμπιστοσύνη και την αιτία αυτών των μεθόδων της κατάσχεσης, όπως οικιακές συσκευές, γιουάν, ρούβλια, φράγκα, γιέν, κέρδισε και άλλα νομίσματα, καθώς και ένα παλιό Καθώς ο κόσμος τρόπους να επενδύσουν ,τοκογλυφια , ναυτηλια,τουρισμο.
The administrator has disabled public write access.

Απ: ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ 05 Jul 2011 14:49 #4

  • ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ
  • ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ's Avatar
ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ!!!! www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=343875&cid=4
The administrator has disabled public write access.

Απ: ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ 05 Jul 2011 16:14 #5

  • Vangelis
  • Vangelis's Avatar
FOTO MAN wrote:
να τα στείλουν με έμβασμα στην κύπρου στην κύπρο? (μεγάλη βλακεία, αν και απτέλεσσε τον πιο διαδεδομένο τρόπο, διότι το έμβασμα είναι απολύτως ορατό στις φορολογικές "αρχές")

Υποθέτω ότι το μέγα ζήτημα είναι τι πας να πετύχεις με το να κάνεις όλα αυτά που αναφέρεις... Αν θες να μοιράσεις το ρίσκο κανενός χουνεριού στην Ελλάδα, τότε οποιαδήποτε χώρα εντός ΕΕ είναι μια χαρά για μια κατάθεση ασφαλείας. Γλυτώνεις και ενοχλητικές ερωτήσεις αρκεί να καταβάλεις το 10% των τόκων ενώ εξαιτίας του εμβάσματος κανένας δεν μπορεί να θέσει θέμα πόθεν έσχες. Άλλωστε η ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων εντός της ΕΕ είναι βασικό συστατικό της Ένωσης και ουδείς θα τολμήσει να το αμφισβητήσει σοβαρά. Άσε που οι συνέταιροί μας στην ΕΕ τρίβουν τα χέρια τους με το χρήμα που μαζεύεται στις τράπεζές τους εξαιτίας των φημών και της αβεβαιότητας.

Αν θες να "εξαφανίσεις" χρήμα τότε το τραπεζικό έμβασμα στο εξωτερικό είναι όντως κακή ιδέα. Η βαλίτσα είναι καλύτερη αλλά θα πρέπει να υπάρχει και αντίστοιχο σχέδιο για την επανεμφάνισή τους.
FOTO MAN wrote:
να κάνουν ταξιδάκια με τις τσάντες γεμάτες μετρητά και να τρώνε πόρτα από τις τράπεζες του εξωτερικού διότι δεν έχουν εκεί μόνιμη κατοικία και πόθεν έσχες?

Θα εκπλαγείς αν μάθεις πόσες μικρές τράπεζες του εξωτερικού δεν "κολλάνε" σε λεπτομέρειες τέτοιου τύπου με τις Γερμανικές (και Ελβετικές προφανώς) πρώτες και καλύτερες. Και μάλιστα για μικρότερες καταθέσεις από αυτές που αναφέρεις ως όριο της "μεσαίας τάξης". Γενικά τον τελευταίο καιρό έγινε πανικός από λεφτά Ρώσων και Κινέζων οπότε ειδικά οι Ελβετοί έβαλαν όρια 500.000 - 1.000.000 και άνω ανάλογα την τράπεζα. Ακόμα όμως υπάρχουν μικρές τράπεζες πρόθυμες να εξυπηρετήσουν τον "επενδυτή".
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.053 seconds