Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: προβλημα συνοφειλετη με οφειλετη σε στεγαστικο

προβλημα συνοφειλετη με οφειλετη σε στεγαστικο 10 Aug 2011 00:05 #1

πριν λιγα χρονια ο αδερφος μου πηρε ενα στεγαστικο για καποιες επισκευες στη πατρικη κατοικια η οποια ειναι εξ'αδιαιρετου 50-50 σε εμενα κι αυτον.
δεδομενου οτι εγω δεν κατοικω στην οικια αυτη απο χρονια πριν,ειχε συμφωνηθει ατυπα μεταξυ μας η παραχωρηση απο εμενα το μεριδιο της οικιας και απο αυτον το υπολοιπο μεριδιο απο το οικοπεδο περιξ της οικιας,επειδη φαινομουν στο συμβολαιο του ακινητου μπηκα συνοφειλετης με αποτελεσμα εδω και λιγο καιρο οι δοσεις δεν πληρωνονται και αναγκαζομαι αφενος που ειμαι συνοφειλετης και αφετερου απο συναισθηματικης αποψεως (πατρικη περιουσια) να τις πληρωνω εγω,
θελω να ρωτησω αν γνωριζει καποιος τι γινεται σε αυτη την περιπτωση,δηλαδη δεν εχει καμμια επιπτωση ο οφειλετης απο την τραπεζα η'απο εμενα?
ευχαριστω εκ των προτερων
The administrator has disabled public write access.

Απ: προβλημα συνοφειλετη με οφειλετη σε στεγαστικο 10 Aug 2011 11:07 #2

Αγαπητέ φίλε η περίπτωση σου είναι η κλασική περίπτωση εγγυητή σε δάνειο τρίτου. Από τη στιγμή που προσυπογράφεις και αποδέχεσαι να είσαι συνοφειλέτης η τράπεζα ανα πάσα στιγμή μπορεί να αξιώνει απο εσένα τις πληρωμές του δανείου. Μια λύση είναι πληρώνεις τις δόσεις του δανείου κανονικά και ταυτόχρονα κάνεις αγωγή εναντίον του αδερφού σου έτσι ώστε να μπορέσεις κάποτε (μετά από 5 χρόνια που θα τελειώσει το δικαστήριο....) να πάρεις μέρος των χρημάτων που έχεις δώσει. Ταυτόχρονα ο δικηγόρος σου θα σε συμβουλέυσει να κάνεις και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του αδερφού σου με προσημείωση του ακινήτου έτσι ώστε να μην μπορεί να πουλήσει το μερίδιο που του ανήκει από το σπίτι.
Μια άλλη πιο τολμηρή λύση είναι να σταματήσεις να πληρώνεις τις δόσεις του δανείου και όποτε σε παίρνει τηλέφωνο η τράπεζα (εισπρακτικές πρώτα και μετά τράπεζα) τους λες να πράξουν τα νόμιμα. Τότε αν τους συμφέρει θα σας καλέσουν για διακανονισμό και φαντάζομαι ο αδερφός σου να παραστεί εφόσον μένει στο σπίτι. Τώρα αν τα βρείτε ίσως κλειδώσει κάποια επιμύκυνση δανείου και πτώση της δόσης ώστε να μπορεί να πληρώνει. Διαφορετικά η τράπεζα θα κυρήξει τη συμβαση του δανείου ληξιπρόθεσμη και αμεσα πληρωτέα και θα δείς τα γνωστά χαρτιά στην πόρτα σου απο τους δικαστικούς επιμελητές. Τα υπόλοιπα φαντάζομαι τα ξέρεις.
Γενικά είμαι υπέρ της συννενόησης πριν κάνω δικαστικά μετρα. Μίλα με τον αδερφό σου και βρείτε μια λύση. Πάντως εγώ σε παρόμοια περίπτωση είπα σε συγγενικό πρόσωπο ότι εγώ δε μπορώ να μπω εγγυητής προσέφερα 5.000 ευρώ μετρητά τα οποία και τα ξέχασα ώστε να μπορούμε να λέμε καλημέρα....Αυτά..
The administrator has disabled public write access.

Απ: προβλημα συνοφειλετη με οφειλετη σε στεγαστικο 10 Aug 2011 20:24 #3

  • kostasgl
  • kostasgl's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 611
  • Thank you received: 54
  • Karma: 2 (9)
Τα πέντε χιλιάρικα εσύ τα ξέχασες και ο άλλος που τα πήρε κάνει πως τα ξέχασε κι αυτός;
Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.
(Αριστοτέλης)
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.051 seconds