db έγραψε:
Τα λαχανικα ειναι εντελως πλαστικα (σε γευση και οψη) Τα κοριτσακια μου εχουν πλαστικα λαχανικα που μοιαζουν πιο αληθοφανη απο τις πιπεριες του λιντλ!!!
.... Η αληθεια ειναι οτι φιλος μου που δουλευει σε μεγαλη γαλακτοβιομηχανια της Β. Ελλαδος μου λεει οτι το γαλα β ποιοτητας (δεν ξερω τι θα πει αυτο) καταληγει σε ΟΛΑ τα ελληνικα σουπερ μαρκετ που εχουν ιδιωτικες ετικετες.
Τα λαχανικά είναι απαραίτητα στον οργανισμό μας.
Δυστυχώς, οι περισσότεροι δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν το καλό απο το σκάρτο.
Το φυσικό απο το τεχνητό.
Αυτό που είναι φουλ στα λιπάσματα κ το άλλο, το πιο αγνό..
Μερικές συμβουλές, απο μένα, που ασχολούμαι απο 11 χρονών, ερασιτεχνικά με τις καλλιέργειες λαχανικών..
1) Όλα, μα όλα τα λαχανικά έχουν φυτοφάρμακα, λιπάσματα κ διάφορα χημικά που δεν τα χωράει ο νους μας.
Τα βιολογικά είναι μια απ τα ίδια, με τη διαφορά πως τα χημικά που ρίχνουν, είναι, στη θεωρία, λίιιιγο πιο ήπια..
2) Προτιμούμε να αγοράζουμε λαχανικά στην εποχή τους.
Δηλ, τομάτες,πιπεριές, μελιτζάνες, καρπούζι, πεπόνι, απο Ιούλιο.
Κολοκύθι, βλήτο κ πατζάρι απο Απρίλη.
Ραδίκι, απο τέλη Σεπτέμβρη
Φασολάκια χλωρά απο Ιούνη
Μαρούλι, λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι, σπανάκι, ρόκα κ διάφορα άγρια χόρτα, τον χειμώνα..
Κρεμμύδι χλωρό, απο Νοέμβρη κ ξερό, απο Ιούνη..
Πατάτα, όλο τον χρόνο..
3) Δεν διαλέγουμε πολύ ομοιόμορφα κ πολύ γυαλιστερά λαχανικά.
Ειδικά για τις τομάτες, καλό είναι να δούμε αν έχουν τη χαρακτηριστική μυρωδιά της φρέσκιας.
Αν δεν μυρίζει τίποτε, μάλλον θα έχει γεύση σαν χαρτί..
4) Τα αγνά καρότα, θέλουν μήνες να μεγαλώσουν, γίνονται μικρά κ έχουν απίστευτο άρωμα..
Τα καρότα απο τα σούπερ μάρκετ έχουν μέγεθος αγγουριού, είναι σκληρά σαν ξύλο κ άνοστα..
5) Να ψωνίζετε απο τις Λαϊκές..
Είναι λίγο καλύτερες απο τα σούπερ..
Σχετικά με το γάλα..
Οι αγελάδες, πολύ συχνά αρρωσταίνουν κ για να γίνουν καλά, τις πλακώνουν στις αντιβιώσεις.
Η τροφή τους , μεταξύ άλλων είναι διάφορα ιχθυάλευρα, κρεατάλευρα, φυράματα κλπ..
Όλα αυτά περνάνε στο γάλα, με άγνωστες συνέπειες..
Αποφεύγω το αγελαδινό γάλα κ προτιμώ το κατσικίσιο.
Νοθεύεται δυσκολότερα.
Ακόμη κ τυρί, τρώω γραβιέρα, με μέτρο πάντα, απο πρόβειο γάλα..
Το ίδιο κ γιαούρτι..
Πρόβειο..
Το ξαναλέω, με μέτρο
Για το κρέας, τι να πρωτοπώ;
Είναι γνωστά πανω-κάτω..
Σε γενικές γραμμές, προτιμούμε , με μέτρο, κατσικάκι, κοτόπουλο, αν όχι χωριάτικο, τουλάχιστον απο τον χασάπη κ όχι απο μεγάλες εταιρίες..
Αν θέλουμε χοιρινό ή μοσχάρι, υπάρχουν βιολογικά κρεοπωλεία, που προσφέρουν κρέας, απο ζώα, που, τουλάχιστον δεν είναι 24 ώρες το 24 ωρο ακίνητα σε έναν σταύλο..