Εκτύπωση

ειδη καταθετικων στην ελβετια

πριν ενα χρονο δημιουργησα λογαριασμο σε ελβετικη τράπεζα. Εγώ μένω ότι ΄λήγει το δικαίωμα απόδοσης φόρου στην ελβετία, σύμφωνα με το άρθρο του τσιγκ. ότι είναι στις χώρες που εξαιρούνται . Εαν έχεις επι πλεον πληροφορηση επίσημη γράψε. Επιπρόσθετα έχω κάποιες επιφυλάξεις με τους λογαριασμούς που έχω στη ubs δηλ. για να έχω κάποιες αποδόσεις με παρότρυναν να μπώ σε επενδυτικά πακέτα για συντηρητικούς επενδυτές. Πέραν του ότι με φόρτωσαν με έξοδα διαχείρησης 2,5% σύν χαρτόσημα κλπ το ισοζύγιο αποδεικνύεται αρνητικό. Πείτε μου παρακαλώ τι είδους καταθετικούς λογ/σμούς συμφέρει κανείς να τηρεί στην ελβετία .
Αυτό είναι ένα σχόλιο για το άρθρο "φορολόγηση τόκων ελβετίας"
Σχόλια (1)
1 Κυριακή, 29 Μαΐου 2011 10:57
Ο Τσιγκούνης

Συνεχίζει να ισχύει η φορολόγηση στην πηγή στην Ελβετία και "κράτος μέλος στο οποίο έχει τη φορολογική του κατοικία ο πραγματικός δικαιούχος να λάβει μέτρα ώστε να αποφευχθεί κάθε διπλή φορολόγηση που θα μπορούσε να προκύψει από την παρακράτηση του φόρου στην πηγή" http://europa.eu/legislation_summaries/taxation/l31050_el.htm

Οι καταθετικοί λογαριασμοί στην Ελβετία γενικά δεν έχουν καλές αποδόσεις. Η καλύτερη που βρήκα αν τα κλειδώσεις για 10 χρόνια είναι 2,88% το χρόνο.

Όσο για τα επενδυτικά πακέτα, όπως και στην Ελλάδα έχουν το ρίσκο τους και ο μόνος σίγουρα κερδισμένος είναι αυτός που σου τα προτείνει.