Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Συμβουλές για απώλεια βάρους

Συμβουλές για απώλεια βάρους 11 Jan 2020 08:59 #28

Ρομποτάκι δεν έχω δοκιμάσει, ατμομάγειρα όμως χρησιμοποιούσα παλαιότερα.
Ομολογώ ότι με έχει βολέψει τα τελευταία χρόνια το microwave, αν & αμφισβητείται η 'υγιεινή' του.
Τα βραστά δεν θεωρούνται ανθυγιεινά, αρκεί να μην βράσουμε τα λαχανικά υπερβολικά, να μην πετάξουμε τον ζωμό τους & να προσθέσουμε το λάδι στο τέλος.
Η υγιεινότερη πάντως όλων των επιλογών θεωρείται η ωμοφαγία (βιολογικών) φρούτων, λαχανικών, καρπών & φύτρων (σταριού & οσπρίων).

& ένα ενδιαφέρον σχετικό άρθρο:
Αδυνατίστε τρώγοντας… περισσότερο
www.imommy.gr/2020/01/10/adynatiste-trogontas-perissotero
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: batista

Συμβουλές για απώλεια βάρους 11 Jan 2020 12:00 #29

  • batista
  • batista's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 7139
  • Thank you received: 2173
  • Karma: -22 (4)
γιώργης (yorgi) wrote:
Ρομποτάκι δεν έχω δοκιμάσει, ατμομάγειρα όμως χρησιμοποιούσα παλαιότερα.
Ομολογώ ότι με έχει βολέψει τα τελευταία χρόνια το microwave, αν & αμφισβητείται η 'υγιεινή' του.
Τα βραστά δεν θεωρούνται ανθυγιεινά, αρκεί να μην βράσουμε τα λαχανικά υπερβολικά, να μην πετάξουμε τον ζωμό τους & να προσθέσουμε το λάδι στο τέλος.
Η υγιεινότερη πάντως όλων των επιλογών θεωρείται η ωμοφαγία (βιολογικών) φρούτων, λαχανικών, καρπών & φύτρων (σταριού & οσπρίων).

& ένα ενδιαφέρον σχετικό άρθρο:
Αδυνατίστε τρώγοντας… περισσότερο
www.imommy.gr/2020/01/10/adynatiste-trogontas-perissotero

Φίλε Yorgi δεν θα πιστέψεις πόσο γρήγορο, οικονομικό, αλλά και υγιεινό (έχουν γραφτεί πολλά για τους φούρνους μικροκυμάτων) είναι το ζέσταμα (πέρα από το ψήσιμο) με το ρομποτάκι. Θα πάθεις την πλάκα σου.
Όσο για το βράσιμο, ναι όσο λιγότερο βράσεις τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά μένουν στα λαχανικά. Αυτά που χάνονται πάνε (όπως γράφεις) κυρίως στον ζωμό, γι αυτό άλλωστε το βράσιμο είναι καταλληλότερο για σούπες, ζωμούς κ.λπ.
Μέτρον άριστον
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: γιώργης (yorgi)

Συμβουλές για απώλεια βάρους 11 Jan 2020 18:38 #30

  • Stefan
  • Stefan's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 642
  • Thank you received: 189
  • Karma: -23
batista wrote:
Να τονίσουμε απλά ότι, ιδίως για τα λαχανικά, οι βέλτιστοι τρόποι μαγειρέματος προκειμένου να διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά τους είναι να τα κάνουμε ψητά (με όσο το δυνατό λιγότερο λάδι) ή στον ατμό (όπως γράφεις). Όχι βραστά γιατί χάνουν μεγάλο μέρος από την θρεπτική τους αξία.

Δεν το' πιασα αυτό, σε τι επηρεαζει το λαδι? (για ελαιολαδο μιλαμε, εννοειται).
Ψητα ποια λαχανικα? Μπορεις πχ. να ψησεις το μπροκολο?
The administrator has disabled public write access.

Συμβουλές για απώλεια βάρους 11 Jan 2020 19:32 #31

  • batista
  • batista's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 7139
  • Thank you received: 2173
  • Karma: -22 (4)
Η αναφορά στο λάδι (ελαιόλαδο στην περίπτωση αυτή) έγινε, αποκλειστικά και μόνο, σε σύνδεση με το θέμα του νήματος, δηλαδή αυτό της επιδίωξης απώλειας βάρους η οποία απαιτεί μέτρο σε όλα τα λιπαρά (καλά ή κακά).

Επίσης, όλα τα λαχανικά γίνονται (υπέροχα) και ψητά.

Π.χ.

Μέτρον άριστον
Last Edit: 11 Jan 2020 19:35 by batista.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: γιώργης (yorgi)

Συμβουλές για απώλεια βάρους 12 Jan 2020 22:13 #32

  • Stefan
  • Stefan's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 642
  • Thank you received: 189
  • Karma: -23
batista wrote:
Η αναφορά στο λάδι (ελαιόλαδο στην περίπτωση αυτή) έγινε, αποκλειστικά και μόνο, σε σύνδεση με το θέμα του νήματος, δηλαδή αυτό της επιδίωξης απώλειας βάρους η οποία απαιτεί μέτρο σε όλα τα λιπαρά (καλά ή κακά).

Επίσης, όλα τα λαχανικά γίνονται (υπέροχα) και ψητά.

Π.χ..........

Δε νομιζω ότι θα αδυνατησει κανεις αν κοψει το ελαιολαδο απο τη διατροφη του.
Το βιντεο αυτό του Ακη δε θα το συνιστουσα. Αλατι, ζαχαρη, ρευμα, όλα αυτα για να υπηρετησουν τη γευση.
Το μπροκολο εγω το κανω βραζοντας το σε ελαχιστο νερο για 20'. Στο φουρνο δεν το εχω κανει ποτε αλλα δε μου αρεσει και η ιδεα οτι θα γινει καψαλισμενο. Σε αντιθεση με τις μελιτζανες οι οποιες γινονται αριστα στο φουρνο.

Οσο αφορα το μπροκολο που είναι μεγαλη πηγη βιταμινων και υγιεινων/αντικαρκινικων συστατικων, εδώ λεει ότι με το βρασιμο χανεται ως και το 66% των ιδιοτητων του, σε χυτρα πιεσης το 47%, σε φουρνο μικροκυμματων το 87%. Μηπως ξερεις ποσο χανει στον απλο φουρνο?
Last Edit: 12 Jan 2020 22:17 by Stefan.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.059 seconds