batista wrote:
Η αναφορά στο λάδι (ελαιόλαδο στην περίπτωση αυτή) έγινε, αποκλειστικά και μόνο, σε σύνδεση με το θέμα του νήματος, δηλαδή αυτό της επιδίωξης απώλειας βάρους η οποία απαιτεί μέτρο σε όλα τα λιπαρά (καλά ή κακά).
Επίσης, όλα τα λαχανικά γίνονται (υπέροχα) και ψητά.
Π.χ..........
Δε νομιζω ότι θα αδυνατησει κανεις αν κοψει το ελαιολαδο απο τη διατροφη του.
Το βιντεο αυτό του Ακη δε θα το συνιστουσα. Αλατι, ζαχαρη, ρευμα, όλα αυτα για να υπηρετησουν τη γευση.
Το μπροκολο εγω το κανω βραζοντας το σε ελαχιστο νερο για 20'. Στο φουρνο δεν το εχω κανει ποτε αλλα δε μου αρεσει και η ιδεα οτι θα γινει καψαλισμενο. Σε αντιθεση με τις μελιτζανες οι οποιες γινονται αριστα στο φουρνο.
Οσο αφορα το μπροκολο που είναι μεγαλη πηγη βιταμινων και υγιεινων/αντικαρκινικων συστατικων,
εδώ λεει ότι με το βρασιμο χανεται ως και το 66% των ιδιοτητων του, σε χυτρα πιεσης το 47%, σε φουρνο μικροκυμματων το 87%. Μηπως ξερεις ποσο χανει στον απλο φουρνο?