Εχω καμία 10ρια ακίνητα για ενοικίαση. Προσωπικά ουτε τιμες δεν εχω αυξησει πάρα αυτα που γράφονται. Εδω χρωστάνε ολοι 3-4 μηνες πίσω, δε βγαίνουν να πληρώσουν τα τρέχοντα.. Σκέψου γκαρς μικρη 150€ ενοικιο (ολα μεσα μαζι με κοινοχ), ειμαι απ τους φθηνότερους, αν οχι ο φθηνότερος. Και βλέπεις τώρα, ευδαπ 50€, πετρέλαιο 170€ (ναι παραπανω απ το ενοίκιο), οπότε πρέπει να σου πληρώσει ο άλλος 370€.. (Δε βαζω το ρεύμα που το πληρώνει μόνος του και έχει πάει στο θεο, και νομίζω δεν περνάνε καν επιδότηση οσοι νοικιάζαν οπότε φαινότανε ως 2η κατοικια. Αν βάλεις και αυτό, ο συγκεκριμένος πρέπει να πλήρωσε γυρω στα 500€ για την ποιο φτηνή γκαρς) Απο αυτα το "κέρδος" σου δεν είναι ουτε 80€. (και δεν τα γράφω ολα αλλιως ουτε 40 δε θα ητανε). Το συγκεκριμένο παράδειγμα, ειναι εντελώς πραγματικο, δεν το βγάζω απ το κεφάλι μου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μου εδωσε 300€ και μου χρωστάει τα 70€. Με λιγα λογια πλήρωσε ενα σκασμό λεφτα και δεν εχει καταλάβει οτι εγω ειμαι εντελώς απλήρωτος.
Αμα δεν πληρώσεις ΕΣΥ τα πάντα (νερά, πετρέλαια κλπ) και να περιμένεις να τα πάρεις μετα (λιγα λιγα, το καλοκαίρι που δεν εχει θέρμανση) δε θα βγάλεις ακρη ποτέ. Δεν πληρώνει κανεις τίποτα.. Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι τα ενοίκια αλλα οτι έχουν ανέβει σε απαράδεκτα επίπεδα ολα τα υπόλοιπα, και ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει.
Τα γράφω κατάμαυρα (ακριβώς ετσι είναι) αλλά, δεδομένου οτι όντως, το να έχεις λεφτά στην ακρη τα τρώει ο πληθωρισμος , εχω και εγω και το καταλαβαίνω. 1η φορά που πραγματικά χάνω και απο εκει. Οπότε αν θες όντως να τα επενδύσεις κάπου,και δεν βρίσκεις κατι καλύτερο, ακόμα και η ενοικίαση είναι κατι που μπορείς να σκεφτείς πλέον . Στο τέλος της ημέρας, βγαζω λεφτά, αλλα σε καμια περίπτωση οσα θα έπρεπε και με πολυ κόπο χρόνο πονο...
Εγω αν επένδυα σήμερα, θα ξεκίναγα απο το αιρ κοντισιόν. Σε γκαρς απαραίτητο. Πληρώνει ΠΟΛΥ λιγότερο ο ενοικιαστής, τα πληρώνει σε άλλον (δεη) κατευθείαν, δεν ασχολησαι με κοινοχ δύσκολα κλπ. Δε σε νοιάζει αν τα πληρώσει ή οχι, δικο του πρόβλημα. Μονο έτσι ξεκινάς να νοικιάζεις. Ηδη ενα ενα που ξενοικιαζεται βαζω κλιματιστικό. Τι θα βγάλω στο τέλος μια αλλη ιστορία..
Αν σκοπεύεις να νοικιάσεις σε τουρίστες, εντελώς αλλο αντικείμενο πιθανόν να συμφέρει με 1000, αλλά θα πρέπει να γράψει κάποιος αλλος.