Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Ό,τι δεν ταιριάζει σε άλλη κατηγορία
  • Page:
  • 1

TOPIC: ''Μηλα'' (διαβαζε, ετησια αυξηση του ΑΕΠ) και ''λεμονια'' (διαβαζε, ετησιος ρυθμος πληθωρισμου) προστιθενται ?

''Μηλα'' (διαβαζε, ετησια αυξηση του ΑΕΠ) και ''λεμονια'' (διαβαζε, ετησιος ρυθμος πληθωρισμου) προστιθενται ? 06 Sep 2022 20:47 #1

  • maria (mb361)
  • maria (mb361)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 5234
  • Thank you received: 1688
  • Karma: 35 (-37)
Κατα τους ''νομους'' του γκουβερνου & κατα τον Σταικουρα ναι.

Και ο μεσος ορος τους θα δωσει το ονομαστικο ποσοστο αυξησης των συνταξεων για το 2023 !

Λεω, ονομαστικο, γιατι κατα μεσο ορο οι αυξησεις , θα υποστουν - κατα μεσο ορο 30 % τελικη μειωση, λογω φορολογικης κλιμακας.

Και λιγος σεβασμος στις οικονομικες εννοιες,ρε ''καλοπαιδα'', δεν βλαπτει. (Καλα, τον σεβασμο στον πολιτη τον εχετε γραμμενο, εκει που δεν πιανει μελανι...)
...when the going gets tough, the tough gets going !!!

When the situation gets critical, those who aren't weak-willed, work harder and never give up.
Last Edit: 06 Sep 2022 21:11 by maria (mb361).
The administrator has disabled public write access.

''Μηλα'' (διαβαζε, ετησια αυξηση του ΑΕΠ) και ''λεμονια'' (διαβαζε, ετησιος ρυθμος πληθωρισμου) προστιθενται ? 03 Oct 2022 20:55 #2

  • maria (mb361)
  • maria (mb361)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 5234
  • Thank you received: 1688
  • Karma: 35 (-37)
maria (mb361) wrote:
...τον σεβασμο στον πολιτη τον εχετε γραμμενο, εκει που δεν πιανει μελανι...)

Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου των σούπερ μάρκετ, οι νέοι τιμοκατάλογοι που έχουν φθάσει από προμηθευτές περιλαμβάνουν τις ακόλουθες ανατιμήσεις:

16% στους φρέσκους χυμούς,
15% στα ψάρια,
13% στα τυριά,
6%-12% στα μπισκότα,
12% στα χαρτικά,
έως 12% στις σοκολάτες,
9% στα ζυμαρικά,
8% στο γιαούρτι,
6% στα αλλαντικά,
5% στο φρέσκο γάλα,
5% στο ελαιόλαδο,
6% στα όσπρια,
9% στα είδη προσωπικής υγιεινής.
...when the going gets tough, the tough gets going !!!

When the situation gets critical, those who aren't weak-willed, work harder and never give up.
The administrator has disabled public write access.

''Μηλα'' (διαβαζε, ετησια αυξηση του ΑΕΠ) και ''λεμονια'' (διαβαζε, ετησιος ρυθμος πληθωρισμου) προστιθενται ? 03 Oct 2022 23:01 #3

  • PRS33 (PARIS33)
  • PRS33 (PARIS33)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 4891
  • Thank you received: 2044
  • Karma: -9
maria (mb361)

Κατάλαβε τα απλά πράγματα οσο η Κυβέρνηση δίνει αέρα -πατέρα Vounchers -Προινοιακά επιδόματα (χρήμα) σε απαντες χωρίς ελεγχο περιουσιακών στοιχείων ........τόσο το "μπακάλικο" θα ακριβαίνει.
"Εγω" και "εσύ" που δουλευουμε η δουλέψαμε θα πληρώνουμε τους τζαμπατζήδες που χωρίς τιποτα να κανουν ξυπνούν στις 10:00 και βλέπουν η Κυβέρνηση "τα εβαλε" τα χρήματα.
Ρε σείς καταλάβετε τα απλά πράγματα ο "γείτονάς" σου που τον βλέπεις να κλαιγόταν και τώρα να μην μιλάει ειναι ο συγχρονος προδότης ο "Εφιάλτης" αφου καθετε και γλεντάει με τα χρήματά μας......καλά κάνει αφου υπάρχουν μ.λ.κ που τον πληρώνουν να καθετε.
" Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται" τουθόπερ "εχει ο καιρός γυρίσματα" γιατί ολους αυτούς με το ψηφιακό νόμισμα θα τους "φάνε λάχανο" γιατί θα "μπάινουν" τα χρηματα αλλά θα ειναι για τα α.π.α.ρ.α.ί.τ.η.τ.α.
Πρός το παρόν "εγω" και "εσύ" τους πληρώνουμε γιατί και αυτοι τα δαπανούν τα χρήματα που παίρνουν ....δηλαδή τα 'ρίχνουν" στην αγορα (Αδωνης Γεωργιάδης που ολο αναβαθμίζετε απο μ.λ.κ που ελεγε τώρα πετάει χοντρο μ.λ.κ και θα εξηγήσω το γιατί του μπουμπούνα).
1,Βγήκε σήμερα να κάνει τα "γλυψείματα" για τον Μητσοτάκη οτι εδωσε -εκανε -εδειξε για τις "επιδοτήσεις" ενέργειας κλπ .
Δεν θα κρινω αν ηταν λίγα η πολλά γιατί οσα και να εδωσαν επιδοτήσεις .....μην μας τα λενε εμάς αλλά να πιάσουν πιτσιρικάδες να τους πουν οτι σε χρεωσα παραπάνω "τοσα" δις € που θα τα πληρώσετε απο την φορολογία σας.....
2.Μια ερώτηση στον μπουμπούνα Αδωνη Γεωργιάδη:
Ρε μεγάλε ολα καλά και ολα ωραία (την τύφλα μας τελος....πάντων) αλλά τι θα γινει αμα -αμα -αμα υποθετικό scenario βγεί εργαζόμενος και σου πεί οτι "εγώ με την τηλεργασία (home office) θα πληρώνω.....για να ζεσταθώ στην εργασία μου;
Mην σας φαίνονται παράξενα παιδιά γιατί οι Servers των εταιρειών "εχουν πάρει φωτιά" με το home office οπου μέχρι και τα e-mails ειναι "κλειδωμένα" οπου ναι μεν ο εργαζόμενος το ανοίγει να το δεί αλλά και ο εργοδότης βλέπει τι ωρα -χρόνο επεξεργασίας κλπ που το ανοιξε για να κάνει check.
Χώρια με Sign in ειναι οι Servers και βλέπουν χρονο παραμονής του εργαζομένου και επεξεργασία οπως και εργο υπο διαχείρηση εργασιών αρχείων.


Συγνώμη που το "τραβάω" και "κουράζω" αλλά εχω και μια αλλη ερώτηση:
H Ελβετία γιατί ρε παιδιά εχει χαμηλό πληθωρισμό και εμείς στο 10% plus δεν ξερουμε ακόμα εως που θα φτάσει;
Ασε αν ειναι πλούσιοι η φτωχοί και εξέτασετην γεννεσιουργό αιτία.
Χοντρικά θα το γράψω γιατί πρό ολίγου "επεσαν τα καντήλια" και γ.μ.τ το σπίτι σας σε Ιερείς Δεσπότης ηταν ο μ.λ.κ (εορτή σήμερα του Αγίου Ιεροθέου) γιατί πήγα να προσκυνήσω τα οστα του Αγίου και ξανα -ειδα ο Εσταυρωμένος πίσω απο την Αγία Τράπεζα "απουσίαζε"
Τα τομάρια ιεχωβάδες ιερείς τον ειχαν βαλει στον......γυναικονύτη και ο κόσμος μπαίνοντας στην εκκλησία ειναι με την πλάτη στο "αφεντικό" τον Εσταυρωμένο.....πέσανε σου λέω τα "καντήλια" στους αληταράδες "ιερείς" που αφάιρεσαν τον Εσταυρωμένο και θα κάνω ανάρτηση στο θρησκεία Ορθόδοξη paralogia αμα λειπει το "αφεντικό" απο το σπίτι Του.

Επιστρέφω και απαντώ ειμαστε ξυπόλητοι στα .......
Δεν μπορεί ρε φιλε με αδύναμο νόμισμα να πας να μειώσεις τον πληθωρισμό οπως οι Εuropean clowns γιατί η Ελβετία εχει ισχυρό νόμισμα κ.α.τ.α.φ.ύ.γ.ι.ο και θα ανατιμηθεί και αλλο να 'κρατήσουν" τον πληθωρισμό κάτω .....
Στις επιδοτήσεις ενέργειας:
Με 32.000 ΑΕΠ κατά κεφαλήν,εδωσαν €325 ευρώ βοήθεια καταβλήθηκαν μόνο το 2020, στην Ελβετία ήταν μόνο 82 ευρώ με κατά κεφαλήν ΑΕΠ 82.000.
Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ήταν παρόμοια το 2021.

Τα υψηλά ποσοστά πληθωρισμού στην ΕΕ και τις ΗΠΑ ενισχύουν τώρα αυτήν την τάση: Σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας, πολλοί επενδυτές καταφεύγουν σε ασφαλή νομίσματα και επενδύουν τις αποταμιεύσεις τους στην Ελβετία, γεγονός που ενισχύει περαιτέρω το ελβετικό φράγκο.
Από τα μέσα του περασμένου έτους, το νόμισμα έχει κερδίσει περίπου δέκα τοις εκατό σε αξία έναντι του ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα από το εξωτερικό που διαπραγματεύονται στο σχετικά αδύναμο ευρώ είναι φθηνότερα για τους Ελβετούς. Για παράδειγμα, το αυξανόμενο κόστος των εισαγωγών ενέργειας ή τροφίμων μπορεί να μετριαστεί εν μέρει. Αλλά είναι ακριβώς αυτά τα εισαγόμενα αγαθά που τροφοδοτούν τον πληθωρισμό σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Mόνο ενα σοβαρό αρνητικό εχει η Ελβετία και για αυτο ειχα γράψει τελος του χρόνου θα δω για χρυσό σε ελβετικό φράγκο.

Credit Suisse’
Credit Suisse CDS hit record high as shares tumble
www.ft.com/content/51480b88-9e08-477d-8a31-f973e4b337a1

Ακόμα δεν ξέρω γιατί οι Ρωσοι επαιζαν τα comodities στην Ελβετία και τωρα με το embargo δεν μπορούν αλλά και πάλι 'χλωμό" το βλέπω "μην δούμε εργο" γιατι η Ελβετία μην "τραβήξει" απο την Ευρωπαική Ενωση την μιση Αυστρία τα Federals Vienna -Vorarlberg και Tyrol αφου απο εκει αγοράζουν ολα τα εισαγόμενα.

Ο "πόλεμος" με την Ρωσία "Πταίει" .....α ρε λουμπίνες που "βρήκατε"....και τα λέτε...!!!

Πηγή:
August 25, 2022
Six months into war, Russian goods still flowing to US
apnews.com/article/russia-ukraine-putin-...be491f52ace380ce87fb
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Last Edit: 03 Oct 2022 23:37 by PRS33 (PARIS33).
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Καράντη Μαρία (cross)
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.068 seconds