Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Διαδικασίες ανάληψης - κατάθεσης (π.χ. τραπεζικές επιταγές, valeur, "νέα κεφάλαια"), θέματα εφορίας (π.χ. πόθεν έσχες), κόστος εμβασμάτων, όροι προθεσμιακής, διευκρίνηση τραπεζικών ορών, τρόποι υπολογισμού επιτοκίων.

TOPIC: Σύσταση εταιρείας στην Βουλγαρία

Σύσταση εταιρείας στην Βουλγαρία 26 Feb 2012 21:40 #1

Επέστρεψα από το 3μερο επαγγελματικό ταξίδι στην Σόφια, όπου ίδρυσα εταιρεία (μονοπρόσωπη ΕΠΕ, EOOD στα Βουλγάρικα). Μέσω του Ιντερνετ βρήκα την Union Balkans Business, νεοσύστατη εταιρεία που ασχολείται με τέτοια θέματα και ανήκει στον κ. Σάββα Καραφυλλίδη, ο οποίος μένει μόνιμα στην Σόφια, ενώ έχει επίσημη άδεια μεταφραστή (έχει σπουδάσει στην Σόφια και γνωρίζει άπταιστα τη γλώσσα). Το κόστος σύστασης της εταιρείας ανήλθε στα 440 Ευρώ, με όλα τα χαρτιά μεταφρασμένα στα Ελληνικά.

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε στις 3/2, όπου του κατέθεσα στον τραπεζικό του λογαριασμό τα 440 € για τα έξοδα ίδρυσης και επιπλέον το μετοχικό κεφάλαιο της υπό ίδρυση ΕΠΕ. Την Τετάρτη 8/2, μόλις παρέλαβε τα χρήματα, μου έστειλε τα έγγραφα που έπρεπε να υπογράψω (όλα μεταφρασμένα και στα Ελληνικά) ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.
Την επόμενη 9/2 πήγα στο Βουλγάρικο Προξενείο στην Αθήνα, για βεβαίωση υπογραφής σε 2 έγγραφα (κόστος 30 € έκαστο για αυθημερόν παράδοση, 15 € για παράδοση μετά 2 ημέρες, προτίμησα την 1η λύση, σύνολο 60€) και αυθημερόν αποστολή με την Speedex (κόστος 25€) στην Σόφια.
Τα έγγραφα παρελήφθησαν την επομένη, Παρασκευή 10/2 και αυθημερόν κατατέθηκαν στις αρμόδιες αρχές. Οπως με ενημέρωσε ο κ. Σάββας, εκτός απροόπτου η εταιρεία θα ήταν έτοιμη την επόμενη Παρασκευή 17/2, και θα χρειαζόμασταν περίπου 2 μέρες για τις υπόλοιπες εργασίες που ήθελα (συνομιλίες με Τράπεζες, χρηματοδοτήσεις κλπ). Βρήκα φτηνά εισητήρια με την AIR MALTA (98 €) με αναχώρηση από Αθήνα Δευτέρα απόγευμα (17.50) 20/2 και επιστροφή Πέμπτη βράδυ 23/2 και ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης για 3 βράδυα.

Την Τρίτη 21/2 στις 0930 είχαμε την πρώτη συνάντηση γνωριμίας στο γραφείο του κ. Καραφυλλίδη (βρίσκεται στο κέντρο της Σόφιας) και αφού καταρτήσαμε το πρόγραμμα των συναντήσεων και ξεμπερδέψαμε με τις διαδικαστικές εκρεμμότητες, πήγαμε να κλείσουμε τον προσωρινό λογαριασμό του μετοχικού κεφαλαίου που είχε ανοιχτεί στην ProCredit Bank και να ανοίξουμε λογαριασμούς στην UBB (θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας).

Προτίμησα την UBB γιατί απ ότι πληροφορήθηκα είναι πολύ "δυνατή" στο Commercial Banking και στις διεθνείς συναλλαγές που με ενδιαφέρουν περισσότερο (Letter of Credits κλπ). Πήγαμε στο υποκ/μα της οδού Rakovski (στο κέντρο της πόλης).
Στην αρχή καταχωρήθηκα ως "πελάτης" (Account number), μετά άνοιξα έναν προσωπικό λογαριασμό σε ΕΥΡΩ, με 4.5% ετήσιο επιτόκιο, με την δυνατότητα να κάνω αναλήψεις και καταθέσεις. Η κατάθεση των τόκων γίνεται μία φορά τον χρόνο, ενώ υπάρχει δυνατότητα υπολογισμού των τόκων και κεφαλαιοποίηση τους (ή ανατοκισμός) ανά μήνα, 3μηνο ή εξάμηνο, με μικρότερα όμως επιτόκια. Κατά το άνοιγμα του λογαριασμού δεν είναι απαραίτητο να καταθέσετε χρήματα, μπορείτε να τα στείλετε αργότερα με την ησυχία σας μέσω e-banking ή εμβάσματος.

Στην συνέχεια έγινε η σύνδεση του λογαριασμού με το Internet Banking και η αγορά (20 LEV) της συσκευής παραγωγής κωδικών (παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιείται από πολλές Ελληνικές τράπεζες, πχ της ALPHA BANK). Λόγω του προχωρημένου της ώρας, αποχωρήσαμε για να συνεχίσουμε την επομένη, καθώς είχαμε κάποιες εκρεμμότητες στο γραφείο (σύνταξη πληρεξουσίων για το Λογιστικό Γραφείο)

Την επόμενη μέρα (22/2) ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για το άνοιγμα 2 εταιρικών λογαριασμών (ένας σε ΕΥΡΩ, ένας σε ΛΕΒΑ) και την σύνδεση τους με το e-banking. Πρέπει να σημειώσω εδώ οτι στο συγκεκριμένο κατ/μα μόνο ένας υπάλληλος γνώριζε κάποια Αγγλικά, ενώ γενικά οι διαδικασίες στην τράπεζα UBB είναι απελπιστικά χρονοβόρες (πρέπει να υπέγραψα πάνω από 5 διαφορετικά έγγραφα κατά το άνοιγμα κάθε λογαριασμού, χώρια αυτά του e-banking, όλα στα Βουλγάρικα, τα οποία μετέφραζε προφορικά ο κ. Καραφυλλίδης καi εννοείται οτι θα ζητήσω να μεταφραστούν και στα Ελληνικά).

Για τα υπόλοιπα θέματα που με ενδιέφεραν (Letter of Credits, ετήσιο ανακυκλούμενο δάνειο με εγγύηση τον προσωπικό μου λογαριασμό κλπ) έστειλα email στο συγκεκριμένο κατ/μα, το οποίο όπως μου είπαν θα προωθήσουν στα κεντρικά, απ όπου θα πάρω απαντήσεις από κάποιον υπάλληλο, ο οποίος θα γνωρίζει πολύ καλά Αγλικά και το κυριώτερο , τα συγκεκριμένα θέματα. Απ ότι κατάλαβα οι υπάλληλοι στα περισσότερα κατ/τα γνωρίζουν τα απολύτως απαραίτητα, ενώ για τα πιό πολύπλοκα είναι απλοί διεκπεραιωτές και πετάνε το μπαλάκι στα κεντρικά.

Την 3η ημέρα (23/2) είχαμε διάφορες άλλες επαγγελματικές συναντήσεις. Κατά την διάρκεια των 3 αυτών ημερών, ο κ. Καραφυλλίδης ήταν πάντα μαζί μου σε όλα τα επαγγελματικά ραντεβού ως διερμηνέας. Η χρέωση του ήταν 50 € για κάθε ημέρα (σύνολο 150€, κόβοντας και τιμολόγιο στην Βουλγάρικη εταιρεία μου), ποσό αρκετά λογικό κατά την γνώμη μου. Φεύγοντας, παρέλαβα πλήρη φάκελο με όλα τα αρχικά έγγραφα που είχα υποβάλλει για την ίδρυση της εταιρείας.

Το μηνιαίο κόστος συντήρησης της Βουλγάρικης εταιρείας είναι:
α) Λογιστικές υπηρεσίες 240 LEV (=120 €), το οποίο περιλαμβάνει πλήρη λογιστική υποστήριξη σε καθεστώς ΦΠΑ. Το ποσό σε σχέση με τα Ελληνικά δεδομένα είναι αρκετά υψηλό, αλλά απ ότι έμαθα οι λογιστές είναι αρκετά ακριβοπληρωμένοι στην Βουλγαρία.
β) Ασφαλιστική κάλυψη. Η ελάχιστη δυνατή είναι 90 €, και μπορεί να αρχίσει με την έκδοση του 1ου τιμολόγιου πώλησης.
γ) Η παροχή επαγγελματικής έδρας περιλαμβάνεται στο αρχικό ιδρυτικό πακέτο των 440 €.

Να σημειώσω εδώ ότι πριν καταλήξω στην επιλογή του κ. Καραφυλλίδη (τον οποίο μέχρι τότε δεν γνώριζα ούτε είχα ακούσει κάτι γι αυτόν), έψαξα στο Ιντερνετ και βρήκα και άλλα αντίστοιχα γραφεία. Μίλησα με αρκετούς, αλλά πολλοί "δεν μου γέμισαν το μάτι", καθώς από τον τρόπο που μίλαγαν (είτε με μισόλογα, είτε με εκφράσεις του τύπου "μη σε νοιάζει, εγώ είμαι εδώ, τα πάντα όλα") καταλάβαινα οτι δεν ηταν επαγγελματίες. Ο κ. Καραφυλλίδης από τις πρώτες τηλεφωνικές μας επαφές μου έδωσε την εικόνα σοβαρού και υπεύθυνου ανθρώπου, μου έδωσε πλήρες κοστολόγιο υπηρεσιών, το οποίο είναι και πολύ ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλα γραφεία αλλά και δεν έβγαλε "κρυφά έξοδα" όπως έχω μάθει οτι κάνουν αρκετοί.

Σε γενικές γραμμές και ύστερα από τα παραπάνω, θεωρώ οτι η επιλογή του συγκεκριμένου γραφείου αποδείχτηκε σωστή και επωφελής και συστήνω ανεπιφύλακτα το γραφείο του κ. Σάββα Καραφυλλίδη για όποιον ενδιαφέρεται να έχει οποιαδήποτε συναλλαγή με την Βουλγαρία.
The administrator has disabled public write access.

Απ: Σύσταση εταιρείας στην Βουλγαρία 26 Feb 2012 21:50 #2

  • TSIOU
  • TSIOU's Avatar
Ρε μεγάλε, μήπως είσαι ο ίδιος κ Καραφυλλίδης και ψαρεύεις έτσι πελάτες? όχι σε ταμάς. Δε μασάμε
The administrator has disabled public write access.

Απ: Σύσταση εταιρείας στην Βουλγαρία 26 Feb 2012 22:14 #3

Δες τα προηγούμενα μηνύματα μου στο θέμα ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ και θα καταλάβεις.
Πάντως επειδή περίμενα μιά τέτοια αντίδραση, τα στοιχεία μου είναι τα εξής

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΤΣΙΜΑΓΚΛΗΣ
ΟΙΤΥΛΟΥ 13 ΑΘΗΝΑ 11523
τηλ. 211-7705150, κινητό 6972-747828
email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Οτι άλλο χρειαστείς (και όποιος άλλος ..σε ταμάς που δεν μασάει... :lol:) στην διάθεση του.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Καράντη Μαρία (cross), γιώργης (yorgi)

Απ: Σύσταση εταιρείας στην Βουλγαρία 26 Feb 2012 22:44 #4

Ξεκίνησα αυτό το πόστ καταθέτοντας την εμπειρία μου ΕΠΩΝΥΜΑ για την συνεργασία μου με κάποια εταιρεία. Για να μην νομίζει κανείς (όπως ο ...σεταμάς TSIOU) ότι είμαι ο Καραφυλλίδης, παραθέτω τα λινκ από τα υπόλοιπα γραφεία που δραστηριοποιούνται στο ιδιο αντικείμενο και όποιος ενδιαφέρεται, ας κάνει μόνος του τις επιλογές του. Τα συγκεκριμένα λινκ τα βρήκα ψάχνοντας στο Ιντερνετ. Πιθανόν να υπάρχουν και άλλα, οπότε είναι ευπρόσδεκτα και άν κάποιοι έχουν εμπειρείες (καλές ή κακές) από συνεργασία με αντίστοιχες εταιρείες ας τις ποστάρουν εδώ.

www.rotise.gr Εχει πολλά τηλέφωνα και εμαιλ από γραφεία.
BulgariCo
KRIKIS Λογιστικό γραφείο στην Θεσ/νίκη
Balkan Innovations Μέσα στο σάιτ υπάρχει το κινητό κάποιου που ασχολείται με τέτοια θέματα.
KBG.GR
StartBusiness Εταιρεία στην Σόφια
Balkan Trader Εταιρεία στην Σόφια
SA Dispatch ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Εταιρεία στο Μπλαγκόεβραντ

Με λίγο περισσότερο ψάξιμο, μπορεί κανείς να βρει γραφεία στην Βάρνα, Μπουργκάς, Φιλιππούπολη (Plovdiv), αλλά και στις κοντινές παραμεθόριες πόλεις Σαντάνσκι και Πετρίτσι. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν πολλοί "αεριτζήδες" στον χώρο, οι οποίοι είτε χρεώνουν υπερβολικά, είτε παρέχουν ημιτελείς υπηρεσίες με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος από τις διορθωτικές ενέργειες, είτε στην χειρότερη περίπτωση, είναι απατεώνες και εκμεταλλεύονται την αμάθεια και στο τέλος βάζουν χέρι σε περιουσιακά στοιχεία (πχ αυτοκίνητα, εταιρείες κλπ).
Last Edit: 26 Feb 2012 22:47 by Σωτήρης (sotiris).
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Καράντη Μαρία (cross)

Απ: Σύσταση εταιρείας στην Βουλγαρία 27 Feb 2012 11:31 #5

  • spir
  • spir's Avatar
Το μηνιαίο κόστος συντήρησης της Βουλγάρικης εταιρείας είναι:
α) Λογιστικές υπηρεσίες 240 LEV (=120 €), το οποίο περιλαμβάνει πλήρη λογιστική υποστήριξη σε καθεστώς ΦΠΑ. Το ποσό σε σχέση με τα Ελληνικά δεδομένα είναι αρκετά υψηλό, αλλά απ ότι έμαθα οι λογιστές είναι αρκετά ακριβοπληρωμένοι στην Βουλγαρία.
β) Ασφαλιστική κάλυψη. Η ελάχιστη δυνατή είναι 90 €, και μπορεί να αρχίσει με την έκδοση του 1ου τιμολόγιου πώλησης.
γ) Η παροχή επαγγελματικής έδρας περιλαμβάνεται στο αρχικό ιδρυτικό πακέτο των 440 €.


Γεια σου Σωτήρη,
έχω ερωτήσεις σε σχέση με τα μηνιαία κόστη και το κειμενάκι σου που παραθέτω παραπάνω -αν ξέρεις, απαντήσεις είναι παραπάνω από ευρπόσδεκτες:

Μηνιαίο κόστος 120 ευρώ / μήνα μόνο για λογιστικές υπηρεσίες σημαίνει πως ο λογιστής σου παίρνει σχεδόν το μισό του μέσου Βουλγάρικου μισθού μόνο από έναν πελάτη. Το ποσό μου φαίνεται μεγάλο. Anyway, υποθέτω πως αυτό έχει να κάνει με μια εταιρία που όντως δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία κι όχι με μια εται΄ρεία που πχ συστάθηκε προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να αγοράσει ένα σπίτι εκεί. Γνωρίζεις π'αυτού

Ασφαλιστική κάλυψη: είχα την αίσθηση -ρωτώντας κιόλας- πως το μίνιμουμ επιτρεπτό Βουλγάρικο αντίστοιχο του δικού μας ΤΕΒΕ ξεκινάει από τα μισά ακριβώς, είναι δηλαδή 45 ευρώ το μήνα κι αν υπάρχουν "συνδεσιμότητες" μεταξύ μητρικών & θυγατρικών εταιρειών εκεί κι εδώ, τότε υπάρχει η δυνατότητα βάσει νόμοθεσίας της ΕΕ να πάρεις απαλλακτικό από ΤΕΒΕ αφού πηλρώνεις για αφαλιστική κάλυψη σε χώρα-μέλος της ΕΕ ήδη.
Επίσης λες πως η ασφαλιστική κάλυψη ξεκινά από την έκδοση του πρώτου τιμολογίου πώλησης. Μέχρι τότε δηλαδή δεν είσαι υπόχρεος να πληρώνεις ασφαλσιτική κάλυψη? Κι αν η εταιρεία δεν είναι ενεργή, αλλά απλά όχημα για αγορά Βουλγάρικου real estate? Τότε δεν είσαι υπόχρεος πληρωμής ασφαλιστικής κάλυψης για την μονοπρόσωπη ΕΠΕ?
Ξέρεις κάτι επ'αυτών?

Αν επιτρέπεται, με τι κεφάλαιο ξεκίνησες? Έχω ακούσει πως το μίνιμουμ εταιρικό κεφάλαιο είναι 2 λέβε, δηλαδή 1 ευρώ.

Γνωρίζεις μετά από ποιο χρονικό διάστημα μπορείς να έχεις όχημα ή οχήματα στο όνομα της εταιρείας που συνέστησες? Από τη στιγμή που είτε φαίνεσαι πως διαμένεις μόνιμα εκεί είτε διαθέτεις εταιρεία επί Βουλγάρικου εδάφους, έχεις το δικαίωμα να έχεις τουλάχιστον ένα όχημα στο όνομα της εταιρείας και να μπορείς να μπαινοβγαίνεις Ελλάδα ή να χρησιμοποιείς το αμάξι Ελλάδα με πολλά αβαντάζ, όπως: αν είναι καινούριο suv το αντίστοιχο ΦΠΑ από την αγορά περνάει στο credit της εταιρείας, τα τέλη κυκλοφορίας για 2000κε είναι 30 ή 45 ευρώ αν δε κάνω λάθος από 660 που είναι εδώ, πολύ φτηνή ασφάλεια επίσης κλπ.

Τέλος, στο 440 τελικό κόστος σύστασης περιλαμβάνεται και παραχώρηση έδρας εκ μέρους του λογιστή σου? Εκτός, κι αν όπως προείπα, η εταιρεία σου είναι καθόλα ενεργή και δεν έχεις τέτοια θέματα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
The administrator has disabled public write access.

Απ: Σύσταση εταιρείας στην Βουλγαρία 28 Feb 2012 04:10 #6

Γειά σου Spir (Σπύρος?)

Θα προσπαθήσω να απαντήσω στα ερωτήματα με την σειρά.
Μηνιαίο κόστος 120 ευρώ / μήνα μόνο για λογιστικές υπηρεσίες σημαίνει πως ο λογιστής σου παίρνει σχεδόν το μισό του μέσου Βουλγάρικου μισθού μόνο από έναν πελάτη. Το ποσό μου φαίνεται μεγάλο. Anyway, υποθέτω πως αυτό έχει να κάνει με μια εταιρία που όντως δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία κι όχι με μια εται΄ρεία που πχ συστάθηκε προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να αγοράσει ένα σπίτι εκεί. Γνωρίζεις π'αυτού

Η εταιρεία που σύστησα στην Βουλγαρία είναι πραγματική και θα κάνει κανονικές ενδοκοινοτικές συναλλαγές και δεν συστήθηκε για αγορά ακινήτου ή αυτοκινήτου. Επειδή έχω ενταχθεί από την αρχή σε καθεστώς ΦΠΑ-VIES, γι αυτό (όπως μου είπαν) το λογιστικό κόστος είναι υψηλό. Η Βουλγαρία σου παρέχει το δικαίωμα να μην κόβεις ΦΠΑ εάν η εταιρεία σου έχει μικρούς τζίρους (νομίζω μέχρι 50.000 ΛΕΒΑ τον χρόνο). Σε αυτήν την περίπτωση η λογιστική χρέωση είναι αρκετά χαμηλότερη (πχ 30-50 Ευρώ/μήνα), καθώς δεν υπάρχουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ κλπ. Οπως ανέφερα και αρχικά, οι λογιστές στην Βουλγαρία είναι αρκετά ακριβοπληρωμένοι σε σχέση με τους δικούς μας.

Ασφαλιστική κάλυψη: είχα την αίσθηση -ρωτώντας κιόλας- πως το μίνιμουμ επιτρεπτό Βουλγάρικο αντίστοιχο του δικού μας ΤΕΒΕ ξεκινάει από τα μισά ακριβώς, είναι δηλαδή 45 ευρώ το μήνα κι αν υπάρχουν "συνδεσιμότητες" μεταξύ μητρικών & θυγατρικών εταιρειών εκεί κι εδώ, τότε υπάρχει η δυνατότητα βάσει νόμοθεσίας της ΕΕ να πάρεις απαλλακτικό από ΤΕΒΕ αφού πηλρώνεις για αφαλιστική κάλυψη σε χώρα-μέλος της ΕΕ ήδη.

Ναι, υπάρχει η δυνατότητα για αμοιβαία απαλλαγή. Εάν είσαι ήδη ασφαλισμένος εδώ στο ΤΕΒΕ θα πρέπει να τους προσκομίσεις κάποια βεβαίωση και σε απαλλάσουν. Φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και με το ΤΕΒΕ εδώ, αν και δεν είμαι σίγουρος. Δεν κατάλαβα αυτό που λες περί συνδεσιμότητας μητρικής-θυγατρικής. Αν θες διευκρίνησε τί εννοείς. Η εταιρεία που ίδρυσα δεν έχει κάποια τέτοια σχέση με κάποια αντίστοιχη Ελληνική.

Επίσης λες πως η ασφαλιστική κάλυψη ξεκινά από την έκδοση του πρώτου τιμολογίου πώλησης. Μέχρι τότε δηλαδή δεν είσαι υπόχρεος να πληρώνεις ασφαλσιτική κάλυψη? Κι αν η εταιρεία δεν είναι ενεργή, αλλά απλά όχημα για αγορά Βουλγάρικου real estate? Τότε δεν είσαι υπόχρεος πληρωμής ασφαλιστικής κάλυψης για την μονοπρόσωπη ΕΠΕ? Ξέρεις κάτι επ'αυτών?

Για την δική μου περίπτωση μου είπαν οτι μπορώ να μην πληρώνω ασφάλιση μέχρι να κόψω το 1ο τιμολόγιο. Δεν ξέρω να σου πω για την περίπτωση που αναφέρεις (εταιρεία-όχημα για Real Estate). Πάρε τηλ. σε κάποιο από τα γραφεία να σου πουν περισσότερα. Πρόσεξε, δεν λένε όλοι τα ίδια πράγματα. Εάν ακούσεις "μην σε νοιάζει, τα πάντα όλα κλπ" κάποιο λάκκο έχει η φάβα και θα μπλέξεις, Ζήτα τεκμηριωμένη απάντηση. Οποιος είναι σοβαρός θα σου απαντήσει ανάλογα.

Αν επιτρέπεται, με τι κεφάλαιο ξεκίνησες? Έχω ακούσει πως το μίνιμουμ εταιρικό κεφάλαιο είναι 2 λέβε, δηλαδή 1 ευρώ.

Ξεκίνησα με 1000 Λέβα περίπου. Ισχύει οτι μπορείς να ανοίξεις μονοπρόσωπη ΕΠΕ (EOOD στα Βουλγάρικα) με 2 Λέβα = 1 Ευρώ. Το μετοχικό κεφάλαιο το καταθέτεις (δεσμεύεις) προσωρινά για 5 μέρες, όσο κάνει να ιδρυθεί η εταιρεία σε ειδικό τραπεζικό λογ/σμό και στην συνέχεια το παίρνεις πίσω.

Γνωρίζεις μετά από ποιο χρονικό διάστημα μπορείς να έχεις όχημα ή οχήματα στο όνομα της εταιρείας που συνέστησες? Από τη στιγμή που είτε φαίνεσαι πως διαμένεις μόνιμα εκεί είτε διαθέτεις εταιρεία επί Βουλγάρικου εδάφους, έχεις το δικαίωμα να έχεις τουλάχιστον ένα όχημα στο όνομα της εταιρείας και να μπορείς να μπαινοβγαίνεις Ελλάδα ή να χρησιμοποιείς το αμάξι Ελλάδα με πολλά αβαντάζ, όπως: αν είναι καινούριο suv το αντίστοιχο ΦΠΑ από την αγορά περνάει στο credit της εταιρείας, τα τέλη κυκλοφορίας για 2000κε είναι 30 ή 45 ευρώ αν δε κάνω λάθος από 660 που είναι εδώ, πολύ φτηνή ασφάλεια επίσης κλπ.

Δεν γνωρίζω από πότε μπορείς να κάνεις τέτοιες αγορές (αυτοκίνητο, σπίτι κλπ). Σχετικά με τα αυτοκίνητα, απ ότι άκουσα έχουν γίνει πολύ αυστηρά τα πράγματα στην Ελλάδα. Εάν σε σταματήσουν στην Ελλάδα να κυκλοφορείς με αυτοκίνητο με Βουλγάρικες πινακίδες,(άσχετα άν είσαι ο ιδικτήτης της εταιρείας), θα σου ζητήσουν το ΑΦΜ της βουλγάρικης εταιρείας. Εάν διαπιστώσουν από τον έλεγχο οτι η εταιρεία δεν κάνει τζίρο αλλά απλά είναι "εταιρεία-σφραγίδα", τότε κινδυνεύεις με κατάσχεση και δικαστήριο για φοροδιαφυγή κλπ. Επιπλέον δεν σε καλύπτει απόλυτα η ασφάλεια (κλοπή κλπ), καθώς θα το κυκλοφορείς Ελλάδα με Πράσινη κάρτα.

Τέλος, στο 440 τελικό κόστος σύστασης περιλαμβάνεται και παραχώρηση έδρας εκ μέρους του λογιστή σου? Εκτός, κι αν όπως προείπα, η εταιρεία σου είναι καθόλα ενεργή και δεν έχεις τέτοια θέματα.

Ναι, το αρχικό πακέτο περιλαμβάνει και παραχώρηση έδρας. Ενημερωτικά να σου πώ οτι η εταιρεία που έχω φτιάξει θα ασχολείται με εξαγωγικό εμπόριο. Το "τρέξιμο" της εταιρείας θα γίνεται από την Ελλάδα.

Ελπίζω να σε κάλυψα. Οτι άλλο θες, εδώ είμαι. Περισσότερες και πιό υπεύθυνες πληροφορίες μπορείς να έχεις από τα γραφεία που ανέφερα παραπάνω. ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Δεν είναι όμως όλοι το ίδιο υπεύθυνοι. Διπλο-τσεκάρισε τα ότι σου πουν για να μην τρέχεις αργότερα και πληρώνεις τζάμπα κερατιάτικα (πρόστιμα, αλλαγή συνεργάτη κλπ).
Last Edit: 28 Feb 2012 04:16 by Σωτήρης (sotiris).
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Καράντη Μαρία (cross), Bασίλης (vasilis1976)

Απ: Σύσταση εταιρείας στην Βουλγαρία 28 Feb 2012 15:22 #7

Πολύ χρήσιμα αυτά που γράφεις.
Και όντως τα "δειγματα γραφής" απο το άλλο post δείχνουν ότι είσαι πολύ πιο
καταρτισμένος απο αρκετούς "ειδικούς" που γράφουν εδω μέσα.

Να σε ρωτήσω κάτι ψιλοάσχετο; Πήγα σήμερα στην τράπεζα της ελλάδος
στην πανεπιστημίου και στα κεντικά της εθνικής στην Αιόλου για να
δώσω ευρώ και να πάρω λέβα και
με κοιτούσαν σαν να είμαι μελαμψός κινέζος!!!

Μόνο στα ανταλλακτήρια μπορεί να εξυπηρετηθεί κάποιος;
Ξέρεις κανένα στην Αθήνα που να μην "σφάζει" στην μετατροπή/προμήθειες;

Ευχαριστώ
Last Edit: 28 Feb 2012 15:22 by Bασίλης (vasilis1976).
The administrator has disabled public write access.

Απ: Σύσταση εταιρείας στην Βουλγαρία 28 Feb 2012 16:09 #8

Και εγώ έψαχνα για συνάλλαγμα, αλλά δεν έβρισκα. Οταν πάς Βουλγαρία, θα βρεις να αλλάξεις στο αεροδρόμιο. ΠΡΟΣΟΧΗ, όχι στα ανταλλακτήρια (χρεώνουν προμήθεια), αλλά στα 2-3 υποκατ/τα των τραπεζών. Εάν είναι κλειστά, μπορείς να σηκώσεις LEVA με την κάρτα σου από τα ΑΤΜ. Εγώ σήκωσα στο αεροδρόμιο 100 ΛΕΒΑ από το ΑΤΜ της UBB με DEBIT-CashCard κάρτα της Ελληνικής ALPHA BANK, χωρίς να μου κρατήσουν προμήθεια. Εάν πας με αυτοκίνητο, τότε θα βρεις στις πρώτες πόλεις Σαντάνσκι & Πετρίτσι).
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Καράντη Μαρία (cross)

Απ: Σύσταση εταιρείας στην Βουλγαρία 28 Feb 2012 16:16 #9

θα πάω αεροπορικώς (σόφια) αλλά θα φτάσω γύρω στις 10 το βράδυ και κυριακή και θέλω
να έχω τουλάχιστον 100 ευρώ σε λέβα μαζί μου.
Μάλλον θα πάω στα ανταλλακτήρια στο σύνταγμα για να πάρω
ενα μικροποσό και ας έχει ότι προμήθεια θέλει...
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.104 seconds