soto51 έγραψε:
Τεσ'πα, τη συνταγή για την πηχτή μπορείς να την ανεβάσεις κάπως εδώ?
Γύρισα απο το μπάνιο, πίνω καφέ κ σου γράφω τη συνταγή για πηχτή, όπως την κάνουν στη Ρούμελη..
Βγάζεις το δέρμα απο την γουρουνοκεφαλή κ την κόβεις στη μέση.
Επίσης, βγάζεις το δέρμα απο την ουρά, τα αυτιά κ το κάτω μέρος των πίσω ποδιών του ζώου..
Τα βάζεις σε μιά παλιά, μεγάλη κατσαρόλα κ το σιγοβράζεις μέχρι να αφρίσει το νερό..
Πετάς το πρώτο νερό, ξαναγεμίζεις την κατσαρόλα με φρέσκο νερό.
Ρίχνεις αλατοπίπερο κ το κρέας...
Το βράζεις για δυο ώρες, το λιγότερο...
Το ελέγχεις αν έχει βράσει καλά...
Όταν βράσει, βγάζεις το κρέας κ βγάζεις το ψαχνό απο την ουρα, το κεφάλι, τα αυτιά κ το ξαναρίχνεις στο νερό που έβραζε επι τόση ώρα...
Προσθέτεις ψιλοκομμένο σκόρδο κ ξύδι, κατα βούληση!!
Το ίδιο κανεις κ με τοναλατοπίπερο, καθώς κ με καυτερή πιπεριά, ή μπούκοβο...
Τα ανακατεύεις καλά για να φύγει, αν έχει επιπλέον νερό...
Αν το φας ζεστό θα είναι σαν σούπα..
Αν κάνει κρύο κ το αφήσεις στο πιατο θα πήξει αρκετά...
Αν το κρατήσεις στο ψυγείο, διατηρείται για μήνες...
Καλό φαγητό, αν χιονίζει κ πίνεις μπόλικο κόκκινο κρασί...
Καλοκαιριάτικα όμως.....