Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Τι θα φάμε σήμερα;

Η κατανάλωση τροφής προσθέτει σχεδόν 1 βαθμό θέρμανσης μέχρι το 2100 06 Μαρ 2023 22:09 #208

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
Σαββατοκύριακο συνεδρίασαν οι μνιαλοπώληδες πολιτικές μούμιες του O.H.E για να προστατέψουμε τις θάλασσες (βασικά να μην ανέβει η στάθμη και μας πάρει και μας σηκώσει .....δηλαδή Βέλγιο και Ολλανδία Κάτω Χώρες).

Οι αγελάδες και τα ζώα της διατροφής κλάνουνε και δημιουργούν μεθάνιο κατα των ecomodernism apostle της κλιματικής αλλάγής που μας λένε εμμεσα "θα φάτε" τα........
Διάσημες ξακουστές πρωτεύουσες των Εθνών ηρθε η σειρά σας αμαρτωλοί κολασμένοι ἤγγικεν ἡ ὥρα που ξαφνικά πρίν το "μπάμ" μπορεί να ειναι και volcano ηφαίστειο θα δείτε στα ρημάδια σας ουτε πουλιά χελιδόνια δεν θα πλησιάζουν απο την καταστροφή που αντιλαμβάνονται.......

Η κατανάλωση τροφής προσθέτει σχεδόν 1 βαθμό θέρμανσης μέχρι το 2100

Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι καταναλώνουν τα τρόφιμα :silly: θα μπορούσαν να προσθέσουν σχεδόν 1 βαθμό θέρμανσης στο κλίμα της Γης έως το 2100, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Η μελέτη μοντελοποίησης διαπίστωσε ότι η πλειονότητα των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου προέρχεται από τρεις κύριες πηγές:
Κρέας από ζώα όπως αγελάδες, πρόβατα και κατσίκες. γαλακτοκομείο; και ρύζι.
Αυτές οι τρεις πηγές αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 19% καθεμία από τη συνεισφορά των τροφίμων σε έναν πλανήτη που θερμαίνεται, σύμφωνα με τη μελέτη, με το κρέας να συμβάλλει περισσότερο, με 33%.

Πηγή:
www.washingtonpost.com/national/climate-...fccd598ad_story.html

Για να δούμε θελει να κανει ο Jacob Rothschild τον γίό του καπου 60χρονος τον Αντι.....τρεχαγύρευε και μας εχει ζαλίσει τον "γκιώνη".
"Mάγκα" ο Πανάγαθος δεν ειναι......γκαρσόνι παραγγελίας οσε χοντρο μ.λ.κ κάνεις να σου παρουσιαστεί οπως και στον καθε αλλο τυχάρπαστο που νομίζουν οτι ειναι θεοί.
Το "αφεντικό" εχει δικούς του Νόμους στους αιώνες των αιώνων και ο Λόγος Του Αλήθεια.

Όλο ήθελες να παίρνεις
και ποτέ δεν έδινες.
Ανθρωπάκι ήσουν πάντα
κι ανθρωπάκι έμεινες.


Ο κόσμος είναι ρόδα,
γυρίζει, μάτια μου.
Θα ’ρθεις μετανιωμένος
στα σκαλοπάτια μου.

Στην πόρτα την κλεισμένη
θα κλαις, λεβέντη μου,
και δε θα σου ανοίγω,
παλιέ αφέντη μου.

ΕΛΕΝΗ ΡΟΔΑ - ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ - digital 2 (STEREO) 1974

EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross)

Ημέρα κατα της παχυσαρκίας 4 Μαρτίου 07 Μαρ 2023 13:33 #209

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
Ημέρα κατα της παχυσαρκίας ηατν η 4η Μαρτίου και απο τον WHO δημοσιοποιήθηκαν τα στατιστικά τω Κρατών οπου το 60% των ενηλίκων ειναι παχύσαρκοι και 1 στους 3 ανηλίκους παχύσαρκοι.

Πηγή:
WHO EUROPEAN REGIONAL OBESITY REPORT 2022
apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665...789289057738-eng.pdf

Mέχρι και οι Ινδοί το πολλυπληθέστερο Κρατος Ομοσπονδία στον πλανήτη απο εκεί που δεν ειχαν να φάνε και ηταν σαν χλεπέτσουρες εγιναν παχύσαρκοι και υπέρβαροι απο τα junks food που τρώνε και φυσικά αλλος ενας λόγος που προσωπικά επισημαίνω που "ξύνουν τα παπάκια τους" αραχτοί ......

Πηγή:
India, notorious for malnutrition, is now a land of obesity
edition.cnn.com/interactive/2017/10/heal...a-childhood-obesity/

Oι Thais ολα τα καλά εχει αυτη η πανέμορφη Χώρα Βασιλειο και κατόρθωσαν το ακατόρθωτο 1 στους 10 ανηλίκους να ειναι παχύσαρκος (και χώρια το.....υπέρβαρος στα "ορια" να γινουν παχύσαρκοι.
Απο το 2010 που πηγαίνω τους θυμαμαι ηταν στυλάτοι και αδύνατοι μια χαρά ανθρωποι και εγω που πήγαινα αν και γυμνασμένος ημουν ογκώδεις σε σημείο που αναρρωτιόμουν μήπως "πήρα κιλά".
Τα επόμενα χρόνια αφενός εγω εχανα κιλά λόγω δίαιτας μηνιαία που εκανα και δεν ετρωγα τιποτα παρα μόνο χυμό φοινίκων με λεμονοχυμούς φρέσκους και cayen να καθαρίζωτο παχύ εντερο αλλά απο την αλη εβλεπα τους Thais να "στρογγυλεύουν" ετρωγαν μ.λ.κ κρουασάν -γλυκά και χρωματιστα παγωτά smoothies και παράταγαν φρεσκους χυμούς laim -καρυδας -τσίντζερ οπως και τα καυτερά spicies φαγητα της Τhai διατροφής.
Αποτελεσμα εγιναν παχύσαρκοι αλλά και υπέρβαροι και μιλάμε εχουν καλή διατροφή αλλά "γουστάρουν" τα "ετοιμα" λιπαρά πίτσες και μεξικάνικα μπιφτέκια που ειναι οντως γευστικά αλλά δεν τρελαίνομαι και να μην τα φάω.
Τους πλάκωσαν σαν και εδω Ελλάδα ολοι οι "ειδικοί" διατροφολόγοι και γυμναστήρια να αδυνατίσουν γιατί "ξύνουν τα παπάκια τους" καθησιό και smartphones.

Πηγή:
www.bangkokpost.com/thailand/general/252...-children-obese-dept

Παρατηρείστε και στην plan-δημία του κοροϊδοιού η πλειοψηφία οσων αρρώστησαν ηταν :
1.Παχύσαρκοι
2.Υπέρβαροι στο "τσάκ" να γίνουν σαν τον "Βουβουζέλο" και τον φίλο του τον ......π......γερο 75χρονο Καρατζαφέρη που αν και καρδιοπαθείς με bypass δεν κοιτάει τα μούτρα του αλλά μου εχει γίνει και μνιαλοπώλης.
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

ΚΑΡΜΙΝΙΟ – ΤΡΩΜΕ ΕΝΤΟΜΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 26 Μαρ 2023 22:33 #210

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΜΙΝΙΟ; Του Νίκου Κατσαρού τ.Προέδρου ΕΦΕΤ.

Η επικίνδυνη και απαγορευμένη χρωστική Ε 120, κοχενίλη ή καρμινικό οξύ,ή καρμίνες βρέθηκε σε μιά σειρά από αλλαντικά,ζαμπόν,καπνιστές μπριζόλες,καπνιστή γαλοπούλα,βραστή γαλοπούλα κλπ πού αποσύρθηκαν απο την αγορά οπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ πουθενά όμως δεν αναφέρθηκε τι ποσότητες απο όλα αυτά τα προϊόντα καταναλώθηκαν.Ως συνήθως οι έλεγχοι γίνοντα εκ των υστέρων και οι καταναλωτές ειναι τα πειραματόζωα.Η κοχενίλη είναι μια κόκκινη χρωστική που προέρχεται απο θηλυκά έντομα του είδους Coccous Cacta (είδος σκαθαριού) αφου προηγούμενα ψηθούν και μετατραπούν σε σκόνη ή απομονωθεί χημικά η δραστική ουσία.Η ειρωνία και η υποκρισία της όλης κατάστασης είναι οτι στις οδηγίες αναφέρεται να το αποφεύγουν οι χορτοφάγοι καθ όσον πρόκειται για ζωικό οργανισμό αν βέβαια γνωρίζουν τι είναι η κοχενίλη.Ετσι ενας χορτοφάγος μπορεί να φάει μεχρι και πεντακόσια ψημένα σκαθάρια χωρίς να το γνωρίζει.Η κοχελίνη δεν είναι καρκινογόνος και συνιστάται να το αποφεύγουν όσοι είναι ευαίσθητοι στην ασπιρίνη και όσοι υποφέρουν απο άσθμα ή αλλεργίες . Η κοχελίνη επιτρέπεται ως πρόσθετο σε: αλκοολούχα ποτά παγωτά, προϊόντα αρτοποιίας (π.χ. διάφορα κρουασάν, μπισκότα,κέικ,γκοφρέτες κλπ)στιγμιαίες σούπες σε φακελάκια,γλυκά,ζελέ, μαρμελάδες για να δίνει κόκκινο ή αποχρώσεις κόκκινου σε αυτά τα προϊόντα.
Εδώ ειναι και ο μεγάλος προβληματισμός για αυτήν την κατηγορία προσθέτων: τις χρωστικές για τους παρακάτω λόγους:
Οι χρωστικές μπαίνουν στα τρόφιμα για να τους δίνουν χρώμα και να έλκουν τον καταναλωτή παραπλανώντας τον αφού αυτό δεν είναι το φυσικό τους..Δεν έχουν καμμία θρεπτική ή θερμιδική αξία ή άλλη αξία.
Οι χρωστικές είναι συνήθως συνθετικές και σε κάποιες περιπτώσεις φυσικές που προέρχωνται απο μή τρόφιμα οπως στην περίπτωση της κοχενίλης.Οι μακροχρόνιες επιδράσεις των χρωστικών στον οργανισμό δεν είναι γνωστές ούτε η αλληλεπίδραση αυτων με άλλα πρόσθετα στον οργανισμό.
Κάποιες απο αυτές αποδεικνύονται εκ των υστέρων ως επικίδυνες για την υγεία και απόσύρωνται.Στην διάρκεια της θητείας μου στον ΕΦΕΤ αποσύρθηκε η χρωστική Ε 128 ή RED 2G που έμπαινε στα λουκάνικα,στις ιχθυοτροφές σολομού και πτηνοτροφές για να δίνει στα προίόντα αυτά κόκκινο χρώμα( στην περίπτωση των πουλερικών έδινε κίτρινο χρώμα στον κρόκο των αυγών)Η Ε128 αποσύρθηκε διότι θεωρήθηκε ύποπτος καρκινογενέσεων και αφού κυκλοφορούσε στην αγορά για περισσότερο απο δεκαπέντε χρόνια.Οι μεγαλες πολυεθνικές εταιρείες θεωρούν δεδομένο οτι οι καταναλωτές είναι πειραματόζωα.

Πηγή:
www.keltes-news.com/2022/09/blog-post.html

ΦΡΙΚΗ - ΚΑΡΜΙΝΙΟ: ΤΡΩΜΕ ΕΝΤΟΜΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ!!!

EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross), γιώργης (yorgi)

Προσοχή στα τρόφιμα τα Ε120 και Ε904 δηλώνουν οτι περιέχουν ε.ν.τ.ο.μ.α 01 Απρ 2023 20:49 #211

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross), γιώργης (yorgi)

Μειωσαμε να τρώμε κρέατα λόγω "οικονομίας" της τσέπης μας και οχι για την "βιωσιμότητα" 01 Απρ 2023 22:24 #212

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
Εκ φύσεως και πρίν απο τους papalogous της "βιωσιμότητας" για πολλά χρόνια δεν ημουν φίλος της κρεατοφαγίας.
Μετα που γνώρισα το 2010 την Thailand τρώω πολλα ψάρια γαρίδες τις οποίες βραζω πρώτα και τις ξεπλένω.......
Αλλά αυτή η υποκρισία των paparologon της ¨πράσινης βιωσιμότητας" οπως και τα "κουσούρια" τους με "ξεπερνάνε".

.............................................................................................................................................................................................

«Μετά από πέντε χρόνια ανάπτυξης στα υποκατάστατα κρέατος (με τις πωλήσεις να διπλασιάζονται από 289 εκατομμύρια λίρες το 2017 σε 586 εκατομμύρια £ το 2021), η αγορά παραπαίει το 2022 καθώς οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν λίγο πάνω από 6% σε 548 εκατομμύρια λίρες στερλίνες μειώνοντας το 2022».
Όσον αφορά τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος, η βιωσιμότητα έρχεται σε δεύτερη μοίρα :silly: μπροστά στην κρίση του κόστους ζωής. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Mintel, τα αντιληπτά οικονομικά οφέλη από την κατανάλωση λιγότερου κρέατος έχουν εκτοξευθεί στα ύψη το 2022. :silly:
Όταν ρωτήθηκαν για τα οφέλη της κατανάλωσης λιγότερου κρέατος, νέα μελέτη της Mintel που διεξήχθη μεταξύ των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει το ποσοστό των καταναλωτών που πιστεύουν ότι η κατανάλωση λιγότερου κρέατος είναι «ένας εξαιρετικός τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων» κατά 27% το 2021 σε 43% το 2022. :silly:
Η άποψη ότι η μείωση της κατανάλωσης κρέατος είναι «καλύτερη για το περιβάλλον» μειώθηκε από 47% το 2021 σε 41% το 2022, καθώς τα περιβαλλοντικά οφέλη από την κατανάλωση λιγότερου κρέατος γίνονται λιγότερο αντιληπτά το 2022. :silly:
Συνολικά, ένας στους δέκα Βρετανούς (10%) δεν τρώει κρέας, συμπεριλαμβανομένου του 14% των ατόμων ηλικίας 16-24 ετών και μόλις του 5% των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω.
Σχεδόν οι μισοί (47%) των ενηλίκων είτε δεν τρώνε κρέας/πουλερικά είτε έχουν περιορισμένη/μειωμένη κατανάλωση. Ένα άλλο 14% δεν έχει ακόμη μειώσει την κατανάλωση κρέατος, αλλά θα ενδιαφερόταν να το κάνει.

Πηγή:
vegconomist.de/studien-und-zahlen/mintel-studie-fleischkonsum/

Δική μου συμβουλή πάντως (δεν ειμαι διατροφολόγος) αλλά να προσέχετε τα schinizel του μελλοντος ........

Αυριο πάντως θα φάω τσιπούρες "αλανιάρες'λεμονάτες στον φούρνο γα να μην παρεξηγηθώ......ενώ σήμερα καταβρόχθισα ρύζι με γαρίδες Thai spicy.

Πηγή:
vegconomist.de/studien-und-zahlen/mintel-studie-fleischkonsum/

Tα βλέπαμε στις ταινίες και ....γελάγαμε και τώρα "καποιοι" αλλοι γελανε για οτι "τρώμε".......

Louis de Funes - Brust oder Keule - Fastfood-Herstellung - Fabrikszene



Το "εργαστηριακό κρέας" δηλαδή τύπου schnitzel το εβγαλαν για τους χορτοφάγους και "μας πήρε και μας σήκωσε"μην κοροιδευόμαστε.
Το 2019, το Mosa Meat αφαίρεσε επιτυχώς τον εμβρυϊκό βόειο ορό και άλλα ζωικά συστατικά από την όλη διαδικασία.........
H πάγια αποψή μου πάντως ειναι οτι ο πληθωρισμός αυξάνει την "σαβούρα" που τρώμε.

Πηγή:
www.foodingredientsfirst.com/news/mosa-m...vation-equation.html



Χε - χε-χε.....μπορούμε να δούμε που θα πάει η οικονομνεία Zimbabwe με τα "collaterals" και τυπώνω "χαρτί".......

Πηγή:
Value of the worldwide vegan food market from 2020 to 2021 with a forecast for 2025
www.statista.com/statistics/1280275/valu...l-vegan-food-market/
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Τελευταία διόρθωση: 01 Απρ 2023 22:38 από PRS33 (PARIS33).
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Εκτρέφουμε κατσαρίδες υψηλής ποιότητας 11 Απρ 2023 22:24 #213

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
«Να σας δώσω γάντια για να τα πιάσετε;». Σπάνια λέω «όχι» σε μια ευκαιρία βιωματικού ρεπορτάζ, ωστόσο εκείνη τη στιγμή δίστασα να αγγίξω τα δεκάδες σκουλήκια που κινούνταν ασταμάτητα, δημιουργώντας μιαν αίσθηση κινούμενης άμμου μέσα στο τελάρο που είχα μπροστά μου. Αντίθετα, ο Περικλής Σταυρακάρας τα έπιασε με περισσή άνεση και τοποθέτησε ένα στην παλάμη του για να μου το δείξει. Το ίδιο έκανε και με τις καφέ κατσαρίδες που έτρεχαν πάνω-κάτω μέσα στις χάρτινες αυγοθήκες. Θα επιδείκνυε ακριβώς την ίδια άνεση αν ανακάτευε με το χέρι του σιτάρι ή σπόρους. «Είμαστε πλήρως εξοικειωμένοι», παραδέχεται.
.....................Προς το παρόν, η επιχείρηση προμηθεύει τα έντομα ζωντανά σε ζωολογικά πάρκα στην Αθήνα, στην Κρήτη, στην Κύπρο και στην Ολλανδία, με μια τιμή που ξεπερνάει τα 10 ευρώ το κιλό (χονδρική). «Με πήρε τηλέφωνο ο ιδιοκτήτης του Αττικού Πάρκου και με ευχαρίστησε για την ποιότητα των σκουληκιών.

Πηγή:
www.kathimerini.gr/society/562363048/ekt...s-ypsilis-poiotitas/
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross)

Εκτρέφουμε κατσαρίδες υψηλής ποιότητας 14 Απρ 2023 12:55 #214

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
H συγκέντρωση των εταιρειων τροφίμων οδηγεί στον σκληρό ανταγωνισμόμε συνέπειες για ολον τον Κλάδο ξεκινώντας από τα ιδια τα καταστήματα μεταξύ τους.
Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για γονίδια και παραλλαγές γονιδίων μπορούν να εμποδίσουν την πρόσβαση στη βιολογική ποικιλότητα για την αναπαραγωγή φυτών :silly:

Πηγή:

www.no-patents-on-seeds.org/sites/defaul...0Genes_NPoS_2022.pdf
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross)

Ελληνική και Ταιλανδικη σαλάτα βαθμολογια πέμπτη και εκτη στον πλανήτη 21 Απρ 2023 12:16 #215

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
Η Ελληνική σαλάτα και η Ταιλανδική σαλάτα (papaya) στην πέμπτη και εκτη θέση αντίστοιχα καλύτερες σαλάτες στον πλανήτη
Την Ελληνική ....την ξέρουμε προσωπικά number 1 στον πλανήτη αθάνατη και υγιεινή με το αγνό παρθένο λάδι.
Για την Ταιλανδική που την καταβροχθίζω οπου την βρώ (οπως και η Βουλγάρικη γ.μ.τ γεύμα κανονικό και πλήρες) βάζω την συνταγή που την κανω.

Στην αρχή καθαρίζουμε την papaya και την χαρακώνουμε γυρω -γύρω ενω μετα την κόβουμε ελαφρια οριζοντίως λωριδες αν και υπάρχουν πολλές παραλλαγές κανονική papaya και η σουρόχρωμη.
Ξεκινάω χτυπώντας τα φρέσκα τσίλι, το σκόρδο και τις αποξηραμένες γαρίδες μαζί μέχρι να σπάσουν ελαφρώς. Στη συνέχεια προσθέτω τα καβουρδισμένα φιστίκια και τα χτυπάω ελαφρά πριν προσθέσω μαλακή ζάχαρη φοίνικα και τη διαλύσω με το γουδοχέρι δουλεύοντάς το γύρω από τις πλευρές του γουδί. Στη συνέχεια, προσθέτω μακριά φασόλια και ντοματίνια, θρυμματίζοντάς τα ελαφρά για να τα θρυματιστούν ελαφρια (μην λιώσουν) και να βγάλουν λίγους χυμούς πριν προσθέσω χυμό λάιμ και σάλτσα ψαριού.
Το "κουμπί" ειναι σε αυτό το σημείο να δοκιμάσουμε τους χυμούς αν ειναι οξυνοι πολλή γιατί αμα προσθέσουμε μετα την papaya μην ξυνισει περισσότερο.
Δευτερευόντως μετα ειναι οταν ρίξουμε μέσα στο γουδί την papaya να την αφήσουμε ενα μισάωρο να "τραβήξει" και αντίστοιχα να δώσει τους χυμούς της στην υπόλοιπη σαλάτα ενω καταλυτικό ρόλο παιζει στο dressing το τσίλι απο πανω ωστε να φαίνεται "ζεστή" θερμότητα φόντου από τα τσίλι.
Το λάθος που κανουν οι περισσότεροι ειναι οτι στο γουδί θρθματίζουν την papaya ενω απλά πρέπει να την ανακατεύουμε με κουτάλι να διατηρηθεί τραγανή αλλά και να "ρουφάει" τους χυμούς (λάιμ -λεμόνι και σώς κλπ)

TasteAtlas’s Top 10 Best Rated Salads in the World are…

Dakos (Crete, Greece)
(κανονική ελληνική σαλατα με ελιές και ξυνομυτζίθρα κρητική σε φόρμα και αλλατοπίπερο με ρήγανι δεν τις παω γιατί με χαλάνε ο συνδυασμός γαλακτοκομικών που δεν μου αρέσουν με ξυνή γεύση )
Shopska Salad (Bulgaria) :) :)
Mechouia Salad (Tunisia)
Moravska salata (Serbia)
Greek Salad (Greece) :) :)
Som Tam (Thailand, Laos, Vietnam) :) :)
Goma wakame (Japan)
Ovcharska Salad (Bulgaria) :) :)
Phla Kung (Thailand) :) :)
Fattoush (Lebanon)

Πηγή:
thethaiger.com/news/national/thailands-s...t-salad-in-the-world

Thai Green Papaya Salad - Somtam ส้มตำ



Ηδονή γεύσεων ειναι και αυτη η παραλλαγή Ταιλανδικής σαλάτας λιποθυμάω και που την βλέπω

:) Thai spicy shrimps salad, Plah Kung, Pla Goong or Pla kung พล่ากุ้ง Flower in the kitchen :)



Η Βουλγάρικη σαλάτα Ovcharska :) ειναι παραλλαγή της Shopska με αγγούρι -ντομάτα -κρεμμύδι -τυρί -πιπέρι -αυγά και χαμ σαλάμια τις "πεθαίνω" δυό -δυο οταν πάω "πάνω". :) :) :)
Βάζω την συνταγή τους οπως και αλλες παραλλαγές απο σαλάτες.
Πηγή:
www.tasteatlas.com/ovcharska-salad
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Τελευταία διόρθωση: 21 Απρ 2023 12:18 από PRS33 (PARIS33).
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Η λατρεία της κλιματικής αλλαγής μας συστήνει να σταματήσουμε να τρώμε ΚΑΙ ρύζι...... 21 Απρ 2023 22:43 #216

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
Η κατανάλωση ρυζιού αυξάνει την υπερθέρμανση του πλανήτη με τις εκπομπές διοξειδίου που εκπέμπονται μας λένε οι μνιαλοπώληδες οι οποίοι και μας συστήνουν να τρώμε εντομα ......
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο reportage :
Τώρα στηρίζονται σταθερά στη λατρεία της κλιματικής αλλαγής ότι η κατανάλωση κρέατος σκοτώνει τον πλανήτη και πρέπει να «τρώτε ζουζούνια», οι ίδιοι άνθρωποι έχουν έναν νέο στόχο, το ρύζι.

Πηγή:
summit.news/2023/04/17/rice-is-now-killi...e-planet-apparently/
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross)
Συντονιστές: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.088 δευτερόλεπτα