Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Τι θα φάμε σήμερα;

Συνταγή για γλυκό ραβανί από έμπειρη ηλικιωμένη μαγείρισσα 21 Σεπ 2020 09:38 #145

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Το Άβαταρ του/της Καράντη Μαρία (cross)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Δημοσιεύσεις: 6064
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1061
  • Κάρμα: -30 (-1)
Ραβανί!

Υλικά:
1 κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό.
1 κούπα του τσαγιού αλεύρι.
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη.
6 αυγά.
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ (baking powder).
1 βανίλια.
5 κουταλιές της σούπας γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το σιρόπι:
4 κούπες ζάχαρη.
4 κούπες νερό.
1 λεμόνι σε χυμό.
Βράζουμε για 6 λεπτά και το περιχύνουμε καυτό το σιρόπι στο κρύο ραβανί.

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών + ζάχαρη για αρκετή ώρα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Ανακατεύουμε αλεύρι+σιμιγδάλι+μπέικιν πάουντερ+βανίλια και μετά τα ρίχνουμε στους χτυπημένους κρόκους με τη ζάχαρη. Δουλεύουμε καλά το μείγμα, προσθέτουμε το γάλα, και συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών που τα έχουμε κάνει μαρέγκα. Δουλεύουμε πιο απαλά το μείγμα, για να ανακατευτούν καλά. Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 30 εκατοστών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 40 με 50 λεπτά της ώρας. Πριν σιροπιάσουμε το κρύο ραβανί, το χαράζουμε στα κομμάτια που θέλουμε.

Καλή επιτυχία.
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Τελευταία διόρθωση: 21 Σεπ 2020 09:59 από Καράντη Μαρία (cross).
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Συντονιστές: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.054 δευτερόλεπτα