Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ 20 Ιουλ 2011 20:48 #1

  • Ανώνυμος
  • Το Άβαταρ του/της Ανώνυμος
Το 2004 είχα πάρει δάνειο σε ελβετικό 150.000 ευρω (από τη Eurobank) με ισοτιμία 1,60, όπως και χιλιάδες ακόμα κόσμος.
Σήμερα η ισοτιμία έχει 1,13 κάτι που σημαίνει πως αν ήθελα να αποπληρώσω σήμερα το δάνειό μου θα έπρεπε να πληρώσω περίπου 170.000 ευρώ κάτι που σε καμία περίπτωση δεν είναι συμφέρον.
Μέχρι σήμερα έχω καταβάλει 67.000 (μέσα σε 6,5 χρόνια). Οπότε η ζημιά θα ήταν περίπου 40.000 ευρώ

Η σκέψη που έχω κάνει είναι:
1. Να ενεργοποιήσω το προϊόν "προστασία συναλλαγματικής ισοτιμίας" με επιπλέον επιτόκιο +0,40% στο spraed που ήδη έχω και σε περίπτωση περεταίρω πτώσης του euro έναντι του ελβετικού να έχω προτασία 5%. Δηλαδή αν σήμερα η ισοτιμία είναι 1,13 δε θα μπορεί να πέσει κάτω από το 1,07. Αυτό το πρόγραμμα έχει διάρκεια 3 χρόνια.
2. Να ενεργοποιώ για τους 6 μήνες κάθε χρόνου τη δυνατότητα που μου παρέχετε από τη τράπεζα, να πληρώνω τη δόση μου στο μισό. Αυτό θα περιορίσει τη συναλλαγματική μου "χασούρα".
3. Μετά το πέρασμα των 3 ετών βλέπουμε τα δεδομένα τότε και επαναπρογραμματίζουμε....

Υπάρχει κάποιος που το έχει ψάξει και έχει κάτι να προτείνει και αυτός ή κάποιος πιο ειδικός που βλέπει κάτι παραπάνω ή καλύτερο από μένα?

Ευχαριστώ
Το θέμα είναι κλειδωμένο.

Απ: ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ 22 Αυγ 2011 03:38 #2

  • ΔΗΜΗΤΡΑ
  • Το Άβαταρ του/της ΔΗΜΗΤΡΑ
ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ.ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΡΑΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ.ΑΠΟ 170000 ΕΥΡΩ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΧΡΩΣΤΑΜΕ 210000, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ Η ΔΟΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ 1500 ΕΥΡΩ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ, ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΚΕΤΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ.ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ, ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ, ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ "ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ" ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΞΕΠΑΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ. ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟΙΟ ΣΟΥ. ΛΟΙΠΟΝ, ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!!!
Το θέμα είναι κλειδωμένο.

Απ: ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ 22 Αυγ 2011 15:48 #3

  • Peter
  • Το Άβαταρ του/της Peter
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Fresh Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 9
  • Κάρμα: 0
ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΤΡΠΕΖΑ ΠΗΡΑΤΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ?
Το θέμα είναι κλειδωμένο.

Απ: ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ 27 Αυγ 2011 04:20 #4

  • Ανώνυμος
  • Το Άβαταρ του/της Ανώνυμος
N5NΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΚΙ ΕΓΩ.ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ (ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟ). ΕΓΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΠΑΩ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ "ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ" ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠ΄ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ.ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΓΙ΄ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΟΜΑ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΥ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ ΓΙ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΜΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΡΩ.ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ 4.500 "ΠΡΟΣΤΙΜΟ".ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΠΗΓΑ ΣΕ ΙΔΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ.ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥ 700 ΕΥΡΩ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΧΩ ΧΡΕΩΘΕΙ ΠΟΛΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΣΥ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΑΠΟ 930 ΕΥΡΩ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ 1500.ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΕΟ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ 40000 ΕΥΡΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ.ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝΑΣΑ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.
1. ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΣΕ ΕΥΡΩ (ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ).
2. ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΟΝΟ ΤΟΚΟΥΣ (ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΟΥ ΜΗΠΩΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΑΓΙΔΕΣ, ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΝΟΩ).
3. ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 15, ΣΤΑ 30 (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΩ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ).
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΕΧΟΥΜΕ ΦΕΣΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ. ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΑΝ ΕΙΧΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ, ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΑΤΗΣΕΙ.
Το θέμα είναι κλειδωμένο.

Απ: ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ 27 Αυγ 2011 12:27 #5

  • mples
  • Το Άβαταρ του/της mples
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Gold Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 181
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
  • Κάρμα: 0 (9)
φιλοι μου οταν περνεις δανειο σε ξενο νομισμα ειναι εξαιρετικα δυσκολο να γνωριζεις τ θα γινει αργοτερα
καλα για αυτο δεν ρωτησατε κανεναν ειδικο για μια συμβουλη :woohoo:

γνωμη μου αν το γυρίσετε σε € τωρα παιρνετε την χασουρα και μαλιστα πραγματικη και οχι λογιστικη οπως ειναι τωρα
νομιζω οτι αν και εχει περιθωρια να ανεβει και αλλο μαλλον σιγα σιγα θα ομαλοποιηθει η κατασταση και θα αρχισει να ξεφουσκωνει :dry:
Το θέμα είναι κλειδωμένο.

Απ: ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ 27 Αυγ 2011 15:34 #6

  • Ψαχνόμενος (ant)
  • Το Άβαταρ του/της Ψαχνόμενος (ant)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Gold Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 203
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 36
  • Κάρμα: 3 (-3)
Πάντως θυμάμαι τότε ότι στις τράπεζες έλεγαν στον κόσμο ότι η ισοτιμία ελβετικού φράγκου και ευρώ ήταν κλειδωμένη λόγω ΕΟΚ.
Σου λένε παραπλανητικά πράγματα προφορικά κι αστήριχτα και μετά ωθούν τον κόσμο στην οικονομική καταστροφή. Και εγώ έχω φίλο που την πάτησε
Το θέμα είναι κλειδωμένο.

Απ: ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ 27 Αυγ 2011 20:06 #7

  • Peter
  • Το Άβαταρ του/της Peter
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Fresh Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 9
  • Κάρμα: 0
Το μόνο σίγουρο είναι πως όσοι πήραμε δάνειο σε ελβετικό φράγκο φερθήκαμε επιπόλαια. Αλλά συνέβη και τώρα δεν αλλάζει το δεδομένο.
Η ισοτιμία όμως έχει αλλάξει από το 2004 και για αυτό κάνουμε αυτή τη συζήτηση σήμερα!
Λοιπόν οι προτάσεις που έχω να κάνω είναι οι εξής για όσους έχουν πάρει από Eurobank στεγαστικό δάνειο:
• Καταρχάς δεν κάνουμε καμία αποπληρωμή ούτε ολική ούτε μερική ούτε μετατροπή σε ευρώ διότι τότε, όπως λέει και ο φίλος παραπάνω, θα μετατρέψουμε τη ζημιά σε πραγματική από λογιστική!
• Δεύτερον, Υπάρχει δυνατότητα να ζητήσετε μείωση για 6 μήνες το χρόνο μέχρι -50% της δόσεις. Έτσι εάν η δόση σας είναι 900 ελβετικά φράγκα, με αυτό τον τρόπο και για 6 μήνες θα πληρώνετε μόνο 450 ελβετικά. Αυτό που πετυχαίνουμε έτσι είναι η μείωση κατά 50% της συναλλαγματικής ζημιάς το μήνα επί 6 μήνες δεν είναι και λίγο….
• Τρίτον, όπως πολύ σωστά είπε και μια φίλη ακόμα πιο πάνω η τράπεζα, όταν πήραμε το δάνειο, δε μας ενημέρωσε ότι υπήρχε ένα πρόγραμμα προστασίας της συναλλαγματικής διαφοράς. (Αυτό το πρόγραμμα κλειδώνει την ισοτιμία εάν ξεπεράσει το +5% ή -5% από την ημερομηνία που ξεκινάει το πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει πως εάν αυτό το πρόγραμμα το ενεργοποιούσαμε στις 26/8/11 που η αξία του ελβετικού ήταν 1 ευρώ = 1,12 τότε δε θα μπορούσε αυτή να πέσει κάτω από 1,06 ή να ανέβει πάνω από 1,17). Θα μπορούσαμε να το ξεκινήσουμε. Μπορεί να έχει μια μικρή επιβάρυνση στο spread αλλά με αυτό τον τρόπο θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο (ή έστω με τη μέχρι τώρα ζημιά που έχουμε και όχι παραπάνω) για τα επόμενα 3 χρόνια (δηλαδή μέχρι το 2014) και τότε που ίσως τα πράγματα είναι καλύτερα και η ισοτιμία έρθει σε λογικότερα επίπεδα τότε πάρουμε απόφαση να μετατρέψουμε το δάνειό μας σε ευρώ και πάλι.
Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω, κρατώντας δηλαδή τη ψυχραιμία μας, ενεργοποιώντας κάθε 6 μήνες τη πληρωμή στο μισό και ενεργοποιώντας (όταν κρίνει ο καθένας ότι είναι η κατάλληλη στιγμή μέχρι το τέλος του χρόνου) το πρόγραμμα προστασίας +/- 5%, θα έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες και σε 3 χρόνια είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μετατροπή σε ευρώ χωρίς χάσιμο.
Καλή υπομονή και αντοχή σε όλους…
Το θέμα είναι κλειδωμένο.

Απ: ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ 28 Αυγ 2011 03:36 #8

  • Ανώνυμος
  • Το Άβαταρ του/της Ανώνυμος
Η λεξη "επιπόλαια" ειναι σχετικη peter. Και αυτό γιατι οι πιο πολλοι που πηραν αυτα τα δανεια δεν ηταν ετσι οπως θα επρεπε ενημερωμενοι.Και φυσικα σ΄αυτό είναι υπεύθυνοι οι τραπεζιτες, γιατι αυτοι επρεπε να μας ενημερωσουν για τα πάντα σχετικα με αυτο το δανειο.Και οταν λεω για τα πάντα, για τα πάντα.Ο κοσμος δεν εχει τις καταλληλες γνωσεις απο οικονομικα και ισοτιμίες.Στο μόνο που θα συμφωνήσω με αυτη την λέξη, ειναι οτι πριν παρουμε αυτο το δάνειο, θα επρεπε να ρωτησουμε καποιον ο οποιος να γνωριζει καλα απο αυτα (οχι υπαλληλο τραπεζης, γιατι αυτος προμηθεια παιρνει απ΄οτι ξερω οταν σου δωσει δανειο), να μας εξηγησει τα παντα, και μετα να παρουμε αυτη την αποφαση.Αυτο που ξερω ειναι οτι πολυς κοσμος εχει προβλημα και δεν μπορει να πληρωσει τετοιου ειδους δανεια. Παντως, επειδη σε βλεπω ενημερωμενο, θα σε παρακαλεσω για οτι καινουργιο ακους για τετοιου ειδους δανεια, να τα δημοσιεύεις εδω να τα διαβάζουμε.
Και να προσθέσω και κάτι ακόμα.Επειδη εχω μιλήσει με πολύ κόσμο, ξέρω οτι υπήρχαν και κάποιοι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι οποίοι έδιωχναν τον κόσμο όταν πήγαιναν οι άνθρωποιο να μετατρέψουν το στεγαστικο τους απο ευρω σε ελβετικό (λίγο πρίν την κρίση), λέγοντάς τους " είστε τρελλοί". Αυτό για μένα σημαίνει οτι ήξεραν το τί θα επακολουθούσε.Κάποιοι απο αυτους ηταν ανθρωποι και εσωσαν κόσμο, και κάποιοι άλλοι.....μήν πώ τί.....
Το θέμα είναι κλειδωμένο.

Απ: ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ 28 Αυγ 2011 03:56 #9

  • xz
  • Το Άβαταρ του/της xz
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ, ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΠΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΤΟΙΚΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΧΩ ΠΑΡΕΙ 1,09 ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΠΡΕΝΤ ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ,ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ?
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
Συντονιστές: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.066 δευτερόλεπτα