Εκτύπωση

φορολόγηση τόκων ελβετίας

Αγαπητοί φίλοι, έχω μία απορία. Από 1/7/2011 ο ελβετικός φορέας πληρωμής (η τράπεζα δηλαδή) θα παρακρατεί φόρο 35% στο ακαθάριστο ποσό των τόκων και θα αποδίδει το 75% εκ του παρακρατηθέντος φόρου στην Ελλάδα. Αυτό για όσου δεν κάνουν opt out, για όσους δηλαδή επιλέγουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους ως προς τις ελληνικές αρχές. Γνωρίζετε αν σε αυτή την περίπτωση όπου φορολογείσαι με το 35 % η μη δήλωση στην Ελλάδα των τόκων (είτε με ειδική δήλωση και ταυτόχρονη καταβολή του 10% είτε στο Ε1 για να φορολογηθούν με την κλίμακα) είναι νόμιμη. Το υπουργείο οικονομικών είναι της άποψης ότι η φορολόγηση με 35% δε σε απαλλάσει από την υποχρέωση να δηλώνεις του ελβετικούς τόκους και να φορολογείσαι με τις εθνικές διατάξεις (10%) πράγμα το οποίο θεωρώ επιεικώς τρελό, διότι με το 35% φορολογείσαι όταν δεν δηλώνει τους τόκους ένω όταν τους δηλώνεις φορολογείσαι με τις ελληνικές διατάξεις (ήτοι με 10%). Δε χωράει στο μυαλό μου ότι μπορεί να φορολογηθείς και με τα δύο. Έχει κάποιος άποψη επι του θέματος? Με άλλα λόγια, η φορολόγηση με 35% νομιμοποιεί την απόκρυψη του εισοδήματος?
Αυτό είναι ένα σχόλιο για το άρθρο "φορολογία καταθεσεων εξωτερικού"
Σχόλια (1)
1 Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011 15:34
ΛΑΛΟ
πριν ενα χρονο δημιουργησα λογαριασμο σε ελβετικη τράπεζα. Εγώ μένω ότι ΄λήγει το δικαίωμα απόδοσης φόρου στην ελβετία, σύμφωνα με το άρθρο του τσιγκ. ότι είναι στις χώρες που εξαιρούνται . Εαν έχεις επι πλεον πληροφορηση επίσημη γράψε.

Επιπρόσθετα έχω κάποιες επιφυλάξεις με τους λογαριασμούς που έχω στη ubs δηλ. για να έχω κάποιες αποδόσεις με παρότρυναν να μπώ σε επενδυτικά πακέτα για συντηρητικούς επενδυτές. Πέραν του ότι με φόρτωσαν με έξοδα διαχείρησης 2,5% σύν χαρτόσημα κλπ το ισοζύγιο αποδεικνύεται αρνητικό. Πείτε μου παρακαλώ τι είδους καταθετικούς λογ/σμούς συμφέρει κανείς να τηρεί στην ελβετία .