Εκτύπωση

Προσοχή στα επιτόκια

Παιδιά, προσοχή, να δείτε πρώτα απ' όλα ποιές Τράπεζες πέρασαν το τελευταίο τεστ αντοχής. Σε αυτές είναι οι μικρότερες που αναφέρουν καλύτερα επιτόκια? Τι θα κάνουν αυτές οι Τράπεζες αυτές σε περίπτωση μεγαλύτερης ύφεσης? Θα αντέξουν? Αν όχι τι θα γίνουν τα χρήματα των καταθετών? Μάλλον θα πρέπει να δούμε τι έπαθαν στην Ιρλανδία και πτώχευσαν.

Καλύτερα λοιπόν σε επιτόκια της κλίμακας του 2,9% - 3,5% που υπάρχουν στις μεγάλες Ελληνικές Τράπεζες που πέρασαν το τεστ αντοχής παρά να τα ρισκάρουμε.

Αν θέλουμε ρίσκο παίζουμε και στο χρηματιστίριο!!!!

Ας σκεφτούμε επιτέλους ποιό όριμα πριν επενδύσουμε τα χρήματά μας σε μικρές ή καινούριες Τράπεζες που αναζητούν με αγονία ρευστότητα προσφέροντας μεγάλα επιτόκια

Αυτό είναι ένα σχόλιο για το άρθρο "Μυστικά επιτόκια τραπεζών"
Σχόλια (3)
3 Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010 22:59
Ο Επενδυτής

Μέχρι το τέλος του χρόνου, το αργότερο μέχρι Φλεβάρη νομίζω ότι θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το Τραπεζικό τοπίο.

Προσοχή λοιπόν στις μικρές τράπεζες οι οποίες τάζουν επιτόκια ο κόσμος τρέχει να τα πάει και να κερδίσει παραπάνω χρήματα αλλά..........

Το ξέρετε ότι αυτές οι Τράπεζες δεν είναι στο ταμείο εγγυοδοσίας του κράτους? για ποιά ασφάλεια μιλάμε? Αν κλείσουν μια ωραία νύχτα, απο που θα πάρουν όλοι αυτοί που τις ακολούθησαν τα λεφτά τους? Μάλλον από πουθενά.

Φίλοι μου sole &Τσιγκούνη , το τέστ αντοχής το παρακολουθούσαν στενά και οι Αμερικανοί. Δεν ήθελαν να παραποιηθούν τα αποτελέσματα. Δεν μας τα σέρβιραν οι ¨αξιόπιστοι??¨ πολιτικοί μας, γι' αυτό λοιπόν φίλοι μου, ΝΑΙ το πιστεύω το παραπάνω τέστ.

Και τέλος πάντα ο πληθωρισμός ήταν παραπάνω από τα επιτόκια των καταθέσεων. Όταν κάποτε ήταν ο πληθωρισμός στο 25% οι καταθέσεις ήταν στο 18%.

Κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι!!!!!!!!

2 Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010 22:40
Ο Τσιγκούνης

Όταν έχουμε πληθωρισμό 5,5% ένα επιτόκιο της τάξης του 3% είναι, αν μη τι άλλο, ζημιογόνο.

Με τα χαμηλά επιτόκια που διαθέτουν οι "μεγάλες" τράπεζες, ο μόνος τρόπος να διατηρήσουν πελάτες είναι να διασπείρουν φόβους, ότι δήθεν οι μικρές  τράπεζες δεν είναι αξιόπιστες. Τώρα μπορούν να προσθέσουν και το παραμύθι με τα στρες τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων αποτελούν αντικείμενο  αμφισβήτησης.

Συνήθης τακτική, όταν μια τράπεζα δεν τα βγάζει πέρα, είναι να συγχωνεύεται ή να εξαγοράζεται από άλλη τράπεζα. Αν όμως κλείσει, όταν πρόκειται για καταθέσεις, καλυπτόμαστε από εγγυητικά ταμεία όπως το ΤΕΚΕ.

 

1 Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010 21:12
sole

τα τεστ αντοχης ειναι αξιοπιστα πιστευεις?οι οικοι αξιολογησης ?φιλε μας κανουν οτι γουσταρουν μας σερβιρουν οτι θελουν[ναναι καλα τα αδερφια μας οι εβραιοι]