Εκτύπωση

Η φυγή των καταθέσεων και η «φάκα» των φημών

αρθρο απο ημερισια ισχυει? καθε χρονο νταβατζιλικι 8% χωρια τον επαναπατρισμο 8%. πολυ σοβαρο!!

www.imerisia.gr

Πιο απλά: Αυτός που θα βγάλει 50.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, θα πληρώσει για το έμβασμα 50 ευρώ. Θα πάρει επιτόκιο 1,5% (στην Ευρωζώνη), δηλαδή 750 ευρώ. Με βάση το φορολογικό νομοσχέδιο θα πρέπει να δηλώσει το ύψος των καταθέσεων που διατηρεί στο εξωτερικό και φορολογείται με 8% (στο κεφάλαιο) δηλαδή 4.000 ευρώ. Κάποιος δηλαδή θα χάσει 3.200 ευρώ σε ένα χρόνο. Αν τα χρήματα μετατραπούν σε ξένο νόμισμα, τότε υπάρχει και το κόστος της προμήθειας 1-3 τοις χιλίοις.

Αυτό είναι ένα σχόλιο για το άρθρο "Καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού"
Σχόλια (2)
2 Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010 19:46
kostasgl
Ανυπόγραφο άρθρο γεμάτο ανακρίβειες. Μόνο φόρο επί των τόκων πληρώνεις (ότι γίνεται και με τις καταθέσεις στην Ελλάδα) για τα χρήματα που βγάζεις στο εξωτερικό.
1 Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010 19:19
Ο Τσιγκούνης
Το άρθρο το αναφέρει, αλλά μετά το "ξεχνάει". Ο φόρος επαναπατρισμού μπορεί να ισχύσει μόνο για αυτούς που είχαν ήδη στις 15 Απριλίου 2010 τα χρήματα στο εξωτερικό. Επιπλέον, ο φόρος αυτός πρόκειται για κίνητρο και όχι για υποχρέωση, όπως αφήνει να εννοηθεί το άρθρο.
Τα εμβάσματα μπορεί να κυμαίνονται από δωρεάν έως 120 ευρώ.
Τα επιτόκια στην Κύπρο είναι γύρω στο 3,5% αλλά στην Ελβετία είναι κάτω από 1%.

Φαίνεται ότι ο αρθρογράφος, πάνω στην βιασύνη του, έκανε κάποιες απλουστεύσεις και στο τέλος ξέχασε να βάλει και το όνομά του.