Εκτύπωση

Να τα δεσμευσω ή να περιμενω?

Αγαπητε κυριε Tsig εχω καμια 15000 ευρω στην Alpha Bank. Εχει τελειωσει μια προθεσμιακη που τα ειχα (~2.0%) και τωρα σκεφτομαι να τα βαλω στην Proton μιας και εχει το υψηλοτερο επιτοκιο. Να τα βαλω ή να περιμενω μηπως κανει καποια αλλη τραπεζα (ή και η ιδια) κατι πιο υψηλο? Επισης, για την proton bank ειναι αξιοπιστη? Φοβαμαι μηπως μεινω με το βιβλιαριο στο χερι! Επισης, αν τελικα αποφασισω να τα παρω απο την Alpha (που πρεπει να τα παρω-εχει τα χειροτερα επιτοκια κατ'εμε), πώς να τα παρω? Τραπεζικη επιταγη? γινεται να δωσω εντολη να γινει μεσω τραπεζας η μεταφορα (εφοσον θα εχω ανοιξει λογαριασμο στην Proton ή αλλου)? Δεν ξερω κι αν χρεωνει και ποσο την τραπεζικη... Ευχαριστω!
Αυτό είναι ένα σχόλιο για το άρθρο "Προθεσμιακά"
Σχόλια (4)
4 Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 16:52
Θανος2
Κ. Τσιγκουνη οταν λετε τριμηνη προθεσμιακη της Πειραιως εννοειτε το Winbank Direct?
Επειδη δεν θελω να μπλεξω με τετοια..
καλησπερα σε όλους.

Έχω ήδη ανοιξει 2 λογαριασμους winbank direct, οπου μπορώ να κλείσω για 12 μηνες 40.000 ευρό με 5% επιτόκιο (έχω ακόμα περιθώριο 2 μέρες για την ενεργοποίηση τους), όμως τις τελευταιες μέρες ταλανίζομαι απο σκέψεις:θα χρεωκοπήσουμε δεν θα χρεωκοπήσουμε...? θα γυρίσουμε σε δραχμή δεν θα γυρίσουμε...? οι οποίες όπως είναι φυσικό με έχουν αγχώσει... αρκετά...

Η ερώτηση που θα ήθελα να απευθύνω ειναι, λοιπόν, τι λέει η εμπειρεία και κυρίως η διαίσθησή σας, ώς πιο έμπειροι αλλά και συννάμα συν-πορευτές σε αυτό έδω το site, που πολλές φορές λειτουργεί ως πολυ καλός σύμβουλος?

Ευχαριστώ.
2 Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 16:29
Thanos
Λοιπον, πηγαινω στην Alpha και τους λεω "θελω να κλεισω το λογαριασμο".
Μετα? "Θελω τραπεζικη επιταγη στο ονομα μου"?
Μετα? Παω τραπεζα Πειραιως και λεω τι? Δεν καταλαβαινω το valeur..:(
Ελπιζω να μη μου χρεωσουν την τραπεζικη εκει στην Alpha...
1 Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 16:13
Ο Τσιγκούνης
Αγαπητέ φίλε κ. Θάνο, αν είχα 15.000 ευρώ σήμερα θα τα έκλεινα σε τρίμηνη προθεσμιακή της Πειραιώς με 5%. Τα επιτόκια συνεχίζουν να ανεβαίνουν αλλά ποιος ξέρει μέχρι πότε;
Τραπεζική επιταγή στο όνομα του καταθέτη δεν την χρεώνουν οι περισσότερες τράπεζες. Όταν καταθέσεις την επιταγή μπορείς να ζητήσεις να μην βάλουν valeur, ώστε να μην χάσεις τους τόκους μιας μέρας. Μπορείς να δώσεις εντολή μεταφοράς (έμβασμα) αλλά υπάρχει χρέωση.