Εκτύπωση

φορολογια καταθεσης στην Κύπρο

γεια σας, θα στειλω 20,000ευρω στην τραπεζα κυπρου στην Κύπρο ανα 8,000ευρω για να μην χρεωθώ. 1)Σε περίπτωση επαναπατρισμου μικρών ποσών θα φορολογηθώ με αυτο το νομοσχεδιο που εφτιαξαν?(δεν θα τα δηλώσω σε εφορία κλπ +εχω αφορολόγητο αφου ο μισθος μ ειναι μικροτερος απο 550ευρω-δοκιμος στρατιωτικης σχολης) 2)η κυπριακή τραπεζα θα δώσει τα απαραιτητα στοιχεια γ να φορολογηθώ? (δεν την συμφερει..κανενας δεν θα στειλει χρηματα ετσι) 3)αν ζητησω να στείλουν μερος χρηματων σε λογαριασμό (του πατερα μ ή αλλου εντός Ελλάδος )θα φορολογηθω? 4)αν περασουμε στην δραχμή,τα χρηματα στην κυπρο(ευρώ), ως Έλληνας πολίτης θα επηρεαστούν? 5)αν τελικα με φορολογουν στα εμβασματα, κ παω κυπρο κ κανω αναληψη χρηματων,πάλι θα φορολογηθώ? ευχαριστώ
Αυτό είναι ένα σχόλιο για το άρθρο "Καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού"
Σχόλια (2)
2 Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 01:36
alexis
den prostateuodai ta trapezika stoixeia apo to trapeziko aporito ?
as vgei kapoios trapezitis na enimerosei !
1 Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010 10:54
Ο Τσιγκούνης
Φίλε Λεωνίδα,
1) Όχι δεν θα φορολογηθείς με το νέο νομοσχέδιο
2) Δεν γνωρίζω αν η κυπριακή τράπεζα δίνει κάποια στοιχεία στην Ελλάδα. Όπως και να έχει δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις τα κίνητρα επαναπατρισμού 5% ή 8%.
3) Δεν θα φορολογηθείς. Φυσικά χρεώνεσαι τα έξοδα εμβάσματος
4) Θεωρώ ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δικαιοδοσία να ζητήσει από τράπεζα ξένου κράτους να μετατρέψει τις καταθέσεις των Ελλήνων πελατών σε άλλο νόμισμα.
5) Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με την φορολογία των εμβασμάτων. Αν αναφέρεσαι στην φορολογία των τόκων, ζητάς απαλλαγή φορολόγησης από την Κύπρο και αποδίδεις τους φόρους των τόκων στην Ελλάδα.