Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Ασχολείται κανείς με το bitcoin;

Crypto: 200.000 Έλληνες «έπαιξαν» και… κάηκαν 23 Nov 2022 20:02 #514

  • PRS33 (PARIS33)
  • PRS33 (PARIS33)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 4891
  • Thank you received: 2044
  • Karma: -9
Παγκόσμιο σεισμό έχει προκαλέσει η απώλεια στα κρυπτονομίσματα ποσού άνω των 2 τρισ. - Χαμένοι πάνω από 300 εκατ. επενδυτές σε όλο τον κόσμο - Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα -

Μετά την FTX και η Genesis προειδοποιεί για πιθανό «κανόνι» - Σε χαμηλό 2 ετών το Bitcoin – Χάθηκαν $1,4 τρισ. από την αγορά των crypto

....................Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που σε κάποιες χώρες όπως η Κορέα, οι crypto traders βρίσκονται σε επαγρύπνηση για σημάδια από επενδυτές που θα υπονοούν ότι πρόκειται να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Reddit, όπου υπάρχουν και τα περισσότερα φόρα για κρυπτονομίσματα, δημιουργήθηκε ομάδα που παρέχει υποστήριξη σε επενδυτές κρυπτονομισμάτων οι οποίοι σκέφτονται να προβούν στο απονενοημένο διάβημα λόγω της ζημιάς που υπέστησαν. Χιλιάδες άνθρωποι καταστράφηκαν, οι οποίοι αφού επένδυσαν είχαν περιουσίες αξίας δισ. δολαρίων σε stablecoins ή κρυπτονομίσματα και βρέθηκαν ξαφνικά να έχουν μόνο μερικές εκατοντάδες δολάρια στον λογαριασμό τους λόγω της εξαΰλωσης των νομισμάτων. Οπως ο Αμερικανός Στιβ Τζένσεν, ο οποίος επένδυσε 25.000 δολάρια στην αγορά κρυπτονομισμάτων και σήμερα είναι χρεωμένος. Λογικό, αφού ξόδεψε ό,τι είχε και δεν είχε, συν 5.000 δολάρια που δανείστηκε από τράπεζα για να τα επενδύσει σε κρυπτονομίσματα. Σήμερα η επένδυσή του αξίζει λιγότερο από 3.000 δολάρια. «Εκανα μέρες να κοιμηθώ. Ηξερα πως είναι ρίσκο, όμως είδα τόσο πολλούς ανθρώπους να κάνουν γρήγορα πολλά λεφτά με τα κρυπτονομίσματα και πίστεψα πως θα ήταν καλή ιδέα να επενδύσω. Οχι μόνο δεν έχω κέρδη από το κρυπτονόμισμα, αλλά και περισσότερο χρέος στην πιστωτική μου», λέει.
Ενας χρήστης του Reddit έγραψε ότι είχε κάνει περιουσία ύψους 4,6 εκατ. δολαρίων από trading. Αποφάσισε να τα επενδύσει όλα, εκτός από 10.000 δολάρια, σε κρυπτονόμισμα. Η κατάληξη; «Από 4,6 εκατ. στα 500 δολάρια, δεν είμαι σίγουρος πώς μπορώ να ανακάμψω. Εχασα τα πάντα». Τέτοιες ιστορίες υπάρχουν πολλές. Στο Reddit, στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο που χρήστες φώναζαν ότι κάποια κρυπτονομίσματα θα πετάξουν πιο ψηλά και από τη… Σελήνη σε όρους τιμής, σήμερα υπάρχουν δεκάδες ομάδες αποτροπής της αυτοκτονίας από απελπισμένους επενδυτές που καταστράφηκαν οικονομικά.

Η απόγνωση

Οι αριθμοί, ωστόσο, δεν λένε πάντα όλη την αλήθεια. Γιατί πίσω από την απομείωση, κατά 70% σε έναν χρόνο, της αξίας του bitcoin, τον μηδενισμό της αξίας των stablecoins και τις χρεοκοπίες επενδυτικών εταιρειών και ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων κρύβονται δραματικές ιστορίες ανθρώπων οι οποίοι είχαν επενδύσει όλες τους τις οικονομίες, τα δάνειά τους, τα σπίτια τους, το μέλλον τους, τις αποταμιεύσεις των οικογενειών τους στα κρυπτονομίσματα με την ελπίδα να γίνουν πάμπλουτοι και μάλιστα γρήγορα. Kαι σήμερα βλέπουν ό,τι επένδυσαν να έχει εξαϋλωθεί. «Kαι τώρα, τι θα κάνουμε;», απορούν, βλέποντας τη φούσκα να σκάει.

Τον κίνδυνο οι επενδυτές τον γνώριζαν.

Αλλωστε, αναλυτές και κεντρικές τράπεζες (ανάμεσά τους και η Τράπεζα της Ελλάδας) προειδοποιούσαν για τους κινδύνους που εμπεριέχει ένα μη ρυθμιζόμενο και εποπτευόμενο ψηφιακό asset με τόσο μεγάλη μεταβλητότητα. Και είναι λογικό να φανταστεί κανείς ότι όταν ένα κρυπτονόμισμα, όπως το bitcoin, μπορεί να ανέβει κατά 2.960% σε μερικές εβδομάδες, όπως έκανε το 2011, μπορεί να έχει και τον ίδιο ρυθμό πτώσης. Ωστόσο, οι ιστορίες των crypto-billionaires, ανθρώπων που έγιναν πλούσιοι επενδύοντας σε κρυπτονομίσματα και η υποψία πως κάποιος θα μπορούσε να γίνει πλούσιος εν μια νυκτί χωρίς κόπο, έδειχναν πολύ ελκυστικές. Kι έτσι κάποιοι πήραν το ρίσκο.


Πηγή:
www.newmoney.gr/roh/agores/crypto-200-00...es-epexan-ke-kaikan/
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
The administrator has disabled public write access.

Ενα εκατομμύριο "πελάτες" εκατσαν στην banana με δις € απώλειες 18 Dec 2022 14:08 #515

  • PRS33 (PARIS33)
  • PRS33 (PARIS33)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 4891
  • Thank you received: 2044
  • Karma: -9
Ο τζίτζιρας ο μίτζιρας ο τζιτζιμιτζιχότζιρας, ανέβηκε στη τζιτζιριά στη μιτζιριά στη τζιτζιμιτζιχοτζιριά, να κόψει τζίτζιρα μίτζιρα τζιτζιμιτζιχότζιρα

Το σκάνδαλο γύρω από το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης FTX εξαπλώνεται.
Το Ολλανδικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bitvavo δήλωσε το Σάββατο ότι προσπαθεί να ανακτήσει €280 εκατομμύρια ευρώ από τον όμιλο Digital Currency Group (DCG) που εδρεύει στις ΗΠΑ και τις θυγατρικές του.
Τα χρήματα δανείστηκαν στη θυγατρική της DCG Genesis Global Capital ως μέρος συναλλαγής επιτοκίου. Ωστόσο, η Genesis διέκοψε τις αναλήψεις μετά την κατάρρευση του FTX τον περασμένο μήνα.

Σε επιστολή προς τους πελάτες της, η Genesis ανέφερε ότι επεξεργαζόταν σχέδιο διατήρησης περιουσιακών στοιχείων. Η FTX υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις 11 Νοεμβρίου. Υπολογίζεται ότι ένα εκατομμύριο πελάτες έχασαν συλλογικά δισεκατομμύρια δολάρια. Η κατάρρευση του FTX οδήγησε τη βιομηχανία σε σοβαρή κρίση και η τιμή του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων έπεσε κατακόρυφα.

Πηγή:
Crypto exchange Bitvavo says it aims to recoup 280 million euros from DCG
www.reuters.com/technology/crypto-exchan...cked-dcg-2022-12-16/
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Καράντη Μαρία (cross)
Time to create page: 0.105 seconds