Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: NEA Ομολογα Ελληνικου Δημοσιου

NEA Ομολογα Ελληνικου Δημοσιου 13 Apr 2014 22:03 #19

maria wrote:
George wrote:
maria wrote:
euro wrote:
gus wrote:
Ναι οι ξένοι που βάλαν ένα σκασμό δις είναι μουρλοί!
maria wrote:
Μέσα στο 2014 δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει έκδοση 12μηνων εντόκων γραμματίων που θα απευθύνονται και στα νοικοκυριά...

Mιλουσα για τη δευτερη περιπτωση, οχι για τις διεθνεις αγορες :)

Θα βγουν και στην Ελληνικη αγορα, αφου προιγουμενως ριξουν τα επιτοκια των προθεσμιακων κοντα στα 2 % για να κανουν τα ομολογα περισσοτερο ελκυστικα.

Οχι maria, Αναποδα λειτουργει η αγορα. Βγενουν με ομολογα για να πεσουν τα επιτοκια γραμματιων και ακολουθως τα καταθετικα. Σε συνδιασμο με την συμμετοχη μας στις αγορες, ανοιγει η διατραπεζικη με την εκτ σε φθηνο χρημα. Αρα τα καταθετικα επιτοκια στο 0,25% προσεχως!

George καλημερα,

Αν ομως στις αμμεσως επομμενες ημερες το επιτοκιο σκαρφαλωσει στο 6-7 % λογω κερδοσκοπιας (χειραγωγηση την ειπες εσυ) τοτε το επικοινωνιακο πολιτικο πυροτεχνημα της εξοδου στις διεθνεις αγορες σκαει μεσα στα χερια τους. Σωστα ?

Εχεις υπ'οψη σου κανενα link στο οποιο να απεικονιζονται οι διακυμανσεις αυτων των ομολογων ?

Ευχαριστω.maria


Στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, (Outright Monetary Transactions) οφειλεται η προθυμια των "Θεσμικων" να ξαναγορασουν ελληνικο ομολογο. Η Ελλαδα εχει μπει defacto με τις ευλογιες της τροικας κατω απο την ομπρελλα του προγραμματος. Διαφορετικα δεν υπηρχε πιθανοτητα με τοσο χαμηλη αξιολογηδη το αξιοχρεου της χωρας να μπουνε ιδιωτες ¨Θεσμικοι".

Επισης χρονικα η εξοδος της Ελλαδας συμπιπτει χρονικα και με την εξοδο των αμερικανικων και διαφορων ευρωπαικων funds απο τις αναδυομενες αγορες, με αμεσο αποτελεσμα την εισοδο στην Ευρωπη αρκετων διαθεσιμων με στοχο καλυτερες αποδοσεις.

Τωρα η αντληση ρευστοτητας απο το εξωτερικο θα μειωσει τις αναγκες δανεισμου σε Εντοκα Γραμματια Δημοσιου, τα οποια στερουν ρευστοτητα απο την Ελληνικη αγορα. Η πτωτικη πορεια των επιτοκιων καταθεσεων σιγουρα ειναι ποθουμενο των Τραπεζιων αλλα οχι το μεγαλυτερο προβλημα τους επειδη τα χειραγωγουν ουτως η αλλως με Διατραπεζικη ενδοσυννενοηση (4-5 Τραπεζες εχουμε τωρα πλεον).
Το μεγαλυτερο ζητημα ειναι η αντληση χρηματος των τραπεζων απο το εξωτερικο μεσω ομολογιακων δανειων ωστε να αυξηθει η ρευστοτητα τους.

Ενα δευτερευον ζητημα ειναι οτι θα χρηματοδοτησουν ενα μικρο μερος του δημοσιονομικου κενου χωρις να χρεαστει νεος δανεισμος απο τον μηχανισμο στηριξης επειδη τετοιος δανεισμος συνοδευεται απο σκληρους μνημονιακους ορους.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: maria (mb361)

NEA Ομολογα Ελληνικου Δημοσιου 14 Apr 2014 05:21 #20

  • maria (mb361)
  • maria (mb361)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 5234
  • Thank you received: 1687
  • Karma: 35 (-37)
George wrote:
Ο βασικός στόχος ήταν/είναι η Ελλάδα να είναι εντός αγορών ώστε να μπορεί να μετέχει στο πρόγραμμα ΟΜΤ της ΕΚΤ. Από εκεί και πέρα η ΕΚΤ καθορίζοντας την ποσότητα και την τιμή που θα αγοράζει τα ομόλογα από την δευτερογενή αγορά καθορίζει το spread. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να ελέγχει την ικανότητα πρόσβασης των επιτηρούμενων χωρών στις αγορές, το κόστος τους και ξέχωρα το κόστος και την ρευστότητα των τραπεζών.

Όσο αφορά τις τιμές των ΟΕΔ:

Για το 10ετές bloomberg GGGB10YR

Όλο το strip ανα 5ετία bankofgreece.gr

Ευχαριστω για την ενημερωση.

Προ Ελληνικης κρισης, τα spread διαμορφωνονταν κατα τον ιδιο τροπο ?
...when the going gets tough, the tough gets going !!!

When the situation gets critical, those who aren't weak-willed, work harder and never give up.
The administrator has disabled public write access.

NEA Ομολογα Ελληνικου Δημοσιου 16 Apr 2014 16:15 #21

  • maria (mb361)
  • maria (mb361)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 5234
  • Thank you received: 1687
  • Karma: 35 (-37)
George wrote:
Το spread (που είναι η διαφορά των μονάδων του επιτοκίου μεταξύ της Γερμανίας ) καθορίζετε πάντα από την προσφορά και την ζήτηση της αγοράς και που λαμβάνει υπόψη της τον κίνδυνο. Η νέα παρέμβαση σε ότι αφορά την ΕΚΤ είναι να χειραγωγεί με ρόλο μειοδότη για τα (PIGS) ομόλογα. Δηλαδή εφόσον η αγορά θα γνωρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγοράζει τα ομόλογα (σε απόδοση πχ 470 μονάδες βάσης δηλ 4,70%), αυτά δεν θα μπορούν να υποτιμηθούν περισσότερο, διότι εμμέσως τα εγγυάται . Διαφοροποιώντας κάθε φορά η ΕΚΤ αυτό το περιθώριο, επιτυγχάνει να ελέγχει πλέων τα μέλη της (μέσο του κόστους δανεισμού), με τον έλεγχο της οικονομική ασφυξίας.

Προεκτείνοντας στα οφέλη, το παραπάνω ως εργαλείο, αποκαθιστά τα μνημόνια και την διανομή των βαρών εντός ΕΕ που προκαλούν κινδύνους εκτροπής των ¨φιλοευρωπαϊκών¨ πολιτικών. Επίσης δεν προσωποποιούν και δεν εκθέτουν τους ισχυρούς άξονες που τα επιβάλουν στο μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων-Ευρωπαίων πολιτών.

George,ευχαριστω.

Παρ'ολα αυτα, η δευτερογενης αγορα μπορει να κανει καθημερινα πραξεις με αποδοσεις ανω του 4.70 %.Σωστα ?
...when the going gets tough, the tough gets going !!!

When the situation gets critical, those who aren't weak-willed, work harder and never give up.
The administrator has disabled public write access.

NEA Ομολογα Ελληνικου Δημοσιου 20 Apr 2014 05:58 #22

:(
Last Edit: 12 Sep 2017 23:22 by ΝΕΟΣ & ΩΡΑΙΟΣ (ΝΕΟΣ + ΩΡΑΙΟΣ).
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.054 seconds