Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Αντληση κεφαλαίων για επένδυση

Αντληση κεφαλαίων για επένδυση 21 Apr 2015 17:25 #10

  • miou (ΜΑΝΘΟΣ)
  • miou (ΜΑΝΘΟΣ)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 803
  • Thank you received: 297
  • Karma: 49 (6)
Καλησπέρα Κώστα
Γνωρίζεις οτι ο οπεκεπε επιδοτεί μόνο το καλλιεργούμενο τμήμα της έκτασης (γνωστο σαν «επιλέξιμο») και όχι όλη την εκταση?
Τα κτηματα είναι ξερικά οπότε μην προσδοκάς κέρδη απο την παραγωγή και επειδή το καθεστώς των επιδοτήσεων είναι αβεβαιο δεν πρέπει να στηρίζεσαι ούτε σε αυτό

Σου συνιστώ την πιο οικονομική λύση της ενοικίασης.
Στις εποχές των χρυσών επιδοτήσεων τα εγκαταλειμμένα ελαιόδεντρα ήταν ανάρπαστα προς εκμίσθωση γιατί καθενα δικαιολογούσε βία 10 κιλά λάδι πανογραφή. Οπότε ενοικιάζοντας ο άλλος 200 μπορούσε να πανογράψει 2 τόνους λάδι ητοι 2000 ευρω επιδότηση ετησίως :P
«Ενισχύστε τις Ελβετικές καταθέσεις των Ελλήνων»
Last Edit: 21 Apr 2015 17:36 by miou (ΜΑΝΘΟΣ).
The administrator has disabled public write access.

Αντληση κεφαλαίων για επένδυση 21 Apr 2015 18:12 #11

Μανθο καλλιεργουμε ηδη 2.000 στρεμματα οπως ανεφερα . Οποτε πιστευω πως εχω μια καλη αποψη επι τις παραγωγης . Εχω τελειωσει τεχνολογος γεωπονος και θα ηθελα να σε ενημερωσω οτι και τα ξηρικα χωραφια δινουν παραγωγη . Στην περιπτωση μου βασει πειρας 20 ετων (του πατερα μου φυσικα ) η καλλιεργεια σκληρου σιταριου δινει μεσο ορο 300 κιλα το στρεμμα . Φυσικα και δεν εχεις παραγωγη οσο σε ενα αρδευομενο χωραφι αλλα και τα 300 κιλα στην περιπτωση μου ειναι αρκετα .

Οσον αφορα τις επιδοτησεις εχει εγκριθει η νεα Κ.Α.Π η οποια ειναι για ολες τις χωρες τις Ευρωπαικης Ενωσης . Η χωρα μας θα αντλει καθε χρονο 2 δισ . ευρω . Νομιζω ειναι μεσα στις πρωτες 5 θεσεις .

Οσον αφορα την καλλιεργεια θα ηθελα να επισημανω οτι θα γινεται εναλλαγη καλλιεργειων για να μην ΄'κουραζεται '' το εδαφος

Η ενοικιαση δεν συμφερει τοσο πολυ διοτι τα ενοικια τρεχουν με 30 ευρω περιπου το στρεμμα .Δεν αξιζει τοσο οσο η αγορα διοτι στο αγορασμενο χωραφι μπορεις να αφιαιρωσεις περισσοτερη ωρα ωστε να το καθαρισεις απο τυχον πετρες,δενδρα κτλπ , . Με ενοικιαση δεν γινεται διοτι την επομενη χρονια η οταν ληξει το συμβολαιο να μην στο δωσει οποτε να παει χαμενος ο κοπος του καθαρισμου. Ετσι αγοραζοντας το με αντιτιμο σχεδον 11 φορες του ενοικια σου μενει το αγροτεμαχιο και σαν περιουσια και γλητωνεις μελλοντικα και τα εξοδα ενοικιου
The administrator has disabled public write access.

Αντληση κεφαλαίων για επένδυση 26 Apr 2015 02:47 #12

Κώστα, χαίρομαι που σε βρίσκω κατατοπισμένο και με στόχους να αναπτύξεις την οικογενειακή σου επιχείρηση. Η εμπειρία μου από ξένα επενδυτικά κεφάλαια λέει τα εξής. Ειδικά αυτή την περίοδο η εγγύηση / υποθήκη γης όπως και οι όποιες επιδοτήσεις δε λαμβάνονται καθόλου υπόψιν. Αυτά που υπολογίζονται ως εγγύηση, είναι ο εξοπλισμός και οι παραγγελίες από αξιόπιστους πελάτες.
The administrator has disabled public write access.

Αντληση κεφαλαίων για επένδυση 26 Apr 2015 04:23 #13

  • soto51
  • soto51's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 7024
  • Thank you received: 2270
  • Karma: 200 (94)
Κώστας (Sonic) wrote:
Καλησπέρα soto51 και σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σου. Δεν εγραψα με περισσοτερες λεπτομερειες στο πρωτο μου μηνυμα γιατι θεωρησα οτι θα ηταν κουραστικο να το διαβασετε . Εκανα λαθος οποτε σου απαντω στις ερωτησεις σου :

1) το 1.5 εκ θα δωθει για αγορα αγροτεμαχίων 4500 στρεμματα και ειναι στην περιοχη των Σερρων . Ο μέσος ορος ανα στρέμμα ειναι 330 ευρω . Μιλαμε παντα για ξηρικα χωραφια

2) Οσον αφορα το'' αλλαζουν χερια οι επιδοτησεις'' . Πλέον η Κ.Α.Π θα δινεται αναλογα με τα στρεμματα που θα καλλιεργει ο καθε αγροτης καθε χρονια . Δηλαδη δεν θα ειναι οπως ισχυε μεχρι σήμερα οπου εκανες μια αρχικη δηλωση Οσδε την πρωτη χρονια και διχως να καλλιεργεις τα χωραφια εισπρατες τις επιδοτησεις . Αυτα τελειωσαν..

3) Το 1.5 εκ θα δωθει για την αγορα των 4500 στρεμματων . Ουσιαστικα θελω να μεγαλωσω την επιχειρηση μου . Αυτη τη στιγμη καλλιεργω 2.000 εκ των οποιων τα 1000 ειναι ιδιοκτητα .

4) Τα μηχανηματα αυτη την στιγμη τα χρησιμοποιω για την εκταση που εχω . Μαζι με τα αγροτεμαχια εχουν εμπορικη αξια περιπου 900,000 ευρω..

Ευχαριστώ φίλε.

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν ξέρω όσα εσύ, ή και άλλοι εδώ, ώστε να σε βοηθήσω σε κάτι. Μάλλον ρωτάω και μαθαίνω.
Η τιμή ανά στρέμα που λες μου ακούγεται λογική. Προφανώς είναι κάμπος (επίπεδο).
Μου διευκρινίζεις το "ξηρικά"? Καταλαβαίνω ότι έχει να κάνει με το πότισμα, αλλά τι ακριβώς σημαίνει? Αυτό το σύστημα που βλέπουμε ένα κανόνι να ρίχνει νερό στα χωράφια (περιστρέφεται κι όλας, και έχει δίπλα του ένα στροφείο με χοντρή σωλήνα) δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα "ξηρικά"?
Το αντίθετο από το "ξηρικά" είναι το "αρδευόμενα", υποθέτω. Αυτα, πως ποτίζονται? Με αυλάκια?
Οι ζωοτροφές που παράγεις δεν χρειάζονται πότισμα? Είναι φυτά που περιμένουν από τη βροχή μόνο?

Στα οικονομικά (που κάτι ξέρω) :
Προφανώς έχεις δίκιο, αφού οι τιμές είναι 330 αγορά, 30/έτος ενοίκιο, συμφέρει η αγορά. Ακόμα κι αν τα πάρει κάποιος μόνο για να τα νοικιάσει, σε 11 χρόνια βγάζει τα λεφτά του (μείον οι φόροι πάντα). ΣΥΝ το ότι (αν ασχολείσαι ο ίδιος) το φτιάνες όπως θέλεις μακροπρόθεσμα, όπως είπες. Η απόδοση του κεφαλαίου (αγοράς) είναι στην εδώ περίπτωση 11%, όταν είναι γνωστό ότι τα ακίνητα υπολογίζονται με μια απόδοση (παγκοσμίως) 4%.

Τι να σου πω φίλε... Αν είχα 6 εκ. στην άκρη, θα έβαζα εγώ το 1/4 (1,5εκ) στην επιχείρηση σου, έτσι όπως τα λες. Αλλά δεν έχω τόσα.
Το θέμα είναι: Θα βρεις τράπεζα που να στα δώσει? Και με τι επιτόκιο? Καλά, για GR τράπεζες δεν το συζητάω, αυτές επί του παρόντος δεν έχουν ούτε για να δανείσουν περίπτερο. Χαρίζουν δάνεια που δεν πληρώνονται (σύντομα την Πειραιώς θα την ακολουθήσουν και οι άλλες), θα πάνε τώρα να κάνουν επενδύσεις? Αποκλείεται.

Σκέφτομαι πως θα μπορουσες να στραφείς σε ξένες τράπεζες, αλλά ποια θα έρθει να ασχοληθεί? Το 1,5εκ είναι πολλά για σένα, αλλά λίγα για να ασχοληθεί μια ξένη τράπεζα που θα πρέπει να στήσει εδώ ένα μηχανισμό ελέγχου σου. Δεν βοηθάει και η κατάσταση της χώρας βλέπεις, όταν τίποτα δεν είναι σίγουρο, ούτε καν το αν σε ένα χρόνο το νόμισμα θα είναι το ίδιο, ποιος θα έρθει να κάνει εδώ επένδυση? Ούτε Αλβανός.

Θα συμφωνήσω και με τον τελευταίο (Ανακατωσούρης) που λέει ότι η υποθήκη που θα σου ζητήσουν θα είναι x10 από τα λεφτά που τους ζητάς.
Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω.
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
The administrator has disabled public write access.

Αντληση κεφαλαίων για επένδυση 27 Apr 2015 15:19 #14

Καλημέρα Ανακατωσούρη , ειναι δυσκολα τα πραγματα το γνωριζω γι αυτο το λογο θα προσπαθησω να βελτιωσω οσο μπορω την επενδυση μου σκεφτομαι να κανω ετσι οταν στρωσουν τα πραγματα(που πολυ φοβαμαι θα αργησει να συμβει) να εχω μια συμφερουσα προταση για καποιο ιδρυμα (τραπεζα , fund ) που θα θελει να μου δωσει τα χρηματα με ενα νορμαλ επιτοκιο. Το θετικο σε αυτο το σταδιο ειναι οτι το concept αρεσε στον τραπεζικο μου .Το θεμα ειναι οτι δεν δινουν χρηματα για κανενα λογο μεχρι να ξεκαθαρισει η κατασταση . Αν δεν μπορεσω μεσα στους επομενους 24 μηνες να βρω χρηματοδοτη θα ξεκινησω την σταδιακη αγορα αγροτεμαχιων οπου οπως υπολογιζω με δικα μου κεφαλαια θα χρειαστει περιπου μια 10ετια να ολοκληρωθει .
The administrator has disabled public write access.

Αντληση κεφαλαίων για επένδυση 30 Apr 2015 21:28 #15

  • Reactor
  • Reactor's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior Boarder
  • Posts: 58
  • Thank you received: 18
  • Karma: -13
Εγώ θα σου σύστηνα να ψάξεις για κάποιο crowdfunding site για επιχείρησης στην ευρώπη. Λέγονται και αλλιώς p2b (peer-το-bussiness) lending. Ξέρω ότι υπάρχουν για επιχείρησης στην UK αλλα δεν ξέρω αν υπάρχει site που δέχεται γενικά από ευρώπη.
The administrator has disabled public write access.

Αντληση κεφαλαίων για επένδυση 04 May 2015 14:14 #16

Κώστα, σε ένα γενικό πλαίσιο, δες ορισμένα βασικά μεγέθη της επένδυσής σου και συγκεκριμένα: Χρησιμοποιώντας το απαιτούμενο κεφάλαιο προς επένδυση, υπολόγισε τα κέρδη για μία πενταετία. Τα έσοδά σου θα τα υπολογίζεις να είναι από την πώληση του προϊόντος σε σοβαρούς ξένους αγοραστές,χωρίς την επιδότηση (ή εναλλακτικά μειωμένη κατά 90% λόγω της αβεβαιότητας). Εάν η ετήσια απόδοση του επενδεδυμένου κεφαλαίου ( ετήσια κέρδη προ τόκων, φόρων κι αποσβέσεων διά το κεφάλαιο) είναι άνω του 10% με 12%, τότε έχεις μία επενδυτική πρόταση που μπορεί να προσελκύσει ξένα ιδιωτικά κεφάλαια.
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.062 seconds