soto51 έγραψε:
Όποιος βρεθεί στα Χανιά (και δεν τον ξέρει), να μην παραλείψει να φάει μπουγάτσα "Ιορδάνης".
Tips:
1) ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ (και ζάχαρη), όχι με κρέμα.
2) Πάρε και πακέτο για τα επόμενα πρωϊνά (που δε θα είσαι στα Χανιά). Κρατάει 4-5 μέρες εκτός ψυγείου.
3) Ανοιχτός: 06:30 ~ 13:00 (μόνον).
4) Την εποχή των Ολυμπιακών ο "Ιορδάνης" έστελνε 500kg την ημέρα μπουγάτσα στο ολυμπιακό χωριό για τα πρωϊνά των αθλητών. Στα πλαίσια του "παραδοσιακές τροφές από την Ελλάδα".
5) Τώρα πια δεν υπάρχει ο ίδιος ο Ιορδάνης (1924 άνοιξε το μαγαζί), αλλά 3ης ή 4ης γενιάς απόγονοι. Όμως, η ποιότητα παραμένει κορυφαία.
6) Οπλίσου με υπομονή (αν πας πρωϊ-πρωϊ μετά το πλοίο) για να πάρεις μπουγάτσα. Η ουρά είναι... αρκετή.
7) Επιστρέφοντας (με το πλοίο) αξίζει να πάρεις ικανή ποσότητα για πρωϊνά (κρατάει 4-5 μέρες εκτός ψυγείου είπαμε) στο σπίτι σου.
Ασε τον πρόλογο και πες αν κόβει αποδείξεις ή είναι λαμόγιο και φοροφυγάς.
Τι μου θύμησες τώρα.
Φεύγαμε από τα ξενυχτάδικα του αεροδρομίου (εκεί που σήμερα είναι το ΙΚΕΑ κλπ.), πηγαίναμε μέχρι την άλλη άκρη της πόλης, για να περιμένουμε καμιά ώρα στην ουρά για το azax του Μαύρου και μετά στον Γιάννη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για μπουγάτσα.
Μιλάμε για πολλή ουρά, που είχε βέβαια και τα καλά της (γνωριμίες με το άλλο φύλο).
Τώρα οι μόνες (πρόσφατες) ουρές ήταν στα ΑΤΜ (στην αρχή των cc)\ κι εκεί άντε να πιανες συζήτηση με κάποιον αγανακτισμένο παππού.
Παλιά υπήρχε (ως σημείο αναφοράς) και ο "Νίκος" στο Φοίνικα.
Γενικά, οι μάστορες της κουζίνας έχουν εκλείψει και το φαγητό έχει βιομηχανοποιηθεί.
Πάντως, παραμένουμε ένα σκαλί πάνω από την Αθήνα.