Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
Χρηματιστήριο, αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, χρυσές λίρες, ακίνητα

ΘΕΜΑ: DeGiro

DeGiro 31 Μαρ 2015 21:36 #46

  • starmaker
  • Το Άβαταρ του/της starmaker
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 476
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 190
  • Κάρμα: 21 (2)
Μενέλαος έγραψε:
«starmaker έγραψε:
Μενέλαος έγραψε:
starmaker:
«Επισης μολις τωρα πηρα τηλεφωνο και εμαθα οτι ναι μεν ειναι 20χιλ/λογαριασμο η προστασια (ανεξαρτητων συνδικαιουχων) αλλα και οτι μπορεις να κανεις πολλους λογαριασμους αν και θα προτιμουσαν να συνδεσεις τον καθε λογαριασμο με διαφορετικο iban.»

Το γεγονός ότι θα ανοίξεις πολλούς λογαριασμούς (με τον ίδιο ή τους ίδιους δικαιούχους) δεν σημαίνει ότι έτσι αυξάνεις το όριο του εγγυημένου ποσού. Η εγγύηση είναι ανά καταθέτη και ανά λογαριασμό σε αυτούς. Εκτός και αν το έχεις ψάξει.

Λόγω βιασύνης δεν το διατύπωσα όπως θα επρεπε. Ακούστε τι ακριβώς μου ειπε μετα απο 2 τηλεφωνα ενας κύριος σε αψογα ελληνικα απο το call center τους στην Βουλγαρια.

Καταρχην η προστασια ειναι ανα λογαριασμο και υστερα ανα καταθετη. Παραδειγματα: ο Α ανοιγει εναν λογαριασμο τοτε εχει εγγυηση 20χιλ/λογαριασμο, ο Α και ο Β ανοιγουν ενα λογαριασμο με πρωτο τον Α και διατηρει και τον προηγουμενο τοτε παλι εχει 20χιλ και για τους 2 λογαριασμους. Αν ομως στον δευτερο λογαριασμο ο Β ειναι πρωτος και ο Α δευτερος, τοτε ισχυουν αλλες 20χιλ προστασια. Δηλαδη το πρωτο ονομα μετραει στον κοινο λογαριασμο. Επομενως αν 2 ατομα θελουν να ανοιξουν 2 λογαριασμους και να εχουν προστασια 20χιλ εκαστος τοτε πρεπει ειτε να ανοιξει ο καθενας ατομικο λογαριασμο ειτε 2 κοινους λογαριασμους που ομως θα εχουν διαφορετικο πρωτο ονομα. Πραγματικα μου ακουγεται μπερδεμενο, δεν το εψαξα περαιτερω ενω και μια κοπελα αρχικα μου ειχε πει οτι ισχυει 20χιλ/λογαριασμο και μπορεις να ανοιξεις οσους θελεις αρκει να τους συνδεσεις με διαφορετικα iban τραπεζων, κατι που οπως ομως φαινεται δεν ισχυει. Επαναλαμβανω οτι δεν το εχω ψαξει το θεμα και δεν μπορεσα να επικοινωνησω με εναν φιλο μου- εξπερ σε αυτα τα θεματα. Ελπιζω οταν εχω χρονο θα δω απο καποια εγκυρη πηγη περα απο ντεχιρο τι ακριβως συμβαινει με το ολλανδικο ταμειο προστασιας του επενδυτη. Μαλιστα οταν ευκαιρήσω σκοπευω να τους γραψω για να παρω και επισημη απαντηση για το τι ισχυει τελικα.

Αυτη την φορα θα κανω κατι "μυθικο": θα διαψευσω τον εαυτο μου!! Παλι επικοινωνησα με την degiro γιατι μου φανηκε παραλογο ο ισχυρισμος του πρωτου ονοματος συνδικαιουχου. Αυτη την φορα μου ειπαν οτι τελικα σε εναν κοινο λογαριασμο ειναι 20χιλ/ατομο οπως ειναι αλλωστε το λογικο. Δηλαδη σε εναν λογαριασμο 2 ατομων ισχυει εγγυηση 40 χιλιαδων (αυτη ειναι η τριτη και τελευταια εκδοχη τους για το τι γινεται). Τελικα αποφασισα να τους στειλω ενα γραπτο mail ωστε να μου απαντησουν επισημα τι στο καλο ισχυει!!!!! Μετα μενει να απαντηθει τι γινεται με την σχεση ΣΑΤ/de giro. Για την ωρα κρατιεμαι απο το γεγονος οτι εχει πολυ φτηνες τιμες. »



Από όλες τις παραπάνω διατυπωθείσες απόψεις σημαίνει ότι οι άνθρωποι φάσκουν και αντιφάσκουν. Λαμβάνομε συνέχεια διαφορετικές απαντήσεις. Έχετε εμφανίσει τρεις εκδοχές. Φίλε starmaker έστειλες το e-mail που μας έλεγες; Ιδού τι απάντησαν σε αντίστοιχο e-mail σε μένα:
«Το μέγιστο ποσό εγγύησης είναι 20.000€ για επενδυτή ή επενδυτικό λογαριασμό. Στην περίπτωση του κοινού λογαριασμού, προφανώς, ισχύει το δεύτερο»

Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με αυτά που γράφουν στην ελληνική ιστοσελίδα τους:

Βλ. Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών σε Πελάτη από την Εταιρεία DEGIRO, 15.7 Σύστημα Αποζημίωσης Επενδυτών:
«Το BCS εγγυάται ένα ποσό 20.000 ευρώ κατά άτομο το μέγιστο ανά επενδυτική εταιρεία και αυτό ρητά δεν προορίζεται για την αποζημίωση ζημιών οι οποίες προέκυψαν από επενδύσεις.»

Προσπάθησε να τους γράψεις κι εσύ, να δούμε αν θα έχεις διαφορετική απάντηση. Αλλά το σημαντικότερο είναι να έστελνες ένα e-mail στο Investor Compensation Scheme (ICS) της χώρας, στα Ολλανδικά «Beleggerscompensatiestelsel» (ή αλλιώς BCS). Εγώ έκανα την προσπάθεια, επικοινώνησα με την Κεντρική Τράπεζα της χώρας και μου έδωσαν τα στοιχεία επικοινωνίας. Εσύ κάτσε και γράψε στο Ταμείο Αποζημιώσεων.
Ευχαριστώ


Τους εχω μιλησει ηδη τηλεφωνικα στα Αγγλικα και μου εστειλαν μαλιστα μειλ οπου με λιγα λογια κατεληγε οτι " The maximum disbursement per investor is 20 thousands euros'' ενω σε περιπτωση κοινου λογαριασμου σε χρηματιστηριακες εταιρειες παει 20χιλ/καταθετη αλλα με καποιες εξαιρεσεις που εχουν να κανουν με το ειδος του λογαριασμου. Ισως η Degiro χρησιμοποιοντας εταιρικο λογαριασμο να καλυπτει ανα λογαριασμο και οχι ανα καταθετη. Απο εγγραφο της Europa ανακαλυψα καποια επιπλεον ενδΙαφεροντα:

In the Netherlands, cash
balances that are difficult to classify, or could, in principle, be attributed either to the nvestor compensation scheme or the deposit guarantee scheme are covered by thedeposit guarantee scheme to participate, and the contributions paid by the firms to the scheme were returned. In contrast, a recent German court decision ruled against a firm that sued for its right to be excluded from scheme membership because it had no eligible clients: firms without eligible clients were seen to benefit from the general increase in market trust and confidence in the
financial system resulting from the compensation scheme. It was therefore decided that they should participate in the scheme.



ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 20ΧΙΛ ΑΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ 20ΧΙΛ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΑ ΥΠΕΡΝΙΚΑ ΤΟ 2ο. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ>20ΧΙΛ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΑΤΟΜΙΚΟΥΣ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ OANDA EUROPE ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΕΣΩ FCA 50ΧΙΛ ΛΙΡΕΣ ΑΝΑ ΕΠΕΝΔΥΤΗ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ DEGIRO ΚΑΘΟΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΡΙΣΚΟ
Τελευταία διόρθωση: 31 Μαρ 2015 21:37 από starmaker.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Μενέλαος

DeGiro 01 Σεπ 2015 22:12 #47

  • γιώργης (yorgi)
  • Το Άβαταρ του/της γιώργης (yorgi)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 1467
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 640
Mηδενικού κόστους πλατφόρμα για μετοχές ετοιμάζει η DEGIRO
www.sofokleousin.gr/archives/251785.html
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Συντονιστές: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.091 δευτερόλεπτα