Εκτύπωση

Απορίες σχετικά με φορολόγηση καταθέσεων εξωτερικού

Καλησπέρα σας

Διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες. Όποιος γνωρίζει παρακαλώ ας με διαφωτίσει και ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Το πρώτο που δεν κατάλαβα είναι αυτό που λέει το κείμενο : "Όσο για την φορολογία των τόκων, οι κάτοικοι Ελλάδας θα πρέπει να αποδώσουν μόνοι τους το 10% των τόκων στην ελληνική εφορία, τον επόμενο μήνα από την λήψη των τόκων. Μπορούν να ζητήσουν την εξαίρεση από τη διαδικασία παρακράτησης φόρου στο κράτος που είναι οι καταθέσεις."

Αν κάποιος έχει λογαριασμό στην Κύπρο και εξαιρείται από την εκεί φορολογία, πως θα αποδώσει εδώ το 10% φορολογία των τόκων τον επόμενο μήνα. Πρακτικά δλδ ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει? Και αν αυτά τα χρήματα είναι σε προθεσμιακή κατάθεση οπότε οι τόκοι θα μπουν μετά από κάποιο διάστημα η απόδοση της φορολογίας πως γίνεται?

Η άλλη απορία μου είναι όταν πας να επαναπατρίσεις τα χρήματα θα πληρώνεις κάποια φορολογία? Ένας φίλος τραπεζικός μου είπε πως από τον Ιούλιο στην Εμπορική για χρήματα που έρχονται από εξωτερικό το κράτος κρατά 5% φόρο και ότι από Οκτώβρη θα πάει 8%. Ισχύει αυτό και αν ναι ανεξαρτήτως ποσού?

Ευχαριστώ

Αυτό είναι ένα σχόλιο για το άρθρο "Καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού"
Σχόλια (3)
3 Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011 22:26
lesna..
καλησπερα τον μαιο εληξε προθεσμιακη μου στην γερμανια και περιμενω να μου αποσταλλει βεβαιωση .
δεν εχω συνενοηθει για το αν θα παρακρατηθει εκει ο φορος αν τον εχουν ηδη κρατησει τι πρεπει να κανω εδω..?
ο λογιστης μου λεει οτι θα το βαλω στη δηλωση του 2011 ..ποιος μπορει να με διαφωτισει?
ευχαριστω
2 Πέμπτη, 20 Ιανουάριου 2011 18:09
NIKOSTSIG
ΤO ΦΟΡΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΣΕ ΕΡΩΤA H TΡΑΠΕΖΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΚΕΙ. ΑΝ ΠΕΙΣ ΝΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΙΣΑΙ ΟΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΔΩ.
ΕΑΝ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΧΑΡΤΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΟΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΠΟΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΡΙΣΚΟ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ EU.
ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΕΜΒΑΣΜΑΤΟΣ. Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΣ 5% ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΧΘΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31/12/2010 ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΕΙΧΕΣ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΥΧΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
1 Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010 12:16
george

ΚΑΛΗΜΕΡΑ TSIG..ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Η MILLENIUM BANK ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΠΙΣΗΜΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΕΙΑΚΕΣ ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ..ΕΡΙΞΑΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ?