Εκτύπωση

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ

Καλησπέρα φίλε tsig θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σου για το αν θα πρέπει να κλείσω τα χρήματα μου σε ετήσια προθεσμιακή κατάθεση (γιατί παρατηρώ μια πτώση επιτοκίων) η  σε τριμηνιαία προθεσμιακή κατάθεση ?

Αυτό είναι ένα σχόλιο για το άρθρο "Μειώσεις επιτοκίων από την Τράπεζα Πελοποννήσου"
Σχόλια (2)
2 Τρίτη, 03 Αυγούστου 2010 10:07
L_O_U_L_I_S

Για τι ποσό μιλάμε ? Αν είναι πάνω από 20000 κοίτα αυτό το πρόγραμμα της FBB. Έχει όλα τα καλά του Θεού (καλό 3μηνιαίο επιτόκιο, ανοικτά τα χρήματά σου στο τέλος του τριμήνου και μετατροπή σε ετήσια με ακόμα μεγαλύτερο επιτόκιο).

Προσωπικά δε περιμένω αξιόλογες μεταβολές των επιτοκίων, τουλάχιστον άμεσα.

1 Τρίτη, 03 Αυγούστου 2010 09:36
Ο Τσιγκούνης

Είναι γεγονός ότι οι τράπεζες θέλουν να βάλουν φρένο στην αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων και ήδη υπάρχουν δείγματα μειώσεων. Πέρσι τον Μάρτιο είχαμε την ίδια κατάσταση με υψηλά επιτόκια. Τότε είδαμε συντονισμένη μείωση των επιτοκίων από όλες τις τράπεζες, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει φέτος.

Το ερώτημα είναι αν τα σημερινά επιτόκια είναι υψηλά και αν οι τράπεζες αντέχουν στέρηση ρευστότητας λόγω μείωσης των επιτοκίων καταθέσεων.

Αν λάβουμε υπόψη ότι ο  πληθωρισμός τον Ιούλιο ήταν στο 5,2% ένα επιτόκιο της τάξης του 6% (δηλαδή καθαρό 5,4%) ίσα που διατηρεί την αξία των χρημάτων. Στην Ρουμανία που αναμένεται πληθωρισμός 8% οι προθεσμιακές στο τοπικό νόμισμα κυμαίνονται στο 8%.

Από την άλλη τα διατραπεζικά επιτόκια euribor συνεχίζουν να ανεβαίνουν.

Ίσως να είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα και μάλλον το τοπίο θα είναι πιο καθαρό τον Σεπτέμβριο.